Автор Тема: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...  (Прочитано 408709 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
А продуктот што го продаваш 350$ те кошта 0$ па што ти е профит 350$ од продажба?
Ставив пример дека твојот Commission e $350 доколку промовираш за некого, доколку работиш дропшипинг, треба и да го купиш.
Ок, твоето се вика ROMI а не ROI и второ како тресна ROI 30000% и остана жив. Нил пател гомна може да ти јаде од шоља.
Кај нас тиа р оми ѓупци ги викаат, него иако се тешки клошари овие од царина треба да се пинува постото од инсајд и да се нагласи во насловот, како не би го поставувале истото прашање по хиљаду пути :)

Отсутен bozooo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 47
Купував $19, продавав $80.
ROI на производот ми е 300%.
Traffic Source ми беше Free - Instagram. :)
@BrziGonzalez уште ли се занимаваш со дропшипинг, ако е одговорот позитивен имам неколку прашања секако во ПП, извинете за офтопик

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Купував $19, продавав $80.
ROI на производот ми е 300%.
Traffic Source ми беше Free - Instagram. :)
@BrziGonzalez уште ли се занимаваш со дропшипинг, ако е одговорот позитивен имам неколку прашања секако во ПП, извинете за офтопик
Пиши слободно

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Проверувајте си го пакетот со истиот тракинг број на www.posta.com.mk, откако го воведоа ова, нема бегање на пакетите :)
ako nekoj se nakani da go vnese vo sistemot, a i onaka povekje od pola vremeto im e padnat serverot.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
Дали има некој искуство со продавање на e-bay? Дали може да се продава без paypal, односно средствата да легнат на картичка?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Одг: Интернет порачувања, веб страни, интересни работи...
« Одговори #2270 на: 18 Октомври 2019, 21:39:13 pm »
Moras da imas paypall i plus imas limit od 700$ mesecno

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #2271 на: 23 Октомври 2019, 10:13:00 am »
Стигната пратка од странство, статус „недостасува фактура“

По пошта уште ништо не ми стигнало, има ли шанси да им отидам јас со фактурите и плаќањата у пошта за царинење скопје, да им кажам „господа, пратката е кај вас, еве ја документацијата, може ли да ја убрзаме работава?“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #2272 на: 23 Октомври 2019, 12:36:52 pm »
Можеш да појдеш директно кај Железничка.

Sent from my Redmi

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #2273 на: 23 Октомври 2019, 17:55:21 pm »
Dzabe si IMA procedura...ako ne e gotova ke cekas, 5 dena mi e multimedijata vo posta a kade e I Carina...

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #2274 на: 24 Октомври 2019, 21:23:26 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

По пошта уште ништо не ми стигнало, има ли шанси да им отидам јас со фактурите и плаќањата у пошта за царинење скопје, да им кажам „господа, пратката е кај вас, еве ја документацијата, може ли да ја убрзаме работава?“

1006 e carinska ispostava posta 2, na zeleNicka.. i spored statutot na pratkata fali faktura za da moze carinikot da ti presmeta kolku carina treba da platis.
Pojdi si tamy direkno so faktura i ke zavrsis rabota.

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #2275 на: 26 Октомври 2019, 20:35:43 pm »
Мислам дека треба на мејл да им пратиш документација од трансакција и фактура,за еден ден ќе ти ја пуштат во 1060.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #2276 на: 26 Октомври 2019, 23:04:40 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На forum.it.com.mk имаше објаснување како најбрзо да ја пројдеш процедурата за царинење. Детално беше опишано со информации на кој мејл и што да се прати.

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

Потпис.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #2277 на: 27 Октомври 2019, 18:52:28 pm »
Dali nekoj ima iskustvo so vrakjanje na paket (mal plik) vo Kina, od aliexpres  i kolku chini isprakjanjeto od tuka?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2278 на: 21 Ноември 2019, 07:07:10 am »
Дали некој има искуство со американската пошта USP, дали ги превзема нашата или DHL кога ќе стигни пакетот во мк?
Сакам да порачам нешто од www.sport-conrad.com од германија, па ќе ја пуштат пратката по регуларната USP, не експрес.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #2279 на: 21 Ноември 2019, 08:35:29 am »
Последни 2 нарачки (e-bay, Ali) стигнале во главна пошта и ги вратиле. Се јавив во главна пошта ме пренасочија на реонска пошта каде што поднесов поплака и сега да видиме дали ќе стигне третата. Среќа се евтини ствари па не ми е многу криво.