Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 474188 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Праткава е од Тексас, порачана од ибеј. Изгледа не може пошто не е експрес пратка, туку обична преку DHL и најверојатно не може да се следи.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
преку самиот ибеј нема тракинг? Ако не тогаш немаат тракинг бројче и неможеш да ја пратиш :D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Кажете некој добар сајт за проверка на пратката преку тракинг број? Пробав преку неколку ама џабе, ништо не дава. Оди преку DHL, барав и на нивната страна, ама не кажува ништо. Чим не ја дава таму не може од друго место да се провери или?

http://www.17track.net/

Отсутен Allexxander

• Сениор
Одг: Re: Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни
« Одговори #963 на: 19 Март 2014, 00:18:29 am »
преку самиот ибеј нема тракинг? Ако не тогаш немаат тракинг бројче и неможеш да ја пратиш :D
Ако мислиш преку ибеј во Order details стои тракинг бројот, до него има Package location ама не пишува ништо. Иначе кога го внесувам бројот на повеќето од сајтовиве кажува дека е пратка од DHL ама нема никакво инфо за локација.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
кога е пратена?

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
го нападнале марсовци  ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Праткава ми ја нема веќе 45 дена досега од dx. Да му пишам на овој од dx? Има надеж дека ке стигне деновиве?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Уште не си пишал?

Има надеж, ама не се надевај премногу :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Каде да пишам, на ова live chat-ов или каде? не м ие јасно баш как офунцкионира dx. На ali се е многу поедноставено.. :/

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Ќе идеш у „Тикетс“ ќе си отвориш тема дека не ти стигнал производот после многу планирани шипинг дејс. По ден-два ќе ти одговорат. Мада многу време има пројдено, требало порано да пријавиш дека не ти стигнало нишо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
од DX ми има стигнато и после 3 месеци.

Од прилика нарачуваш сега за да ти стигне пред Нова Година :)

Отсутен nikolaben

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 881
mene vcera mi stigna pratka za rekordno vreme od kina (10 dena)

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
Го порачав пола UK, што можам да најдам кај нив, си го пазарам, најдоцна ми стигнуваат пратките за 5-7 дена, посебно ако си платам поштарина, ако не поштарот, тогаш ТНТ ми ги носи до дома! :) Уште ако ги договориш да ти стигнат без царина и данок, убавина! :D Цариници нека не читаат! Хихи :D
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
yep.... samo uk, maaalce se poskapi ali za 7-10 dena royal airmail stiga bezproblem....

Отсутен Allexxander

• Сениор
кога е пратена?
Па пред едно 4 дена. Треба да помине одредено време за да ја покаже локацијата?