Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.4%)
TRW
41 (15.2%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7%)
Woking
2 (0.7%)
Remsa
10 (3.7%)
Valeo
27 (10%)
Ate
51 (18.9%)
Mintex
2 (0.7%)
Pagid
18 (6.7%)
Tomax
6 (2.2%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 270

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 425096 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #1080 на: 01 Август 2016, 19:41:30 pm »
Колку што знам, и Ultimax би требало да кочи подобро од обичните брендови.
Од обични феродо и брембо, поарно. Ама од Brembo Sport плочки, или од Ferodo ds2500, не. Ама па затоа Yellow се барем исто добри, ако не и подобри од овие Brembo Sport и Ferodo ds2500.  

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1081 на: 01 Август 2016, 20:57:59 pm »
Горенаведените ги имам како избор во продавницата кај што планирам да земам уље и филтер, затоа прашувам за нив.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1082 на: 01 Август 2016, 21:58:57 pm »
Верувам дека за разумно време ќе ти стигнат ако нарачуваш онлајн. Освен ако ти е врзано купувањето плочки со некој друг дил, попуст и сл, тогаш терај со изборот што го имаш.
Кога веќе нудат брембо, и ако цената не  е најбитниот фактор, прашај си за овој модел и парт намбер: BREMBO High Performance Brake Pad Set 07.B314.09

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Strujata85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #1083 на: 02 Август 2016, 11:28:39 am »
 Дали можи од истрошени плочки да светни  abs ?  Поздрав до сите
Живејте го животот, бидејќи има рок на траење . . .

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1084 на: 02 Август 2016, 11:43:03 am »
Од расипан АБС сензор или дефект на пумпа ќе светне, од истрошени плочки ќе светне нешто друго...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1085 на: 02 Август 2016, 18:11:39 pm »

Отсутен 100ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #1086 на: 02 Август 2016, 20:37:43 pm »
Каде може да се нарачаат Ferodo дискови и плочки во РМ?

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1087 на: 02 Август 2016, 21:45:23 pm »
Од Крис и Том, ама подобро заобиколи ги. Јас не сум задоволен од нив, и поназад во темава имам пишувано за нив.

Отсутен 100ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 78
« Одговори #1088 на: 03 Август 2016, 16:46:09 pm »
Од Крис и Том, ама подобро заобиколи ги. Јас не сум задоволен од нив, и поназад во темава имам пишувано за нив.
Oд Том и Крис не си задоволен или од Ferodo дискови и плочки? Извини, но не те разбрав.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1089 на: 04 Август 2016, 10:28:42 am »
Дали и колку е тешко/комплицирано сам да си сменам плочки? Или да не си играм qрот пошо ипак се работи за кочници?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1090 на: 04 Август 2016, 10:50:48 am »
Треба и да ги мачнат од зад со бакарно мафче за да не ти квичат. Да не се жалиш после дека како AMG ти звучат кочниците. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг: Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #1091 на: 04 Август 2016, 17:53:25 pm »
Дали и колку е тешко/комплицирано сам да си сменам плочки? Или да не си играм qрот пошо ипак се работи за кочници?
Види зафатот не е воопшто комплициран барем на повеќето коли. Прочепкај по јутуб и види како иде целата процедура. Ако ти фака око и имаш соодветен алат, отварај. Конкретно кај мене потешко е да сменам гума одколку плочки. Значи немаш што да зезнеш. Воздух немаш потреба да испушташ, црева не чепкаш. Едноставно оштрафуваш шепата, отвараш капачето за глицерин и полека го вракаш клипчето назад. Внимаваш да не ти претече глицерин од казанчето. Кога ке го вратиш клипчето скрос ги ставаш новите плочки и вракаш се назад.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1092 на: 04 Август 2016, 18:12:42 pm »
Абе видов на јутјуб и изглеа просто и едноставно, ама некако не знам дали би се нафаќал, пошо ипак се кочници.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #1093 на: 04 Август 2016, 18:22:03 pm »
Ако е просто и едноставно, нема што да погрешиш. Тоа ти е исто како да кажеш, ми се дупна гума и не ја менувам сега да не погрешам нешто, ипак е тркало :) :) Мењај и не се замарај. Сигурно ти повеке ќе и посветиш внимание на колата него било кој сервис/мајстор.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1094 на: 04 Август 2016, 18:39:15 pm »
Oд Том и Крис не си задоволен или од Ferodo дискови и плочки? Извини, но не те разбрав.
Од феродото. Неможеш нагло да закочиш, им треба време додека да зафатат убаво, а и кога ке зафатат треба доста да стискаш за да кочат како што треба. Друго лошо е што пуштаат многу црно и по 2 дена возење дисковите се црни.