Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: andrejnaumovski на 15 Септември 2025, 19:12:12 pmЦитат: Diesel на 15 Септември 2025, 19:05:40 pmПа што знам колку се пецнати. 120 херци дисплеј, 265 гига стартно, нова предна камера и always-on display. Ствари што S серијата на Samsung ги има 3-4 генерации уназад. За АИ и муабет не се прави. Класа над е на Samsung. Но. Факт е дека производителите кои користат андроид платформа во сите промени ги следат и се чекор зад Apple. Пример - џекот за слушалки, mag safe, продажба без полнач итн.Имам многу добар муабет на темава прочитано: Што е заедничко за Епл, Гугл, Мајкрософт и Самсунг? Сите ги споредуваат новите уреди со на Епл ланските Ајфонот секогаш изглегува пред Самсунгот календарски. Секој Септември. S серијата е секој Фебруари, значи 5 месеци подоцна. Не е можно да го споредиш новиот Самсунг со Ајфон од иста календарска година, зошто нема . Apple успеа, покрај тоа што се работи за квалитетен телефон и уште поимпресивен софтвер, да додаде и процент на луксуз и да го поистоветува телефонот со успех, луксуз, висока класа, нешто што Самсунг никогаш нема да го има. Како Мерцедес кај колите.
Цитат: Diesel на 15 Септември 2025, 19:05:40 pmПа што знам колку се пецнати. 120 херци дисплеј, 265 гига стартно, нова предна камера и always-on display. Ствари што S серијата на Samsung ги има 3-4 генерации уназад. За АИ и муабет не се прави. Класа над е на Samsung. Но. Факт е дека производителите кои користат андроид платформа во сите промени ги следат и се чекор зад Apple. Пример - џекот за слушалки, mag safe, продажба без полнач итн.Имам многу добар муабет на темава прочитано: Што е заедничко за Епл, Гугл, Мајкрософт и Самсунг? Сите ги споредуваат новите уреди со на Епл ланските
Па што знам колку се пецнати. 120 херци дисплеј, 265 гига стартно, нова предна камера и always-on display. Ствари што S серијата на Samsung ги има 3-4 генерации уназад. За АИ и муабет не се прави. Класа над е на Samsung. Но. Факт е дека производителите кои користат андроид платформа во сите промени ги следат и се чекор зад Apple. Пример - џекот за слушалки, mag safe, продажба без полнач итн.
И на крај, во друштво секогаш се бара кој го има последниот Самсунг за да се слика со него
Цитат: Ordevski на 16 Септември 2025, 00:24:06 amИ на крај, во друштво секогаш се бара кој го има последниот Самсунг за да се слика со него Мора да си у некое лошо друштво ти, првпат слушам вакво нешто.
Да, така читам сегде. Дури може и нов ситен апдејт само за тоа да има.
@Ordevski Докторе, ќе те повлечат лека-полека кај јабуките.
Цитат: nikola98 на 16 Септември 2025, 21:34:26 pm@Ordevski Докторе, ќе те повлечат лека-полека кај јабуките. Не, во скоро време сигурно нема, премногу работи ќе ми сметаат што ги нема и доста често го користам S pen за работа. Откако ќе го заклучат андроид да нема side loading на апликации ќе видиме како ќе биде, ќе ми недостига YouTube Revanced и NewPipe, ама пак ќе нема на ајоуес Сплит на екранот, ред со бројки на тастатурата, можност за даунлоад на торенти, Samsung Dex...Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Цитат: Ordevski на 17 Септември 2025, 15:15:59 pmЦитат: nikola98 на 16 Септември 2025, 21:34:26 pm@Ordevski Докторе, ќе те повлечат лека-полека кај јабуките. Не, во скоро време сигурно нема, премногу работи ќе ми сметаат што ги нема и доста често го користам S pen за работа. Откако ќе го заклучат андроид да нема side loading на апликации ќе видиме како ќе биде, ќе ми недостига YouTube Revanced и NewPipe, ама пак ќе нема на ајоуес Сплит на екранот, ред со бројки на тастатурата, можност за даунлоад на торенти, Samsung Dex...Sent from my SM-S928B using TapatalkЗа што го користиш Самсунг Дех? Имам дома С24ФЕ, сеуште не сум сфатил што ќе ми е Дех и кај да му најдам примена.