Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 519161 пати)

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #1995 на: 24 Декември 2016, 13:20:29 pm »
Земи си од тие што може да се флешнат. Често се брикнува OPCOM, доколку пробаш да користиш понова верзија на софтвер него таа што е на ЦД-то кое ти го праќаат или познатата глупост на FTDI која ги брикнува сите уреди со неоргинален FTDI чип.

На мојот OPCOM му немаше спас, беше брикнат и пробав да го препрограмирам со PIC програмер, ама неќеше никако. Ќе си нарачам друг, бар не се толку скапи.

Еве како заврши мојот OPCOM :D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #1996 на: 25 Декември 2016, 00:15:07 am »

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #1997 на: 06 Февруари 2017, 15:03:31 pm »
еј вакви ми требаат, од Али? пушти линкче

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1998 на: 22 Февруари 2017, 23:28:01 pm »
Некој да не има некакво искуство (или подетални информации) со овие?

https://www.aliexpress.com/item/3-Pcs-Set-Stainless-Steel-Accelerator-Brake-Clutch-Pedal-Set-NO-Drill-For-Opel-Vauxhall-Astra/32737106995.html

Фабричкиве се троа излижани, а не можам да најдам оригинални по нетов.

Земи си од тие што може да се флешнат. Често се брикнува OPCOM, доколку пробаш да користиш понова верзија на софтвер него таа што е на ЦД-то кое ти го праќаат или познатата глупост на FTDI која ги брикнува сите уреди со неоргинален FTDI чип.

Мене ми стигна Опкомот пред некое време, ама уште не сум стигнал да го уштекам у кола. Малце имав проблеми со драјверите и Вин 10, ама со помош на bubeqwerty, успеавме да ги решиме.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Знам дека 100 пати е правен муабетов али ајде..  Што како е со ддв и царина за нарачки ?

Имено сакам да земам јакна нешто од ибеј или алиекспрес, гледам има околу 50/60 евра солидни.. Можи нешто да се направи да се пиши дека е поевтина со цел да се избегнат давачките ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
Moже.

Ама поентата е што сите го прават тоа и веќе е исгустирано. Пошто е поголем производ веројатно ќе го отворат.

Опциите ти се:
1. Да им пројде неотворен. И да не платиш ништо.
2. Да им се види големко па да го отворат и да го царинат.
3. Да им се види дека е ефтино па да го отворат и да не го царинат.

Значи во 2/3 проаѓаш без плаќање.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Нема да ти се нафатат продавачите да ти ја пишат со помала сума.
Мрсат муда во последно време.
New blood of old school

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7400
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
за 100евра ој купи си ја од продавница

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6316
Па изгледа така ќе биди.. разликата е 20 евра и 1 месец чекање (со ризик дека не одговара големината)..

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
Бузуки јакна не се купува онлајн освен ако не си пробал предходдно истатаква како шо ќе нарачуваш,појди до солун некој ден имаш доста избор на мотоопрема,кај нас малце се занасаат со цените иначе поевтини бренодви имаш во максима мото.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5511
Максима последно кога бев се разочарав од квалитет.... Во Солун nordcap имаш, ама сеа почнаа да ги има и во Скај мото по одлични цени. И заборавете дека ќе купите добра јакна за испод минимум 100-150евра

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Kolku bese maksimalnata granica za naracka bez carina 30 eura ili 30 dolari ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Мислам 45 евра.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #2008 на: 28 Април 2017, 14:07:44 pm »
Клабери порачав нешто преку ebay, платив со картичка како и порано што сум правел...арно ама сега ми стои таму payment pending ...зошто ? Немам време да одам да видам дали ми повлекоја пари од сметката...незнам сега на што сум, платив, не платив,  упм ? А не е мала сума на пари за да не му ја мислам

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #2009 на: 28 Април 2017, 14:14:09 pm »
Проверуј бркај го обра бостанот