Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.8%)
TRW
38 (14.3%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7.1%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.2%)
Ate
50 (18.8%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.8%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 266

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 392049 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #810 на: 02 Мај 2015, 00:29:05 am »
Ми кажаа муабет за плочки исти бренд како фабричките дека не се прва класа, нешто како афтермаркет ги воделе и се втора класа?
Ова од човек кој ги продава на големо и ми нема логика муабетот дека за прва уградња поквалитетни ги правеле.

се што е прва уградња (било што не само плочки)  е нај малку двојно поквалитетно и нај малку двојно повеќе ќе истера одколку одпосле купено и сменето.. ама апсолутно на сите брендови е така... нема селективност по тоа прашање...има и зашто е така ама ке треба многу да пишувам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #811 на: 02 Мај 2015, 04:02:48 am »
Ми кажаа муабет за плочки исти бренд како фабричките дека не се прва класа, нешто како афтермаркет ги воделе и се втора класа?
Ова од човек кој ги продава на големо и ми нема логика муабетот дека за прва уградња поквалитетни ги правеле.

Да си на зпаду, ќе си добиеш „фабрички“ Ултра или Квикстоп. Кај нас у сервис ке добиеш Еко. Тоа е тоа....

Bosch Ultra Brake Pads Bosch Ultra brake pads use the latest technology in heavy duty ceramic friction material compounds and are ideal for demanding driving and use in all European vehicles. Using specially coated, noise damped shim technology, these brake pads give optimum friction performance for the harshest of drivers, guaranteeing product life to the fullest.

Bosch Ultra Brake Pads Offer:

Long braking life
    Excellent noise suppression
    Powerful stopping ability
    3 year/30,000km warranty

Bosch QikStop
Bosch QikStop brake pads are recommended for everyday driving. Specially manufactured using non-asbestos organic frictionmaterial, they contain lower levels of abrasive metal, compared to metallic or semi-metallic alternatives. This lower metal content will result in reduced levels of wear to the vehicle's brake discs.

Bosch Qikstop Brake Pads offer:

Low noise
    Low dust
    Solid all round braking performance
    2 year/20,000km warranty

Bosch Eco Brake
Pads Bosch Eco brake pads are a good quality, economical line for popular vehicle applications. They consist of the latest technology ceramic friction material compound, assuring no compromise on safety.

Bosch Eco Brake Pads offer:

Good pedal feel
    Great value for money
    12 months warranty

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #812 на: 07 Мај 2015, 11:49:20 am »
Originalnite pločki na Škoda Roomster bea ATE, a gi menuvavme 2012 so TEXTAR (od Solun). Sega pominavme 40,000km i sakam da gi menuvam, ama bi kupil tuka, ne mi se ide vo Solun. Me buni što mi kažaa vo Euro 07 nešto poniska cena za Ferodo odkolku za ATE vo Megaautoparts.  Dali nekoj ima iskustvo okolu ovie pločki ?
e sega baš prašav vo Kris i Tom, toj mi ponudi Ferodo FDB, duri i nešto malku poeftino od FQT na Euro 07.
Što e razlikata,  vo materjalot na pločkata  ?
« Последно менување: 07 Мај 2015, 14:54:53 pm nefer »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #813 на: 07 Мај 2015, 12:05:50 pm »
Brembo или Ferodo? Мислам дека ни едните, ни другите не носат Брембо.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
« Одговори #814 на: 07 Мај 2015, 14:55:36 pm »
Brembo или Ferodo? Мислам дека ни едните, ни другите не носат Брембо.
vo pravo si, Ferodo, jas vo brzanje ne vidov

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #815 на: 07 Мај 2015, 14:58:59 pm »
Originalnite pločki na Škoda Roomster bea ATE, a gi menuvavme 2012 so TEXTAR (od Solun). Sega pominavme 40,000km i sakam da gi menuvam, ama bi kupil tuka, ne mi se ide vo Solun. Me buni što mi kažaa vo Euro 07 nešto poniska cena za Ferodo odkolku za ATE vo Megaautoparts.  Dali nekoj ima iskustvo okolu ovie pločki ?
e sega baš prašav vo Kris i Tom, toj mi ponudi Ferodo FDB, duri i nešto malku poeftino od FQT na Euro 07.
Što e razlikata,  vo materjalot na pločkata  ?

Мене за FDB па повисока цена ми дадоа :)
Иначе разбрав демек FDB биле по квалитетни.
Што мотор има Шкодата?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #816 на: 07 Мај 2015, 17:26:34 pm »
Дали керамичките плочки исто се трошат како обичните исто така и дискот дали се троши како со обични плочки?

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
« Одговори #817 на: 07 Мај 2015, 20:09:58 pm »
Originalnite pločki na Škoda Roomster bea ATE, a gi menuvavme 2012 so TEXTAR (od Solun). Sega pominavme 40,000km i sakam da gi menuvam, ama bi kupil tuka, ne mi se ide vo Solun. Me buni što mi kažaa vo Euro 07 nešto poniska cena za Ferodo odkolku za ATE vo Megaautoparts.  Dali nekoj ima iskustvo okolu ovie pločki ?
Što e razlikata,  vo materjalot na pločkata  ?

Мене за FDB па повисока цена ми дадоа :)
Иначе разбрав демек FDB биле по квалитетни.
Што мотор има Шкодата?
1,4/63кв, плочките се по Феродо  FDB 1398,  исто и FQT 1398 (14 инчи со кабелче), но се си мислам дека Феродо да не доваѓа  од фабрика во Русија ? .. на сајтот ОСКАРО само
FDB 1398 ми ги дава..
http://www.oscaro.com/jeu-de-4-plaquettes-de-frein-avant-ferodo-fdb1398-1110589-10017-p
сега најдов дека едни од Тетово носат и Техтар, тука е цената со Феродо. Инаку по српски форуми многу ги фалат Техтар, ама оригинал... е сега овие што ги ставив пред 3 години за 20 евра од Солун може и несе баш оригинал ама добро тераат..
« Последно менување: 08 Мај 2015, 16:49:04 pm nefer »

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #818 на: 08 Мај 2015, 16:50:31 pm »
Мене ми кажаа FQT доаѓале од Кина, не користиме исти плочки ама еве цени на неколку. :)
Изгледа кај мене дисковите се поголеми, ама ист мотор имаме.

TRW 2500
Ferodo 2200
Brembo 2400
Ate 2100 и 3100

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #819 на: 08 Мај 2015, 21:09:58 pm »
TRW GDB1655...Вистина, ги платив 3900 денари ама кочат за сите пари...
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #820 на: 08 Мај 2015, 22:45:06 pm »
АТЕ е колку што видов стандард за Сеат или зависи од кола до кола? Треба да менувам плочки и дискови на Ибица 1.4TDI 75кс 2003г, доколку некој има инфо за цени би бил благодарен. Или да си купам пак Феродо ко за баварецот.

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
« Одговори #821 на: 08 Мај 2015, 22:59:09 pm »
Мене ми кажаа FQT доаѓале од Кина, не користиме исти плочки ама еве цени на неколку. :)
Изгледа кај мене дисковите се поголеми, ама ист мотор имаме.

TRW 2500
Ferodo 2200
Brembo 2400
Ate 2100 и 3100
мислам величината на дискот зависи од тркалото, има две величини, 14 и 15 инчи тркала, соодветно и 2 врсти дискови..
а ова Брембо 2400мкд кој носи ?

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #822 на: 08 Мај 2015, 23:08:58 pm »
АТЕ е колку што видов стандард за Сеат или зависи од кола до кола? Треба да менувам плочки и дискови на Ибица 1.4TDI 75кс 2003г, доколку некој има инфо за цени би бил благодарен. Или да си купам пак Феродо ко за баварецот.
И јас така разбрав, ете цена погоре за 1.4 бензинец 2011, имало два вида за мојата.

мислам величината на дискот зависи од тркалото, има две величини, 14 и 15 инчи тркала, соодветно и 2 врсти дискови..
а ова Брембо 2400мкд кој носи ?
Да, и мене ме прашаа колкав бандаж имам, јас им реков 16 и остануваа збунети :D
Брембо носи Интерлуб, ама има и во Аутофилтер од кај нив земале.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #823 на: 09 Мај 2015, 08:02:29 am »
TRW GDB1655...Вистина, ги платив 3900 денари ама кочат за сите пари...
https://www.trwaftermarket.com/en/Products/Disc-Brake-Systems/Brake-Pads/

Викаат дека Cotec плочките кочеле одлично: http://www.motester.co.uk/mot-news/brake-pad-innovation

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #824 на: 09 Мај 2015, 12:34:37 pm »
Треба да има тестови со плочките како со гумите.