Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.4%)
TRW
41 (15.2%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7%)
Woking
2 (0.7%)
Remsa
10 (3.7%)
Valeo
27 (10%)
Ate
51 (18.9%)
Mintex
2 (0.7%)
Pagid
18 (6.7%)
Tomax
6 (2.2%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 270

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 424145 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #1425 на: 19 Ноември 2018, 17:02:51 pm »
Другари се јавив во Крис и Том за Феродото што ми квичат, еве поминав 300км не се оправија, за мојата кола немаат алтернатива да ми понудат, па ќе ми вратат пари да си купам плочки од друго место.
Дајте некој совет што марка и од кај да купам?
Само да не квичат :)
Ate, Brembo... Мега Ауто Партс.

Кај мене се Брембо, не се случило да квичат, а имав прилика на една кола со LPR плочки да слушнам како звучи тоа... локомотива :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1426 на: 19 Ноември 2018, 17:06:35 pm »
Јас едно време имав LPR плочки на 166-ката задни, сосема коретно работеа. Од друга страна, кога ги ставив брембо шепите, земав брембо плочки, ги фрлив после 2 месеци, пошто не се трпеа од чкрипење и лоши перформанси (и си купуив EBC од нет.)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1427 на: 19 Ноември 2018, 17:09:19 pm »
Којзнај како да речи чоек... како ќе се погодат муабет :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1428 на: 19 Ноември 2018, 17:11:03 pm »
На 147 брат ми стави нови брембо дискови и нови Valeo плочки, плочкине се туга.. 80% од времето се тивки, ама оние 20%, воз пред станица. Ем средно/жалосно кочат. Вчера ги глеам, пола дискови потрошени, плочкине ни 80%. Следниот викенд одат надвор.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1429 на: 19 Ноември 2018, 17:25:59 pm »
Кај мене има уште максимум 20 000 да поминам, предните, плнирам Ate да ги испробам. И дисковите се Ate.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1430 на: 19 Ноември 2018, 17:58:14 pm »
Јас едно време имав LPR плочки на 166-ката задни, сосема коретно работеа. Од друга страна, кога ги ставив брембо шепите, земав брембо плочки, ги фрлив после 2 месеци, пошто не се трпеа од чкрипење и лоши перформанси (и си купуив EBC од нет.)
Симо од кај купуваш ebc плочки?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1431 на: 19 Ноември 2018, 18:01:19 pm »
ebay златен. Ти стигаат у пошта, ако имаш среќа и без царина и данок поминуваш.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #1432 на: 19 Ноември 2018, 18:05:07 pm »
Има некоја официјална продавница или гледаш оценки и кој има најмногу orders?

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #1433 на: 19 Ноември 2018, 18:05:14 pm »
Другари се јавив во Крис и Том за Феродото што ми квичат, еве поминав 300км не се оправија, за мојата кола немаат алтернатива да ми понудат, па ќе ми вратат пари да си купам плочки од друго место.

Кај мене се Брембо, не се случило да квичат, а имав прилика на една кола со LPR плочки да слушнам како звучи тоа... локомотива :)
Сеа тие што ги извадив беа брембо, 15000км воз теретњак квичење, ѓубре невидено.
Феродово се малце подобри, само кога се загреани квичат.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1434 на: 19 Ноември 2018, 18:14:13 pm »
Има некоја официјална продавница или гледаш оценки и кој има најмногу orders?

Еве, баш гледам хистори, последниот пат во 2017 од овде сум нарачал за 159-ката: http://www.ebaystores.co.uk/ricerocketuk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1435 на: 19 Ноември 2018, 18:22:10 pm »

Сеа тие што ги извадив беа брембо, 15000км воз теретњак квичење, ѓубре невидено.
Феродово се малце подобри, само кога се загреани квичат.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Изгледа само мене ме заебал мајсторот, ми ставил оригинални Брембо, што не квичат ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1436 на: 19 Ноември 2018, 21:18:33 pm »
Уф квичење.
Ок, Феродото знаеа да се јават додека си беа со н.н.. дисковите кои додуша имаа и запче.
Ате сменив комплет дискови и плочки од Мега, ни квик ни квак.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1437 на: 20 Ноември 2018, 16:23:27 pm »
Уф квичење.
Ок, Феродото знаеа да се јават додека си беа со н.н.. дисковите кои додуша имаа и запче.
Ате сменив комплет дискови и плочки од Мега, ни квик ни квак.

Јас од феродо прајмер ич не сум задоволен. Ги ставив пред 38 000 км, и дискови и плочки четири пара. Перформанси жали боже, треба да стиснеш со 300 кила за да се уклучи ABS, за квичење не  квичат. Дисковите се јадат побрзо од пличките(веќе има вдлабнатина) па затоа предните плочки ги сменив со TRW. Сега ако ништо друго барем подобро кочи колата. Предходно имав TRW и во комбинација со оригиналните дискови прекрасно кочеа.
На клиото ставив Валео сега, не квичат, перформанси задоволителни но полоши од оригиналните од рено.

Според ова најверојатно фрикцијата меѓу дискот и плочката не зависи само од компонентата на пллочката туку и од дискот.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1438 на: 20 Ноември 2018, 18:33:48 pm »
Дечки, дали некој од вас слушнал/користел зиммерманн дискови ? Искуство мислење ?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1439 на: 20 Ноември 2018, 18:37:11 pm »
Лукашин нека каже мислам се германски и се за бмв.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk