Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1167361 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #2415 на: 15 Ноември 2017, 20:06:48 pm »
Ц4 имаа проблем уште на 0км :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #2416 на: 15 Ноември 2017, 21:45:15 pm »
Пред 2005 имаат сите проблеми со електрониката
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #2417 на: 15 Ноември 2017, 22:12:19 pm »
Кај сите крцкаат вратите ?

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #2418 на: 15 Ноември 2017, 22:19:57 pm »
На 70% од колите им крцкаат вратите

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2419 на: 16 Ноември 2017, 09:12:21 am »
Какви се тие проблеми со електроника поспецифично?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #2420 на: 16 Ноември 2017, 20:03:19 pm »
Секакви :)
Буквално секакви.

Од светла, до прекидачи до шалт табла...шо сакаш тоа. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2421 на: 16 Ноември 2017, 20:53:32 pm »
Ај леле слушнал нешто и прераскажал. Не си правете бајрам на главите, колата имаше некои проблеми со ракетата кога излезе и се среди тоа, кој е будала 10 години да вози кола со проблем.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #2422 на: 16 Ноември 2017, 22:49:08 pm »
Слушнал нешто ама не дослушнал, јас кога барав кола (секако да не е германска кола, од германец може само бмњ и мерцедес ама не 15 години стар како некој што купуваат само колку да кажат дека бмњ возат, а тоа кутрото постаро од сопственикот) во кој сервис и да прашав(по пријатели) што кола да зема сите ми викаа ц4 по можност бензин и да не е постаро од 2005 пошто имале ситни проблеми со елелтроника, сензорот за врати давал дека е отворена вратата а не е, на кочница не се пали штоп светло некој такви глупости...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2423 на: 17 Ноември 2017, 02:41:04 am »
Seko kolite po 2005 imaat razni problemi :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #2424 на: 17 Ноември 2017, 07:51:39 am »
Стариот мој има ц4-ка од 2008. Проблеми со електроника има со возачкиот прозор. Некогаш работи, некогаш не. Внатрешните светла кај што се копчињата за регулација на воздух, топлина, радио не работат. Многу заебано кога возиш навечер и во кола е темница и неможеш да регулираш топлина или смениш радио станица.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #2426 на: 17 Ноември 2017, 11:22:47 am »
Стариот мој има ц4-ка од 2008. Проблеми со електроника има со возачкиот прозор. Некогаш работи, некогаш не. Внатрешните светла кај што се копчињата за регулација на воздух, топлина, радио не работат. Многу заебано кога возиш навечер и во кола е темница и неможеш да регулираш топлина или смениш радио станица.

За светлата мислам дека проблемот е со прегорени сијалички, идентични се со пежо и мислам дека ако се сменат убодните сијалички внатре или ако не се прегорени а се фиксираат поубаво, дека ќе се реши проблемот. Така барем го решив кај мене.
Зини да ти кажу.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #2427 на: 17 Ноември 2017, 15:22:27 pm »
абе професор го има возено во Германија, до факултет и назад, мало едукативно видео:

https://www.mkd.mk/zabava/offensiv/najtazhnoto-i-najubavoto-video-shto-mozhe-da-go-izgleda-chovek-so-bmv

Отсутен Busav

• Сениор
« Одговори #2428 на: 17 Ноември 2017, 19:57:01 pm »
Фиат добло 2015 на 41.000 км ни една сијаличка не работи кај парното, тоа не значи дека има проблем електриката, толку квалитетни сијалички ставале...

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 289
« Одговори #2429 на: 23 Ноември 2017, 19:58:19 pm »
Прашањево ќе го спојував во другата тема кај што прашував за колите од КП ама еве сепак овде, кај што му е местото. Знам дека од старо не може да се очекува којзнае што, меѓутоа потребите ми се скромни како и буџетот. Возам просек 5000 км годишно, што некој би рекол дека е малку, ама тие ми се потребите за сега, па и во наредните 2-3 год.
Се размислував за некое мало градско од типот на гранде пунто, корса од 2007-ма да речеме. Ако километражата наведува на тоа дека малку возам, ваљда во предвид би дошла бензин варијанта како превентива од скапи дефекти, па може да се бара нешто поново и со помалку км. Тоа е мислам најважниот критериум за купување половна кола, нели? :rolleyes:
Имам моментално голф 4 1.9тди 90КС од 98-ма и го имам 6 год без 3 месеци. На почеток кога ја зедов сменив ребраст, затегачите мислам ги сменија ама не сите, наводно некои добри биле, водна пумпа, некоја манжетна, сензор за абс итн..од тогаш само редовно масло и филтри на 2 год и некои поситни поправки. Генерално сум задоволен, потрошњата и регистрацијата се најголема предност, тоа сигурен сум ви е познато за овие коли :D. Само што немам клима тоа ме кочи малце и што колата влегува во 20-та година па мора да се мисли на иднината јбг...иако ретко кој модел да изгледа така цврсто, издржливо и по 20 год. Имам чувство дека со добро одржување ќе тера уште 10 год :pos:.
Онака по кеф ми се астрите Х да речам и последно исто гледам и мерива, заради практичноста и просторноста внатре и во гепек. Инаку сериозното барање и купување би се случиле здравје в година, по 8-10 месеци од сега. Ваши предлози? Буџет 4000 еур макс.
« Последно менување: 23 Ноември 2017, 20:19:42 pm bobimk »