Автор Тема: Совети пред купување половен автомобил!  (Прочитано 1021401 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
Re: Совети пред купување половен автомобил !
« Одговори #45 на: 26 Јануари 2012, 12:29:26 pm »
И тоа тројка, дизел со 90 коња, црн со црни фолии.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1842
« Одговори #46 на: 26 Јануари 2012, 12:41:35 pm »
најдобар совет, не купувај стар автомобил увезен од "иностранство" во Македонија ;D ;D
Ако може да кажеш причина, зошто да не се купува увезен автомобил ???
Ајде да видиме предности и маани и на едните и другите. Инаку јас имам еден увезен и еден купен нов од тука, кажи ги ти твоите искуства и аргументи ако имаш увезено или купено од тука, па после и јас да си кажам.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #47 на: 26 Јануари 2012, 12:51:45 pm »
kvalitetot na vozilata e sosema drug veruvajte.....

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8886
« Одговори #48 на: 26 Јануари 2012, 12:56:13 pm »
затоа што 90% од возилата што ги носат во македонија да ги препродаваат се ѓубре, не викам да не одиш ти сам и да си го избереш таму туку да не земаш од препродавач од овде кој што носи крш го подсредува и ке ти го опаша, секоја чест на исклучоците ама 90% се такви

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54955
  • Махер
« Одговори #49 на: 26 Јануари 2012, 13:43:37 pm »
Еден совет од мене пред купување половен автомобил:

- автомобилот да биде Голф !!!   :D ;D :D ;D :D ;D
Toa e се што треба да се знае при купување на автомобил... :D :D :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #50 на: 26 Јануари 2012, 14:00:17 pm »
Еден совет од мене пред купување половен автомобил:

- автомобилот да биде Голф !!!   :D ;D :D ;D :D ;D
Toa e се што треба да се знае при купување на автомобил... :D :D :D
Се согласувам! Штом знаеш дека е Гољф прескокни го и барај си кола(што би рекол ЛП барај си Хондаи). :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #51 на: 26 Јануари 2012, 19:54:39 pm »
најдобар совет, не купувај стар автомобил увезен од "иностранство" во Македонија ;D ;D
Ако може да кажеш причина, зошто да не се купува увезен автомобил ???
Ајде да видиме предности и маани и на едните и другите. Инаку јас имам еден увезен и еден купен нов од тука, кажи ги ти твоите искуства и аргументи ако имаш увезено или купено од тука, па после и јас да си кажам.

Мислам дека зборот му беше да не се купува увезен автомобил од плац кај нас, а не сам да си го донесеш од странство. Ако не се лажам твојата вектра ти сам си ја бираше и си ја донесе од Германија. Кај нас имам шетано по плацевите и стварно ретко да се најде добра кола. Скоро сите беа префарбувани, маскирани, со некоја маана...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #52 на: 03 Март 2012, 01:11:59 am »
Soveti pri kupuvanje na polovna V6 Kalibra. ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #54 на: 30 Март 2012, 01:32:26 am »
Sekogas gledaj te go rastojanieto pomegju limarijata i trkalata(oznacenoto na slikata)

Dvoenje na bojata,obicno na sonce nekoj del od kolata ako bide druga nijansa,znaci toj del e farban.

Dali e kriva? najdobro se procenuva koga ke ja poglednes od pozadi ili od napred lice vo lice i da vidis dali segde e ramnomerna kako na slikata.

Podvozje-ne treba da ima nitu ulje nitu rgja,ubavo da se pregleda da ne kupite zbir od 2 koli neli :D

Podobro prva farba so grebanici nego kola sto sveti,nikogas nema da znaes sto se slucilo prethodno.

Vnatre, ostavete ja kilometrazata za kraj,pobitni se:volan,sedista,pedalji,menjac,celiot predel okolu radioto,tapacirot na vratata,krovot,patosnicite

Najbitno od se,gledajte kolata da ima servisna kniska i taa da e validna zosto so ova imate zavrseno golema rabota.

i neli kolku pari tolku muzika,podobro cuvano jugo nego li arabat bmw :)

i nesto bonus
1.Ako delot kaj svirkata kaj B modelite na opel e skinat toj opel ima nad 120-150 000 km.
2.Neka ne ve plasat izlizani volani ili sedista pred kinenje kaj francuski koli,osetlivi se ne mora da znaci deka imaat 600.000 km.
nadopolnuvajte moze na nekoj ke mu se najde nekogas :)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #55 на: 05 Април 2012, 10:24:00 am »
Me interesira koga se prodava stara kola 2-3 godini, i seuste e pod fabricka garancija sto toa tocno znaci?
- Znaci deka kolata ne e udirana i pravena negde na limar?
- Toa sto go imavo nea e se orginalno i ne e menuvano i cepkano i site delovi se samo od ovlasteniot servis servisirani?
Ili sto tocno zanci i koise rizicite od ovaa "fabricka garancija"
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29630
    • CARclub.mk
« Одговори #56 на: 05 Април 2012, 10:54:51 am »
Не мора да значи дека не е удирана, може да е удирана и правена во официјален сервис.
Да, значи декa се на неа е оригинално и дека не е ништо менувано, и дека се е правено во официјален сервис. Во секој случај, прашај во официјалниот сервис дали е така, и дали на колата се правени драстични поправки од удари итн.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #57 на: 05 Април 2012, 12:32:19 pm »
Ok razbrano, neoficijalno moze da se doznae sto dosega e praveno/menuvano/popravanao na voziloto vo oficijaniot servis, samo vo meguvreme mora da se pobara dijagnostika kompletna so koja ke potvrdi deka e vo red voziloto i garancijata... Vo meguvreme moze sopstevnikot da naprail nekoja ujdurma.
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7250
« Одговори #58 на: 05 Април 2012, 18:15:52 pm »
 Во меѓувреме отварај очи шест банки што ке купиш ... посебно во тој случај, купено - удрено - правено

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #59 на: 05 Април 2012, 19:52:27 pm »
Pravilo e deka kolite so mala kilometraza vo stranstvo si drzat cena. Mozes da kupis Golf 3 TDI vo Germanija so 50000Km od sopstvenik, sekako ama ke go platis minimum 6000-7000EUR ! Isto vazi i za E klasa 290/300TD so nekoi 80000Km koi mozes da gi proveris sekako i ke te kosta pari.
Kompromis e drugoto. Znaci zavisi sto sakas:
Sakas li stara kola so preku 300000Km ili pak stara nevozena kola so 50000-80000Km. Cenata ke ti bide dosta razlicna. Tie koli SEKADE se cenat.