Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 889522 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8409
  • Плинаш!!!
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #4320 на: 05 Септември 2026, 13:15:13 pm »
Шаоми 17т про. Во батерија му нема рамен. Со нормално користење држи и 3 дена без проблем. Има некој нов тип на батерија, изненадува со долготрајност. Камера, повеќе од одлична, само мислам дека е малку поголем од 6.6.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

На страна батеријата - цената на телефонов е 48.000 денари во Ледиком.
S25 Ultra e 49.200.

Мислам дека нема споредба помеѓу двата телефони. Ултрата е барем две класи над, како целовкупен производ. Користам S25 Ultra уште откако излезе, немам апсолутно никакви поплаки (освен што пенкалцето го уназадија, па нема BT), а сум захтевен корисник, така да речам.

Имам користено 12T Pro (прв телефон со 200MP камера, имаше и една Моторола која прва беше со тој сензор) и бев доста задоволен, така да не ги потценувам воопшто Шаоми.
Верувам дека и 17T Pro e одличен (читав ревјуа бидејќи уште ја следам таа серија), но е прескап. Односот на добиено-вложено е многу помал од тој на S25 Ultra, а разликата во денари е 1200.

Ако баш мора да е телефонот за Дено до 6,6 инча, нека го почека овој да ја види цената:
https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f9_pro_5g-14877.php
https://www.gsmarena.com/poco_f9_pro_in_for_review-news-74415.php
Па слободно би рекол дека s25 ultra е малку над шаоми 15т про. А 17т про и тоа како е едно 2 класи над s25 ultra. Ама секој со своите сфаќања и приоритети. Чисто за инфо во директна споредба 17т про и iphone 17 pro, шаоми го тепа во сите параметри. Ги споредував и 2та една недела и искрено се изненадив од шаоми.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 392
« Одговори #4321 на: 05 Септември 2026, 13:30:23 pm »
Дечки, конечно дојде време да променам екран на 14 Pro. Како е најпаметно да се постапи за дисплеј. Што би направиле и каде би го замениле вие?

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Пораки: 7029
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4322 на: 05 Септември 2026, 13:32:59 pm »
DD Soft Oled 120Hz или ОЕМ изваден од расипан телефон.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #4323 на: 05 Септември 2026, 14:04:02 pm »
Шаоми 17т про. Во батерија му нема рамен. Со нормално користење држи и 3 дена без проблем. Има некој нов тип на батерија, изненадува со долготрајност. Камера, повеќе од одлична, само мислам дека е малку поголем од 6.6.

S25 Ultra e 49.200.

Мислам дека нема споредба помеѓу двата телефони. Ултрата е барем две класи над, како целовкупен производ. Користам S25 Ultra уште откако излезе, немам апсолутно никакви поплаки (освен што пенкалцето го уназадија, па нема BT), а сум захтевен корисник, така да речам.

Имам користено 12T Pro (прв телефон со 200MP камера, имаше и една Моторола која прва беше со тој сензор) и бев доста задоволен, така да не ги потценувам воопшто Шаоми.
Верувам дека и 17T Pro e одличен (читав ревјуа бидејќи уште ја следам таа серија), но е прескап. Односот на добиено-вложено е многу помал од тој на S25 Ultra, а разликата во денари е 1200.

Ако баш мора да е телефонот за Дено до 6,6 инча, нека го почека овој да ја види цената:
Па слободно би рекол дека s25 ultra е малку над шаоми 15т про. А 17т про и тоа како е едно 2 класи над s25 ultra. Ама секој со своите сфаќања и приоритети. Чисто за инфо во директна споредба 17т про и iphone 17 pro, шаоми го тепа во сите параметри. Ги споредував и 2та една недела и искрено се изненадив од шаоми.

Се додека Шаомито не почне да замрзнува и кочи. Кога е нов е добар, ама со тек на време не толку. Зборам од искуство. Не знам дали тежината е сеуште проблем на Т про серијата.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3520
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #4324 на: 05 Септември 2026, 14:14:53 pm »
Епа ми треба помош и за избор на телефон.
Моментално имам Note 9 Pro шест години стар (антика 🤣 неможам маска да најдам изгледа не се произведуваат ни делови веќе 🤣)
Уште работи беспрекорно знае само да закочува бидејки е преполн. батерија може и два дена да држи ако не се гњави а колку пати има паднато и самиот незнае.

Ми треба да има добра камера за сликање детали, добра батерија и меморија. Најпрво се мислев за Ајфон ама мислам дека ќе немам време и нерви за преселба од Андроид на Епл. Втора опција Самсунг или сепак да си останам верен на Xiaomi. Што е најдобро за платено добиено? И многу битно ми е големина на екран да не биде поголема од овој сега 6.6"(и толку ми е голем).

Разгледај и моторола сигнатуре. Не знам како се кај нас со цени но во бугарија се начекуваат за околу 700-800 евра што е топ цена за перформансите и камерите што ги нуди.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4035
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #4325 на: 05 Септември 2026, 14:27:35 pm »

S25 Ultra e 49.200.

Се додека Шаомито не почне да замрзнува и кочи. Кога е нов е добар, ама со тек на време не толку. Зборам од искуство. Не знам дали тежината е сеуште проблем на Т про серијата.

Не знам кој Шаоми си го користел кај што си имал ваков проблем.

Јас па, баш напротив, на ниеден Шаоми телефон не сум искосил ваков проблем. А користам од 2017та... Од Redmi Note 4X па се до сега, Xiaomi 17T.

Sent from my Xiaomi 17T

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6424
« Одговори #4326 на: 05 Септември 2026, 14:27:43 pm »
Уште се далеку сите кинези во камера спрема Ајфон, или еве Самсунг. Конкретно за видео зборам, за сликање се повеќе од топ,  џабе бројките од  триста пиксели, зумови итн. Едноставно не е то то, синтетика и фуш се сеќава сеуште. Ајфон имаат сеуште имаат многу подобро скоцкано вероватно софтверски да изгледа се природно од таа страна.
Мислам ништо трагично не е, за 90% од луѓето кои си прават ќеф, ама јас лично го сеќавам и ми смета, вероватно и на некои други.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2982
« Одговори #4327 на: 05 Септември 2026, 14:59:26 pm »
А 17т про и тоа како е едно 2 класи над s25 ultra.

Ова во ниеден универзум не е точно.

Не затоа што јас имам Ултра, туку од неутрални ревјуа и на двата уреди, коментари на корисници под тие статии, коментари по Редит и сл.
Доволно е да се прочитаат коментарите под ревјуто на GSMArena за 17T Pro. Телефонот е ОК, цената воопшто не е.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #4328 на: 05 Септември 2026, 15:03:13 pm »
S26 земи, ќе добиеш гратис А57 256гб. Ќе го продадеш него, и ќе ти дојде доста ефтино

E ова не ми текна, а знаев дека имаат акција.
Одлична зделка!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #4329 на: 05 Септември 2026, 15:09:18 pm »
Самсунг врвот го достигна со s23ultra одлична камера, што ден денес парира на сите нови модели. Со наредните модели само на полошо идеше. Така да самсунг сега за сега живее на стара слава.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #4330 на: 05 Септември 2026, 15:14:17 pm »
А 17т про и тоа како е едно 2 класи над s25 ultra.

Ова во ниеден универзум не е точно.

Не затоа што јас имам Ултра, туку од неутрални ревјуа и на двата уреди, коментари на корисници под тие статии, коментари по Редит и сл.
Доволно е да се прочитаат коментарите под ревјуто на GSMArena за 17T Pro. Телефонот е ОК, цената воопшто не е.
Остави ги ревјуата и видеата и коментарите.И сам знаеш дека дел се финансирани од самите компании. Оди во салон чепни го 17т про. Или уште поубаво ако имаш некој близок што го поседува, прочепкај го, поиграј си саат два, па после дојди тука и искоментирај со твое мислење.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 392
« Одговори #4331 на: 05 Септември 2026, 15:25:48 pm »
DD Soft Oled 120Hz или ОЕМ изваден од расипан телефон.

Предлог кај да се најде таков екран, нормално со промена

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #4332 на: 05 Септември 2026, 15:42:40 pm »
Самсунг врвот го достигна со s23ultra одлична камера, што ден денес парира на сите нови модели. Со наредните модели само на полошо идеше. Така да самсунг сега за сега живее на стара слава.

Не е точно.
Користев S23 Ultra две години и еве S25 Ultra година и пол.

Подобар е вториов. Не многу, ама е подобар.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #4333 на: 05 Септември 2026, 16:09:26 pm »
Во што е подобар? Во камера? Не е. Во перформанси? Не е. Во батерија, горе доле се исти. Евентуално можеби има малку поубави бои на екранот, по живи. ТОЛКУ!!!
Не зезај самсунг се уназадуваат. Едноставно не сакаат да си ја намалат високата заработка поради покачените компоненти.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #4334 на: 05 Септември 2026, 16:13:18 pm »
Ако некој сака да купи Самсунг, препорака е да почека уште некое време дека обично почеток на октомври имаат акции со вредни подароци. Претходна година со С25 серијата даваа с25 фе.