Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1031334 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Одг: Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3075 на: 04 Септември 2019, 11:15:37 am »
Поздрав екипо,
Се мислам веќе некое време, не дека одма ќе земам возило ( секако може и да не земам), ама гледав најпрвин golf 7.5 rline со виртуал ледови итн dsg, па поради тоа што се многу нови и ептен скапи свртив на Ауди а4, и од тоа што сакав да има ова е тоа што сметам дека има се што (барем мислам мене ми треб)
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?categories=SportsCar&cn=DE&fuels=DIESEL&id=281648814&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelDescription=s%20line&makeModelVariant1.modelId=9&maxPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2016&minPowerAsArray=KW&pageNumber=3&scopeId=C&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&usage=USED&fbclid=IwAR1rxEWxs-8IYbtoE4p-JpsSa6JNrff2l_aeUoSaCoEAs4r1eBzUwlIv68g

Мотото ми е ако веќе зимаш возило од 3 те големи Германци, мора апсолутно мора да има највисоко ниво на опрема.

Гледав и  c220 од 2016+ нагоре но едноставно ентериерот и пластиките внатре ме одвратија.
Многу фанови има на овој форум на BMW, но bmw. Не е за мене.

Па сакав да прашам ако некој поседува има вакво возило да сподели искуства, поплаки пофалби, како се справува s-tronicot итн.

Тврдам дека генерациски во иста класа не постои возило во светот со поубав и поквалитетрн ентерирер, затоа и ми фати око a4 во ептен.

И уште нешто за оваа сума, дали и да го чекам новиот голф 8 кој сигурно ќе биде преубав или според вас да си земам Ауди и тоа е тоа.
Однапред благодарам.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Отиди истестирај Ауди А4 и Голф, барем овие може да ги тестираш слободно во Скопје. Види колку полошата вожња во голфот наспрема аудито ќе ти смета реално и според тоа води се за понатака. Не е исто така лесно и да најдеш Ауди А4 половно за тие пари 25к со таа километража што си постирал. А половен ауди од таа година во Македонија тешко се наоѓа.

А голф 7.5 р-лајн изгледа доста добро според мене само види дали уште примаат нарачки зошто при крај се со производство. Ако може да дадат добар попуст зошто па да не.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #3076 на: 04 Септември 2019, 11:33:13 am »
Шо мерак уште гледате во тоа Тедеи уште незнам, 25-30к да фрлам за локомотива покрај TFSI никако не ми влегва во глата.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 352
« Одговори #3077 на: 04 Септември 2019, 17:14:38 pm »
Вака, секако би избрал најновото 2020 a4, ама дури и да се решам за новата со опремата со која ја барам (прво дали ќе ми ја опремат така у мкд) и второ возилото ќе кошта 61.000-63.000 еур. А тоа се лудница пари. Вака реално гледано до 30.000-32.000 некако ми се дават повеќе јок.

Зборам за голф 8, бидејќи сум цело време со голфови, на татко ми од работа 7 мицата, женска ми 6 ка, ние 5 ка дома, и се сите предобри, особено шо имам и француско возило и уште неколку негермански, не се наши де ама ги возам, како rav4, hyundai ix35. Долго време се возев со Honda type S 2009( полошо нешо ја неам возено, ужас)
Тука разлика прават голфовите, тоа чувство на прецизност, убава изработеност, ергономичнист, стабилност итн.
Истово ауди шо јас го гледам се наоѓа и за 17.000 еур, ама би земал возило од пониска класа со висока опрема отколку возило од повисока класа со ништо опрема.

Инаку звонев во порше ми рекоа дека немаат а4 и не може да се направи тест вожња.

Го споредувам со голфот бидејќи другар зеде a4 2009 со ниско ниво на опрема (без разлика на тоа) го возев и ми остави мн сличен впечаток на голфот. Што ме натера уште повеќе да го ценам тоа возило. Затоа пишав голф 8.

А конкретно ова возило што го пастирав тоа го сакам, такво нема во МКД, има и ACC, и matrix, и виртуал, и 3 зонска, и покрај тоа има греачи на задни седишта и климатизација на предни седишта, и уште мн опрема што кај нас не се наоѓа.

А зошто тди, па зошто да не, убава проверена машина, економична, мирна, лесна за оддржување, помалку џиглинг на ниско обратаи со s-tronic споредба до tfsi. И повеќе торк.

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #3078 на: 04 Септември 2019, 17:55:05 pm »
Имаше неколку добри понуди за А4 половни од Порше купени со ниски км за убави цени. Види и кај нас да не има пак некоја таква понуда.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
« Одговори #3079 на: 04 Септември 2019, 17:58:54 pm »

Да не мислиш на ова, зирнав, но овие двете ауди а4 2016+ се празни внатре ептен, немаат нишо, и светлата им се оние основните што ги дава ауди и им бараат 24.000 еур.

“Speed has never killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you.”

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3080 на: 04 Септември 2019, 18:06:07 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да не мислиш на ова, зирнав, но овие двете ауди а4 2016+ се празни внатре ептен, немаат нишо, и светлата им се оние основните што ги дава ауди и им бараат 24.000 еур.

Не не ова зборам пред пола година беше па мислев да видиш случајно да не се погодило пак некоја таква понуда. Тогаш имаше 2.0 тди со премногу опрема околу 32 и бараше ама и ниска километража имаа. Не знам сега колку ти е паметно да купуваш А4ка половна затоа што уште не се паднати цените поради фејслифтот.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
« Одговори #3081 на: 04 Септември 2019, 18:18:17 pm »
Каква шкода се зима за тие пари...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
Совети пред купување половен автомобил!
« Одговори #3082 на: 04 Септември 2019, 18:22:20 pm »

Каква со какви елементи за ентериер и опрема
edit: бе знам дека сеа со фејслифтот ќе паднат цените, а и ми се чекаше голфот, ама налетав на ова возило во Гермнија, и ептен ме фати стрв, и си барам некој да ме разубеди или убеди.

И да новото 2020 ќе има надворешен редизајн светла, а внатрешноста е горе доле иста.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3083 на: 04 Септември 2019, 18:29:03 pm »

edit: бе знам дека сеа со фејслифтот ќе паднат цените, а и ми се чекаше голфот, ама налетав на ова возило во Гермнија, и ептен ме фати стрв, и си барам некој да ме разубеди или убеди.

И да новото 2020 ќе има надворешен редизајн светла, а внатрешноста е горе доле иста.

Ееее каква,нова од салон,прв да прднеш на седиштето ,ако си за мазда со 17.000км еве ти

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
« Одговори #3084 на: 04 Септември 2019, 19:03:17 pm »

Ееее каква,нова од салон,прв да прднеш на седиштето ,ако си за мазда со 17.000км еве ти (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Бе за јапонски возила се дават до 10.000 еур преку сила 15.000. Ај мазда неам возено, амс хонда и тојота огромни тропаталки.

И плус каде тас мазда 3 со тој олдтајмерски ентериер. Погледни

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3085 на: 04 Септември 2019, 19:10:12 pm »
Да беее у право си 😁,него ти како влав бааѓи си распуштен со парите,треба да си стиснан 😂

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #3086 на: 04 Септември 2019, 19:50:51 pm »
Да беее у право си 😁,него ти како влав бааѓи си распуштен со парите,треба да си стиснан 😂

Цинцарите се стиснати, не Власите ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #3087 на: 04 Септември 2019, 20:10:49 pm »
Ај со здравје да си возеш пасато @vlavot
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=3331095

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3088 на: 04 Септември 2019, 20:36:18 pm »
Никако оваа класа кола со рачен менувач, никако без лед/ксенон. И не ми се верува мазда 3 се спомна во реченица со А4. Свашта.

Отсутен vlavot

• Јуниор
  • **
« Одговори #3089 на: 04 Септември 2019, 20:50:33 pm »
Никако оваа класа кола со рачен менувач, никако без лед/ксенон. И не ми се верува мазда 3 се спомна во реченица со А4. Свашта.
Ме престаса,  некако големо возило и мануелен менувач не ми идат заедно, пасатот е добар, ама е во категорија на а6, и ако имаш возено е лотка и се клати на сите страни во кривини е ужас.
Ксенон е веќе мината работа, ксенон фар е ентри левелот кај ауди а4 2016-2020 со 3 точки лед дејлајт, потоа има доплата за фулл лед, и последната опција е матрикс светлата, кои работат совршено.
Пулсирачките штопови се само со фулл лед и со матрикс, ентри левел нема ледови одзади и нема пулсирачки штопови.

Можеби мене, ама 23.000 еур за мазда 3 мене ми е нереално некој да плати толку, со извинение можеби возилото е на членот погоре, ама јас пастирав s line ауди а4 топ оф д рејнџ спекс, и мислам дека споредбата со пластичната внатрешност (ако е како другите две јапонски марки) на мазда 3 не е соодветно.

А тоа со власи и нз стиснати за пари ќе го оставам настрана