Автор Тема: BMW E46 320d  (Прочитано 78168 пати)

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
Одг: BMW E46 320d
« Одговори #345 на: 22 Мај 2012, 23:27:49 pm »
Моето го ставив кај отворите за вентилација на шофершајвната, се мислев и за на ретровизор ама малку ми дојде високо, неможев да ги пратам убаво страничните ретровизори... Мој совет ти е стави го каде мислиш да го ставиш, ама не го залепувај, тестирај си прво дали ке ти одговара па после залепи си го дисплејчето ;)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 227
« Одговори #346 на: 23 Мај 2012, 02:30:20 am »
^^^ Добредојде, ајде упаркирај го возилцето да го видиме, и јас се мислев да ги фарбам страничните лајсни, ама здравје кога ке ги правам браниците, и јас мислам дека поубаво изгледа, а овие лајсните на браниците (црните) не ги чепкам дека стварно се корисни и се менуват лесно и брзо.

Ко да се урочив у п. м. само со ја плеснав колата ... :)  Не е ништо страшно, кај гепекот малце е вдлабнато и изгребана е СИВАТА лајсна
еве слика од моево http://img831.imageshack.us/img831/8601/dsc04374d.jpg
http://img32.imageshack.us/img32/2135/imag00443.jpg
ова е кога ги вадевме штоповите со Томе да ги исчистиме и малце полир паста и дојде одлично :)
http://img24.imageshack.us/img24/1246/imag0092mu.jpg
а ова за елипсите кога ги ставав, али бара појачало
http://img96.imageshack.us/img96/638/imag0099c.jpg
« Последно менување: 23 Мај 2012, 03:05:55 am Marko-bmw »
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #347 на: 23 Мај 2012, 03:08:06 am »
Дали ќе ти фаќаат убаво на лајсната, треба да се на висина некаде од 45-55см, внимавај централното кругче на сензорот да биде паралелно со нормалата повлечена од земјата ;)
Да, да веќе ги има монтирано другаров што ќе ми ги монтира, перфектно работат кај него, само прашање ми е каде да го ставам дисплејчето напред? Имате некој предлог? Еве слика чисто за претстава како изгледа(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Друже и ја сакам да ставам сензори, и размислував дисплејот да го ставам во отворот над пепељарата... Коа ке ти треба отвори си коа не ти треба затвори си ке отворис дупче у пластиката колку да помине кабелот и немаш гајле. Мој предлог е тоа :)
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone :)

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #348 на: 23 Мај 2012, 03:09:49 am »
Марко добредојде, разгледај назад низ темава да видиш  што ти зборев за прстените на шалт табла како доаѓаат.
Добро ве најдов :) Ќе ѕирнам, знаеш дека ме интересира :)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #349 на: 23 Мај 2012, 03:13:10 am »
Отвори си нова тема, еве вака http://forum.carclub.mk/index.php/topic,285.0.html :)
Иначе го гледам BMW-во, супер е :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2218
« Одговори #350 на: 23 Мај 2012, 08:50:50 am »
Марко убаво е количето, само мислам дека тие црните лајсни се наменети за да не се гребе бојата на колата, да заштити малку од малку при влез во гаража и сл. црните ленти околу браникот се менуваат. Признавам дека поубави се сребрени :)

За сензорите за паркирање, мислам дека ке ги наместам кај вентилацијата за шофершајбна, сепак треба пак да се внимава на ретровизори, пробав вчера и сабајле да видам каде ке биде најдобро да се стави. Да не отргнуваат многу внимание горе доле- лево десно.
>>>>><<<<<

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #351 на: 23 Мај 2012, 11:43:56 am »

Марко убаво е количето, само мислам дека тие црните лајсни се наменети за да не се гребе бојата на колата, да заштити малку од малку при влез во гаража и сл. црните ленти околу браникот се менуваат. Признавам дека поубави се сребрени :)

За сензорите за паркирање, мислам дека ке ги наместам кај вентилацијата за шофершајбна, сепак треба пак да се внимава на ретровизори, пробав вчера и сабајле да видам каде ке биде најдобро да се стави. Да не отргнуваат многу внимание горе доле- лево десно.
Се се мења на кола, идеш у тетовас и имаш делови од а до ш. Ако ти е за делови било што отиди до Тетово има за доста поевтино него кај нашиве сервисери и отпади, јас ја мењав кочницата за вратата возачка зашо федерот беше пукнат. Кај и да отидов по Скопјево ми бараа 35-40 евра за делот, а у Тетово за 20 евра го земав делот... Незнам дали прочита подоле, у никој случај немој да ги фарбаш сензорите, другар еден така ги шприцаше со спреј и сеа не функционираат :(

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #352 на: 23 Мај 2012, 11:58:57 am »
Ја најдов сликата од другарот како ке ги мести сензорите, само што кај мене црната пластика после секое перење ја поминувам со спреј за пластика и не е вака избледена, што значи дека нема да се познават многу-многу дека се мазни.

А дисплејот се гледа на сликава каде го наместил (вентилацијата за шофершајбна)

>>>>><<<<<

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #353 на: 23 Мај 2012, 12:03:16 pm »
Одлично изгледа, сепак размисли си како ке ги уклопиш ја имаш и варијантата со лајсна со отвори за сензори... Дисплејот е на супер место. Која цена и каде ги зема сензорите ако не е тајна ?

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #354 на: 23 Мај 2012, 12:13:51 pm »
Имаш ПП, него не те разбрав за каква лајсна со отвори?
>>>>><<<<<

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #355 на: 23 Мај 2012, 15:35:21 pm »
Имаш ПП, него не те разбрав за каква лајсна со отвори?
http://www.westcoastmotorsport.com/gallery/hartge/hartge_e46_sedanandcoupe_5.jpg

има ваква лајсна да се купи, али тоа у тетово ке видиш...

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #356 на: 23 Мај 2012, 15:55:49 pm »
Знаев дека е за таа лајсна, само тешко дека ке пасуват (по големина) овие сензори. Имам подобра опција од тетово, ке ти ја кажам на ПП :)
>>>>><<<<<

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #357 на: 23 Мај 2012, 21:49:42 pm »
шо ти е пп ?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7633
« Одговори #358 на: 23 Мај 2012, 22:31:05 pm »
Приватна Порака=ПП

Отсутен Marko-bmw

• Јуниор
  • **
« Одговори #359 на: 24 Мај 2012, 12:40:40 pm »
Ја најдов сликата од другарот како ке ги мести сензорите, само што кај мене црната пластика после секое перење ја поминувам со спреј за пластика и не е вака избледена, што значи дека нема да се познават многу-многу дека се мазни.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

А дисплејот се гледа на сликава каде го наместил (вентилацијата за шофершајбна)

Кај да најдам такви хромирани кругови за контролната табла ?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)