Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1337355 пати)

Отсутен Andrej93

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3255 на: 20 Јануари 2020, 20:20:44 pm »
Здраво дечки,

дали има некој искуство/инфо околу одржување на Волво возила кај нас, во смисол достапност на делови и цени споредбено со другите возила? Поточно се работи за Волво V40 D2 автоматик произведено 2016 година (новиот мотор 2.0 120кс).

Исто така во игра е и А3 Sportback (1.6 TDI или 2.0 TDI) 2014/2015 година па секоја информација за овие возила е добредојдена. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3256 на: 20 Јануари 2020, 23:28:18 pm »
Љубител сум на Волво, ама според мене, V40 е ептен тиња возило.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3257 на: 21 Јануари 2020, 13:36:52 pm »
Не сум имал прилика да се возам или да возам некое ама се загледувам од време на време дали има смисла да го сменам моето со V40 R-design.

Ако имаш некоe конкретно сознание за тињавиот карактер баш ме интересира. Формат а на каросерија и квалитато на интериерот се она што мене ми изгледа примамливо. Не сум некој дај хард љубител на брендов ама сепак моделов некако ми фаќа око.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
    • Womens From Your City - Anonymous Sex Dating - No Verify
« Одговори #3258 на: 21 Јануари 2020, 14:14:39 pm »
Љубител сум на Волво, ама според мене, V40 е ептен тиња возило.

Не дека го имам, ама не знам зошто e толку тиња возило :)

Ако се однесува на изглед, ок, тоа е индивидуално.

Шасија од фокус, само подесено малку попремиум, да не траска на дупки ко таратајка, културен мотор, преубави комфорни седишта. Не е лоша колата :)

И ептен е ретка, препознатлива кај нас барем :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3259 на: 21 Јануари 2020, 16:48:58 pm »
Требаше поубаво да се изразам...

Значи, не е до изгледот, според мене V40 си изгледа убаво и складно. Тек у некоја поасолна изведба, изгледа прекрасно.

Колку што се сеќавам, V40-ката што јас ја возев пред повеќе години, беше со 1.6 Турбо Дизел под хауба, и беше разочарување. Дали премногу очекував од колата, или што беше, не знам, али знам дека се разочарав. Некако внатрешноста не ми беше убаво организирана и конципирана (или можда сум очекувал нешто повеќе од Волво), моторот беше комплетно бездушен и жив грев, никаков фидбек на волан, без некоја особена практичност (иако е караван), и така.

Претпоставувам дека со поновите генерации и изведби тоа е сменето, али знам дека тогаш ептен ми се скрши филмот. А баш мерачев V40 R-Design у сина или црвена изведба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 914
« Одговори #3260 на: 21 Јануари 2020, 17:40:41 pm »

Значи, не е до изгледот, според мене V40 си изгледа убаво и складно. Тек у некоја поасолна изведба, изгледа прекрасно.

Колку што се сеќавам, V40-ката што јас ја возев пред повеќе години, беше со 1.6 Турбо Дизел под хауба, и беше разочарување. Дали премногу очекував од колата, или што беше, не знам, али знам дека се разочарав. Некако внатрешноста не ми беше убаво организирана и конципирана (или можда сум очекувал нешто повеќе од Волво), моторот беше комплетно бездушен и жив грев, никаков фидбек на волан, без некоја особена практичност (иако е караван), и така.

Претпоставувам дека со поновите генерации и изведби тоа е сменето, али знам дека тогаш ептен ми се скрши филмот. А баш мерачев V40 R-Design у сина или црвена изведба.
Kupi si ford so istiot motor i full oprema,i ke ti ostane nekoe evro

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1029
« Одговори #3261 на: 21 Јануари 2020, 20:15:45 pm »
Еве нешто од сестра ми V40 во новиот салон.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
    • Womens From Your City - Anonymous Sex Dating - No Verify
« Одговори #3262 на: 21 Јануари 2020, 20:22:22 pm »
Новиве 2.0-литарски дизели се сосем задоволителни. Не сум возел некоја од постарите верзии со некој од форд моторите ама претпоставувам дека новиве коишто се од волво им се подобри. Од 2016г. навака си ставаат нивни нови VEA мотори.

Како караван само се води, инаку има прилично стандарден багажен простор од таа класа.

Отсутен Makedonec

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
« Одговори #3263 на: 21 Јануари 2020, 20:46:22 pm »
Volvo 2.0 и редовен сервис ќе ти даде премиум чуство, и ќе се осеќаш најсигурно на пат каде и да си. Сите други возила се за рајата.  ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #3264 на: 21 Јануари 2020, 22:22:06 pm »
Ме интересира за Џезот на што да се обрне внимание при купување, како се држи каросериски дали знае да биди проблематичен како модел, големи дефеци некакви искуства, фала уште еднаш
Кај 1.4 знае ЕГРот да биде проблематичен. Не се решава со чистење па мора нов.

Иначе моторот и колата се фантастична комбинација, изненадувачки е еластичен и брз. Не верувам дека имаш подобар избор за тие пари.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
« Одговори #3265 на: 21 Јануари 2020, 22:50:24 pm »

Јасно е дека очекувањата за премиум и нормално за цената која се плаќа, критериумите се прилично строги. Од тој аспект веројанто сите компромиси што ќе се направат за да се ја имаш колата за пониска цена ќе те прогонуваат ако не си спремен да се помириш. Така dа разбирам дека човек може на некоја ставка да се откаже од моделот со чувство дека не вреди доволно.

Мислам дека во поновите генерации на v40 нема 1.6 дизел мотори. Исто моторите на PSA/Ford ги откажаа. Што се однесува до „караванскиот изглед“ повеќе би рекол дека е спортбек/шутинг брејк изведба и воопшто не може да се очекува било што заедничко со краван. Би рекол дека е во сегментот А3 спортбек - BMW 1.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #3266 на: 24 Јануари 2020, 09:53:46 am »
Тојота 2013та со 400.000км. Односно кај нас ова би се огласило со 140.000км, така да не е толку релеватно за нашиве огласници за возила кои се пред 2013та година зошто тие се со 170.000км реални (односно 700.000км поминати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #3267 на: 24 Јануари 2020, 09:59:33 am »
Очекувам истата да помине бар уште 1.5 пати по толку, без мака.

Отсутен tupacan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
    • Womens In Your Town - Anonymous Adult Dating - No Selfie
« Одговори #3268 на: 02 Февруари 2020, 03:04:19 am »
Здраво, надоврзано на темава (http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23848.msg1115045.html), гледам одредени автомобили кај нас на странски табли, т.е. нецаринети и наидов на овие 3, па ме интересира мислење за секоја одделно, општо како автомовил но и за конкретниве примероци. Можеби некој ги видел/знае нешто?

Audi A4 2.0 TDI. 280к според мене се многу, но според доста луѓе не се ништо. Доколку се реални, нормално.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3346360

Volvo V60 115кс. Според мене мислам дека 115кс е малце за овој автомобил, но некако ме бендисува општо V60-кава.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3430261

Lancer 1.8 автоматик. На овој би му ставил плин, доколку е можно...
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3487960

Исто, предложете генерално кола (без царина) до 7.000, максимум 8.000 евра?

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 914
« Одговори #3269 на: 02 Февруари 2020, 11:00:49 am »
Здраво, надоврзано на темава (http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23848.msg1115045.html), гледам одредени автомобили кај нас на странски табли, т.е. нецаринети и наидов на овие 3, па ме интересира мислење за секоја одделно, општо како автомовил но и за конкретниве примероци. Можеби некој ги видел/знае нешто?

Audi A4 2.0 TDI. 280к според мене се многу, но според доста луѓе не се ништо. Доколку се реални, нормално.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3346360

Volvo V60 115кс. Според мене мислам дека 115кс е малце за овој автомобил, но некако ме бендисува општо V60-кава.
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3430261

Lancer 1.8 автоматик. На овој би му ставил плин, доколку е можно...
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3487960

Исто, предложете генерално кола (без царина) до 7.000, максимум 8.000 евра?
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3484469