Гласање

Koi diskovi i plocki gi preporacuvate?

Ferodo
74 (27.8%)
TRW
38 (14.3%)
LPR
15 (5.6%)
Textar
19 (7.1%)
Woking
2 (0.8%)
Remsa
10 (3.8%)
Valeo
27 (10.2%)
Ate
50 (18.8%)
Mintex
2 (0.8%)
Pagid
18 (6.8%)
Tomax
6 (2.3%)
Wagner® Brake
5 (1.9%)

Вкупно гласови: 266

Автор Тема: Kvalitetni Diskovi i Plocki  (Прочитано 392280 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: Kvalitetni Diskovi i Plocki
« Одговори #930 на: 10 Ноември 2015, 20:00:13 pm »
Ekipo mislenje za Lpr plocki, gledam na pocetokot na temata se spomnati od nekoj clenovi vo negativna konotacija a od nekoj vo pozitivna, pa si vikam da prasam uste ednas, moze od togas se smenilo nesto i ima uste nekoj novi iskustva. Inaci se raboti za dosta povolna ponuda so gratis rabotna raka za promenata  :D

Добри се лпр, како поефтина варијанта добри се :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #931 на: 10 Ноември 2015, 20:12:41 pm »
Ekipo mislenje za Lpr plocki, gledam na pocetokot na temata se spomnati od nekoj clenovi vo negativna konotacija a od nekoj vo pozitivna, pa si vikam da prasam uste ednas, moze od togas se smenilo nesto i ima uste nekoj novi iskustva. Inaci se raboti za dosta povolna ponuda so gratis rabotna raka za promenata  :D

За иста цена земи си барем оргинални плочки sangsing или hi-q од еуро 07.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #932 на: 10 Ноември 2015, 20:14:14 pm »
Ekipo mislenje za Lpr plocki, gledam na pocetokot na temata se spomnati od nekoj clenovi vo negativna konotacija a od nekoj vo pozitivna, pa si vikam da prasam uste ednas, moze od togas se smenilo nesto i ima uste nekoj novi iskustva. Inaci se raboti za dosta povolna ponuda so gratis rabotna raka za promenata  :D

Добри се лпр, како поефтина варијанта добри се :)

Другар во брзо време стави ич не е задоволен, како воз квичат кога кочиш.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #933 на: 10 Ноември 2015, 20:24:52 pm »
Штознам, ние сме ставиле многу такви плочки и ретко некој да се пожалил од нив, има исклучоци не велам не.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3821
« Одговори #934 на: 10 Ноември 2015, 20:35:44 pm »
Znaci vo sekoj slucaj za Daewoo Matiz kako sluzbeno vozilo i te kako ke vrsat rabota. Utre ke gi montiram pa ke prenesam impresii vo narednite denovi  :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8780
  • Пичлеме
« Одговори #935 на: 10 Ноември 2015, 20:48:55 pm »
За службено возило и дрвени ќе вршат работа :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #936 на: 10 Ноември 2015, 21:10:46 pm »
Eh sea nee bas taka, sepak i sluzbenoto vozilo najcesto go vozis ti sam ili so ostanati tvoj nekolku kolegi, taka da i na toa treba da mu se posveti vnimanie  :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #937 на: 10 Ноември 2015, 21:13:20 pm »
За службено возило и дрвени ќе вршат работа :)
А што тоа значи „За службено“? Дали се мисли на возило кое ти нема да го возиш, а ќе го вози некој друг, па и да изгине некаде не е твој проблем? или се мисли на возило кое треба да го возиш ти?
Ако е второто, има блага ретардација во логиката...

Еднаш пред печес години со службеното Поло идеам у легендарниот сервис на VW за да ми сменат гуми летни со зимски. Ај кај чекав саат и кусур, на крај ми ги носат гумите погрешно монтирани, од надвор се чита INSIDE и стрелка на ротација на десно. И онака ко шо ми го ебаа денот, а имав пун к*рац работа, чекав така смирено уште 10 минути да дојде стручњак за да му укажам на грешката. И типов доаѓа смрштен, као му одземам од неговото драгоцено време за работа, и му кажувам шо е проблемов, и ноншалантно ми одговара „Ај па, шо толку му се замараш, службена кола е“...Му викам „Дали си ти нормален што ми збориш? Оди викни ми твој претпоставен да му објаснам зашто се замарам!“, и одма ко педер неокој проба да ме смири да не отерам све у ПМ у сервис и салон и се со ред. Па ми го носат Полото за 15 минути со правилно наместени гуми и ми вика, се е средено, гумите се избалансирани и наполнети со азот...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8780
  • Пичлеме
« Одговори #938 на: 10 Ноември 2015, 21:32:12 pm »
Да си жив и здрав, тоа е поентата на мојот малечок пост (малечок пошо сум малку напијан и ме мрзи да елаборирам :) )

Небитно за која кола станува збор, безбедноста пред се! А и плочки не е нешто шо се менува на 2 недели...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #939 на: 10 Ноември 2015, 21:41:18 pm »
Добро си кочат LPR, само знаат кај некои коли да си чкрипат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #940 на: 10 Ноември 2015, 21:57:12 pm »
Znaci vo sekoj slucaj za Daewoo Matiz kako sluzbeno vozilo i te kako ke vrsat rabota. Utre ke gi montiram pa ke prenesam impresii vo narednite denovi  :D

Не, импресии ќе кажеш после неколку илјади км кога ќе бидат музикални.

Ова дека е службено возило се става од најефтините да не се троши фирмата и ми е гајле за безбедноста на тој што го вози и за возилото. Ако го удри ќе си го прави.

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #941 на: 10 Ноември 2015, 22:14:38 pm »
Ne se najevtini, ima i poevtini od Lpr ( barem jas pronajdov po nekolku lokalni prodavnici za avto delovi ), a vtoro voziloto e kasko osigurano, taka da koj i da go udri ke pokrie kaskoto  :D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #942 на: 10 Ноември 2015, 22:35:30 pm »
ЈАс еве веќе 4та година ги возам ЛПР дискови и плочки и досега ниеднаш не ми засвирале.
За кочење добри се(беа) не се лоши се до летово на жешко и суво време кога на неколку пати едвај застанував.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #943 на: 11 Ноември 2015, 09:09:45 am »
Во тој случај сите плочки се добри но поентата е да застанеш, нели?

Мењај, ако не ти се ставаат поскапи, стави си ЛПР но запази си колку километри траат.
Има и Ремса втора класа за 1500 денара која трае пола од таа што е 2500 денара, ама тоа ти кажува продавачот и си имаш на ум.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
« Одговори #944 на: 11 Ноември 2015, 09:16:43 am »
Какви и да ставате, глејте да имаат ECE R90 ознака.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.