Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27%)
TRW
41 (15%)
LPR
15 (5.5%)
Textar
20 (7.3%)
Woking
2 (0.7%)
Remsa
9 (3.3%)
Valeo
27 (9.9%)
Ate
53 (19.3%)
Mintex
2 (0.7%)
Pagid
19 (6.9%)
Tomax
7 (2.6%)
Wagner® Brake
5 (1.8%)

Вкупно гласови: 274

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 483796 пати)

Отсутен Stefan_g

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 63
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #1215 на: 21 Март 2017, 23:52:48 pm »
Пред 2 недели сменив нови дискови и плочни на Пасатот Ате фирма,е сега ми излезе едн мал проблем задното десно тркало во вожна нон стоп ми шкрими(свири) при кочење свирењето се губи и тркалото и дискот греат стануваат претарано вручи што мислам дека не е баш нормално. Дали некок имал слично искуство да ми каже решение и дали може да направи некој поголем проблем бидејки моментално сум на пат.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #1216 на: 22 Март 2017, 00:03:53 am »
Пратив и линк од каталогот на Бош, кај што може да се провери за секое возило кат. бр. за деловите.

Според ова на кутијата најверојатно не се економик.

« Последно менување: 22 Март 2017, 00:19:47 am Allexxander »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1217 на: 22 Март 2017, 00:21:25 am »
Пред 2 недели сменив нови дискови и плочни на Пасатот Ате фирма,е сега ми излезе едн мал проблем задното десно тркало во вожна нон стоп ми шкрими(свири) при кочење свирењето се губи и тркалото и дискот греат стануваат претарано вручи што мислам дека не е баш нормално. Дали некок имал слично искуство да ми каже решение и дали може да направи некој поголем проблем бидејки моментално сум на пат.

Шепата не се враќа, или вакумот на гумиците е истиснат или се дотраени.
 Убаво е да се подмачкаат со специјална маст ако не се дотраени, да се извади и пак врати.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #1218 на: 22 Март 2017, 07:11:54 am »
@Allexxander очигледно дека не се  :) Со здравје да си ги кочиш :)

@Drive-r Каков вакуум на гумици?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #1219 на: 22 Март 2017, 09:13:17 am »
Istoto mi se sluci na mene na kombeto koga menuvav napred diskovi i plocki. Svirese i greese predno levo trkalo i mislevme deka se crevata, gi smeniv crevata i pak greese i na krajot morase malku da se istruga novata plocka za da se resi problemot. Bidejki sepata i klipovite si vrakaa perfektno.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #1220 на: 22 Март 2017, 14:33:24 pm »
Здраво дечки,
Некоја препорака за предни плочки за Фокус бензин и од каде да се набават?
Некој спомна дека е задоволен од Томех, ги продаваат во дубровкиња, ако има некој да сподели искуство.
Позз

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1221 на: 22 Март 2017, 15:47:42 pm »
@Simo - Carrier159 ocigledno se misli na vodzicite za shapata.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1222 на: 22 Март 2017, 19:42:34 pm »
А можеби и не е вратено до крај клипчето, бидејќи кај задните шепи има некој механизам за рачната, па кога се менуваат плочките клипчето треба и да се врти и да се стиска.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #1223 на: 22 Март 2017, 19:57:07 pm »
Здраво дечки,
Некоја препорака за предни плочки за Фокус бензин и од каде да се набават?
Некој спомна дека е задоволен од Томех, ги продаваат во дубровкиња, ако има некој да сподели искуство.
Позз
Уште нови свираат и брзо се трошат.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #1224 на: 22 Март 2017, 20:31:58 pm »
Дека се трошат да, и прљаат многу ама дека свират, тешко. До сега на десетина возила ги имаат ставено во една фирма и на ниедно возило не свират.

Отсутен stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 58
« Одговори #1225 на: 22 Март 2017, 22:56:17 pm »
И јас имам така слушнато за Томекс дека не се нешто посебно и дека свират и кога ке загреат не кочат т.е омекнува педалата,така да ....dislike

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1226 на: 23 Март 2017, 00:13:46 am »
Treba da ste svesni deka kaj del od plockite kako i kaj ulieto pa i na mnogu drugi delovi e eden proizvoditel samo brendiranjeto e razlicno. E sea cenata zavisi od izvorot blizinata itn itn.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #1227 на: 23 Март 2017, 00:31:13 am »
И јас имам така слушнато за Томекс дека не се нешто посебно и дека свират и кога ке загреат не кочат т.е омекнува педалата,така да ....dislike
Рекла-казала,тоа е. Јас ги возев пред извесно време и на мојата кола. Инаку плочките се премногу "меки" и затоа брзо се трошат, многу прљаат и не чкрипат. Сега возам феродо и нема никаква разлика во кочење.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #1228 на: 23 Март 2017, 00:53:33 am »
А можеби и не е вратено до крај клипчето, бидејќи кај задните шепи има некој механизам за рачната, па кога се менуваат плочките клипчето треба и да се врти и да се стиска.

Klipceto se vrakja za da namestis novi paknovi... kako se trosi taka iskaca toa. Edinstveno shapa moze da blokira od zaglaveni vodzici ili dokolku e skinata prasinarkata da oksidira klipot i da ne vrakja do kraj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен orce6624

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #1229 на: 23 Март 2017, 06:29:43 am »
tomex e fabrika fo polska sto proizveduva plpcki i gurtni i nisto ne prepakuva