Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 889387 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2605
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #4350 на: 05 Септември 2026, 21:49:50 pm »
Немојте да им препорачувате Шаоми на луѓето, стварно не е фер да наведеш некој да купи такво нешто.
Неколку пати дадов шанса Самсунг, дури и на ајфон и на крај секогаш се враќав на шаоми.
Што толку лошо виде од шаоми? Или зема некој за беспари па не го бива?

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

За мене не е опција Шаоми. Ни најевтиниот ни најскапиот. Бренд која цела филозофија на постоење му е да биде копија на ајфон,а не ги почитуваат ни сопствените купувачи. Вадат милион модели кои добиваат замена на 6-8 месеци, а потоа не нудат поддршка.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2637
« Одговори #4351 на: 06 Септември 2026, 12:21:17 pm »
Немојте да им препорачувате Шаоми на луѓето, стварно не е фер да наведеш некој да купи такво нешто.

Имам дома од работа Шаоми телефон како уред за тестирање. Како луѓе даваат свои пари на тоа, сѐ уште не ми е јасно.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2086
« Одговори #4352 на: 06 Септември 2026, 22:52:54 pm »
S26 земи, ќе добиеш гратис А57 256гб. Ќе го продадеш него, и ќе ти дојде доста ефтино

E ова не ми текна, а знаев дека имаат акција.
Одлична зделка!

Каде е моментално таа акција? А1,Телеком?
Дајте да ја видиме акцијата, имам и буџет за користење :)

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5489
  • Пиши лаже
« Одговори #4353 на: 06 Септември 2026, 23:04:12 pm »

Истото важи и во нашиве продавници. :)

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8409
  • Плинаш!!!
« Одговори #4354 на: 06 Септември 2026, 23:23:41 pm »

Неколку пати дадов шанса Самсунг, дури и на ајфон и на крај секогаш се враќав на шаоми.

За мене не е опција Шаоми. Ни најевтиниот ни најскапиот. Бренд која цела филозофија на постоење му е да биде копија на ајфон,а не ги почитуваат ни сопствените купувачи. Вадат милион модели кои добиваат замена на 6-8 месеци, а потоа не нудат поддршка.

Ха ха ха не биди смешен. Ајфон освен софтвер нема ништо друго. Расклопи еден ајфон и види чиви делови користи. Да не го уништеа huawei американците, ајфон немаше да постои.

Инаку Шаоми има 4 години поддршка. И нормално е да вадат нови модели затоа што имаат телефони за сечиј џеб.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1462
« Одговори #4355 на: 07 Септември 2026, 01:13:31 am »
Јас како корисник на евтини уреди се зезнав по втор пат со шаоми овој пат не најдов доволно евтина моторола, па земав редми 15ц  :-X ;D

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3846
« Одговори #4356 на: 07 Септември 2026, 07:56:37 am »
Шаоми е сосема коректен телефон. Јас го имам веќе втора година и одлично си работи. Океј, не е ајфон, ама за околу 4.000 денари колку што го купив, навистина е супер. Го земав како најевтина опција, чисто да ми служи како backup телефон, ама еве, се покажа сосема коректен и за прва опција. Така што, Шаоми е добар телефон.

Единствениот проблем е што и тие веќе ги качија цените, па сега тешко дека ќе најдеш нешто под 8–9 илјади денари.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4357 на: 07 Септември 2026, 08:00:51 am »

Имам дома од работа Шаоми телефон како уред за тестирање. Како луѓе даваат свои пари на тоа, сѐ уште не ми е јасно.
Братче за 4илјади денари дома ми го донесоа нарачан од нептун исто требаше да ми служи за тестирања и втора бекап опција, 128 гига разбива со едитирање и рилсови, батерија држи се малтертира до изнемоглости. Проблем е и што тие ефтини телфончиња од шаоми ги направија скапи.
Ајфон е најдобар ама ако е службен и секогаш окренат со тие ринглите на маса да се гледаат :D
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4358 на: 07 Септември 2026, 08:03:11 am »

Брате и јас тропам не да не, ама морам да те корегирам ова околу шаоми не ги бранам ама не си во право.Да не ја разглабуваме понатаму.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2605
« Одговори #4359 на: 07 Септември 2026, 10:47:56 am »

Ха ха ха не биди смешен. Ајфон освен софтвер нема ништо друго. Расклопи еден ајфон и види чиви делови користи. Да не го уништеа huawei американците, ајфон немаше да постои.

Инаку Шаоми има 4 години поддршка. И нормално е да вадат нови модели затоа што имаат телефони за сечиј џеб.

Нема потреба лично да го сфаќаш моето мислење и став. Немам намера да расклопувам Ајфон, глеам да го користам околу 4 години и да го сменам со следниот. Животот е многу полесен кога ќе ги сведеш материјалните работи кои ти се потребни на принципи како функционалност, употребливост, долготрајност и сл.
Тоа јас кај телефони на Шаоми не можам да го пронајдам.

Во ред е ако си задоволен од Шаоми и драго ми е поради тоа. За мене не се опција.

За Хуавеи се сложуваме, одлични беа. Користев P10 и е од телефоните кои највеќе ми се допаѓал.

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Пораки: 7029
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4360 на: 07 Септември 2026, 11:59:59 am »
Mate 20 Pro ми издржа 8 години…

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 776
    • ibiz.mk
« Одговори #4361 на: 07 Септември 2026, 12:17:30 pm »
веќе 3ипол години сум на iphone(13pro max), догодине ке сменам најверојатно 16promax.
овие 3ипол години, ни еднаш некоја апп да крашне, да замрзне, не сум се ни секунда замарал за апдејти и сл. листање на форуми за билдови,...

батерија за овие 3ипол години скоро и да не дропнала со перформаси, зависно користење 1.5-2 дена

со ниеден android досега не сум имал толку глатко користење. посебно со Pocophone F1, неможев ни 2 години да издржам.
може во овие години се испеглале/стабилизирале околу андроид билдовите, алииии.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15323
« Одговори #4362 на: 07 Септември 2026, 12:37:08 pm »
Томас, земи некој S23 Ultra спореди го 13 Pro Max. Ќе го имаш истиот филинг,никогаш не крашнува, имаш многу многу повеќе AI можности и слобода.

Ако користиш Macbook сега android (барем S26) е компатибилен со Macbook и да речеме можеш да користиш airdrop.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4035
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #4363 на: 07 Септември 2026, 13:07:14 pm »
Се ова што го зборите, 2 и пол години, го имав истото со Xiaomi 13T. Ни апликација да крашне, ни батерија да се упропасти... Небулознo е некој што не користел, да тврди дека не чини, или користел буџет Редми телефон и да генерализира дека не чини...

Факт е дека и за некои работи нема смисла да се споредува со некои телефони... Ама како што е рационален избор Шкода во светот на автомобилите, така и Xiaomi кај телефоните - добиваш највеќе за парите. А јас лично, не сум тип што сум спремен да НАДплаќа за некои работи, само колку да има позади јаболко или да пишува Samsung.

Затоа користам Xiaomi од 2017та наваму, од Redmi, до Poco, до Xiaomi. Има за сечиј џеб.

Кој што му одговара, си купил, си користи. Имаше една стара... "За вкусови не се дискутира, по вкусови се пљука".

Живели.

Sent from my Xiaomi 17T
« Последно менување: 07 Септември 2026, 13:13:37 pm KaZaN »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15323
« Одговори #4364 на: 07 Септември 2026, 13:35:06 pm »
Точно Xiaomi имаат добри телефончиња. Јас за малку сега што не зедов Xiaomi 17T Pro со Leica леќите што е, ама ме нервираат Кинезите со нивните Android верзии што и да се, што те трујат со реклами на native апликациите.