Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 889383 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8409
  • Плинаш!!!
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #4365 на: 07 Септември 2026, 13:52:35 pm »
И тоа им е решено, не излагаат реклами.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2605
« Одговори #4366 на: 07 Септември 2026, 13:52:56 pm »
Се ова што го зборите, 2 и пол години, го имав истото со Xiaomi 13T. Ни апликација да крашне, ни батерија да се упропасти... Небулознo е некој што не користел, да тврди дека не чини, или користел буџет Редми телефон и да генерализира дека не чини...

Факт е дека и за некои работи нема смисла да се споредува со некои телефони... Ама како што е рационален избор Шкода во светот на автомобилите, така и Xiaomi кај телефоните - добиваш највеќе за парите. А јас лично, не сум тип што сум спремен да НАДплаќа за некои работи, само колку да има позади јаболко или да пишува Samsung.

Затоа користам Xiaomi од 2017та наваму, од Redmi, до Poco, до Xiaomi. Има за сечиј џеб.

Кој што му одговара, си купил, си користи. Имаше една стара... "За вкусови не се дискутира, по вкусови се пљука".

Живели.

Sent from my Xiaomi 17T

Така е. Впрочем затоа и пљукаме на Шаоми. Бидејќи не го бива. Ама да, поевтин е.

The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4035
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #4367 на: 07 Септември 2026, 13:54:57 pm »
^ Очигледно ни еден збор не си сватил од напишаното.

Али добро, и тоа е за луѓе. Мора да има некој и што пљука, кога веќе не знае друго.

Sent from my Xiaomi 17T

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #4368 на: 07 Септември 2026, 14:38:03 pm »
^ Очигледно ни еден збор не си сватил од напишаното.

Али добро, и тоа е за луѓе. Мора да има некој и што пљука, кога веќе не знае друго.

Sent from my Xiaomi 17T

Што конкретно не сум сфатил?

Присутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4123
« Одговори #4369 на: 07 Септември 2026, 23:24:50 pm »
Какви муабети,шиаоми може со моторола да се споредува(мафа моторолата е подобра) во ниеден случај неможе да се спореди со самсунг или ајфон
1.Ајфон
2.Самсунг

Шаоми

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5817
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4370 на: 07 Септември 2026, 23:31:09 pm »
Какви муабети,шиаоми може со моторола да се споредува(мафа моторолата е подобра) во ниеден случај неможе да се спореди со самсунг или ајфон
1.Ајфон
2.Самсунг

Шаоми

Tipicen muabet na makedonce so zena mu pred da aplicira za kredit za telefonot :D

Присутен Busav

• Сениор
МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #4371 на: 07 Септември 2026, 23:34:08 pm »
Оф душа таа…не се сите со живот на кредит,да не сакаш да ти пуштам скрин од моментална состојба на сметка?

Си ја подновив сопругата пред некој ден на акција беше во сетек

« Последно менување: 07 Септември 2026, 23:39:31 pm Busav »

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4035
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #4372 на: 07 Септември 2026, 23:36:16 pm »
Млади луѓе, без искуство, а толку многу од нив ограничени...

Sent from my Xiaomi 17T

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8409
  • Плинаш!!!
« Одговори #4373 на: 08 Септември 2026, 00:03:40 am »
Додека има "овци" ќе има и волна!

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #4374 на: 08 Септември 2026, 00:14:01 am »
Бесмислено е да заштедиш неколку стотини евра, за нешто што го користиш 4-6 саати дневно во рок од 4 до 5 години. Дополнително, ако ви е важна цена при продажба, Ајфон држи многу подобро цена од било кој Андроид.

На крај ќе го сфатите ова и ќе купите Ајфон. Едноставно е -  нема подобар телефон на пазарот.

Сигурен сум дека го знаете и сега ама ајде.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5817
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4375 на: 08 Септември 2026, 00:23:50 am »
Оф душа таа…не се сите со живот на кредит,да не сакаш да ти пуштам скрин од моментална состојба на сметка?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ne mislev na tebe konkretno,(trebase disclaimer da pisam... site slicnosti so....) tuku na poveke od pola I phone useri vo MK.
btw. I phone user ti e dijagnoza, primer cel normalen svet pravi selfi so predna kamera, Iphone user so zadna vo ogledalo da se vidi telefonot :D.  Morav  ;D
« Последно менување: 08 Септември 2026, 00:34:35 am DENDE - ARTEONED »

Присутен Busav

• Сениор
« Одговори #4376 на: 08 Септември 2026, 00:26:55 am »

Ne mislev na tebe konkretno,(trebase disclaimer da pisam... site slicnosti so....) tuku na poveke od pola I phone useri vo MK.
btw. I phone user ti e dijagnoza, primer cel normalen svet pravi selfi so predna kamera, Iphone user so zadna vo ogledalo da se vidi telefonot :D.  Morav:D
Ако купил ајфон да се курчи болје нека се утепа…Еве јас сум со 15 ка ајфон и за мене подобар телефон од ајфон нема (до пред некој месец 7ца користев)
За некој луге шкода е најдобра кола за некој мерцедес така да за вкусови не се дискутира

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3520
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #4377 на: 08 Септември 2026, 09:04:28 am »

btw. I phone user ti e dijagnoza, primer cel normalen svet pravi selfi so predna kamera, Iphone user so zadna vo ogledalo da se vidi telefonot :D.  Morav:D
Ако купил ајфон да се курчи болје нека се утепа…Еве јас сум со 15 ка ајфон и за мене подобар телефон од ајфон нема (до пред некој месец 7ца користев)
За некој луге шкода е најдобра кола за некој мерцедес така да за вкусови не се дискутира

Другар имаше 15ка ајфон па неколку пати го имам разгледано како потенцијален телефон за мене пред да ја земам моторолата.
Добар е за билдање со тежината. Воопшто не е комфорен за држење.

Присутен Busav

• Сениор
« Одговори #4378 на: 08 Септември 2026, 09:06:11 am »

Другар имаше 15ка ајфон па неколку пати го имам разгледано како потенцијален телефон за мене пред да ја земам моторолата.
Добар е за билдање со тежината. Воопшто не е комфорен за држење.
У кој смисол не е конфорен?Само ајфон и самсунг прават телефони со нормална големина да не се цигли

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3520
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #4379 на: 08 Септември 2026, 09:10:27 am »
Многу е тежок.

А она за кредитот. Паметните луѓе имаат кредит. Многу голем кредит. Знаеш како викаат ако имаш кредит 50к евра ти имаш проблем ама ако имаш кредит 5 милиона банката има проблем. Ние сме осакатени со учењето дека не треба да користиш кредит туку да штедиш. Ако си бил со таков мајндсет последниве 10 години си го ебал ежот здраво.
« Последно менување: 08 Септември 2026, 09:26:37 am kimi makedonski »