За службено возило и дрвени ќе вршат работа 
А што тоа значи „За службено“? Дали се мисли на возило кое ти нема да го возиш, а ќе го вози некој друг, па и да изгине некаде не е твој проблем? или се мисли на возило кое треба да го возиш ти?
Ако е второто, има блага ретардација во логиката...
Еднаш пред печес години со службеното Поло идеам у легендарниот сервис на VW за да ми сменат гуми летни со зимски. Ај кај чекав саат и кусур, на крај ми ги носат гумите погрешно монтирани, од надвор се чита INSIDE и стрелка на ротација на десно. И онака ко шо ми го ебаа денот, а имав пун к*рац работа, чекав така смирено уште 10 минути да дојде стручњак за да му укажам на грешката. И типов доаѓа смрштен, као му одземам од неговото драгоцено време за работа, и му кажувам шо е проблемов, и ноншалантно ми одговара „Ај па, шо толку му се замараш, службена кола е“...Му викам „Дали си ти нормален што ми збориш? Оди викни ми твој претпоставен да му објаснам зашто се замарам!“, и одма ко педер неокој проба да ме смири да не отерам све у ПМ у сервис и салон и се со ред. Па ми го носат Полото за 15 минути со правилно наместени гуми и ми вика, се е средено, гумите се избалансирани и наполнети со азот...