Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 723517 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3960 на: 19 Август 2025, 07:34:37 am »
16 про или С25 Ултра?

про е мал земи промакс и е поубав.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #3961 на: 19 Август 2025, 08:27:49 am »
Еден пријател се префрли од ајфон на С25 ултра, вика ако на некој не му смета нешто помалку оптимизирани апликации, за се друго Самсунг (андроид) е подобар телефон.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #3962 на: 19 Август 2025, 08:41:13 am »
Битно е да се спомне дека сакам да го користам со години, зошто не гледам поента во менување телефони на година, две, три. Глеам маста да им ја извадам и остануваат во кутија дома како резервни.

Би требало Самсунг да има софтверска поддршка подолг период? Глеам се такмичат у тоа поле на долготрајност.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #3963 на: 19 Август 2025, 08:42:46 am »
Во теорија, Самсунг нуди 7, Епл - 5.

На тоа поле си сигурен.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3964 на: 19 Август 2025, 08:47:43 am »
Мене кај Епл ме изфасцинира моментот што „античкиот“ ајФон 7 што го имам уште по дома, едноставно си се најде со 15ката што ја купив пред некој месец, си се подеси со едно внесување на пасворд и толку. Отприлика месец дена претходно имав земено ајПад, истата прича... Нити да се замара, чоек, ни ништо.

Долго време бев корисник на Андроид, па на иОС, па пак Андроид, еве сега пак иОС. Не ми се даваат многу пари за телефон, така да, нов ајФон не би зимал. Арно ама, пошто јаките Андроид телефони (Самсунг, Гугл Пиксел и слично) исто забегаа со цена, јас личнo пре би refurbished ајФон (како што си купив) отколку нов Андроид телефон.

Исто така, стварите што може да се менаџираат и контролираат (достапност на содржини, скрин тајм итн итн) мислам дека кај иОС се подобро решени отколку на Андроид.
« Последно менување: 19 Август 2025, 11:56:30 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #3965 на: 19 Август 2025, 09:23:49 am »
Пооооо ама сте се расфалиле за Андорид, да не знае човек ќе помисли стварно дека се одлични.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #3966 на: 19 Август 2025, 09:27:59 am »
Samo Xiaomi 😁✌️

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #3967 на: 19 Август 2025, 11:37:27 am »
Јас би ти препорачал Ultra да земиш од самсунг било која серија нема промашај. Значајно подобрена камера во последните години во однос на тоа што било порано (не само фото туку и видео) апсолутно парира на ајфоните што имаа репутација дека се најдобри во тоа.

Батеријата сигурно повеќе ќе ти држи отколку на ајфон со правилно менаџирање.

Јас сум S23 Ultra корисник и со бавно полнење, одредени апликации во sleep mode што не ги користам батеријата си држи сосема нормално. Имаше проблем при последниот OneUI update ама за брзо пуштија нов update и се среди тоа. Light mode на перформанси користам и телефонот си спие ни кочи ни ништо. Не гледам потреба да правам "апгрејд" на нов телефон и џабе пари да фрлам за сега.

Samsung моментално нуди и најдолга софтверска поддршка.

Во однос на синхронизација, кога ќе си подесиш Samsung Account и Google Account исто така веќе ти е исто и seamless како и кај ајфоните, само треба да се сетира еднаш тоа и толку. Имаш Samsung Smart Switch за миграција на податоци ако ти затреба исто така.

Пак ќе кажам, според мене Samsung. За сите останати дилеми со камерите гледај го видеово https://www.youtube.com/watch?v=undwfOwhVsw&ab_channel=Mrwhosetheboss

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #3968 на: 19 Август 2025, 11:46:47 am »
Следам и чекам огризотина од користенот iPhone да го купам, па да продолжам да го користам – по можност Pro Max од 13-ка нагоре. Затоа што нов Samsung или iPhone сега ти е во ранг на Corsa 2002 или Punto 2004 година. Чекам од страна развој и следам како жолт мачор што чека риба, демек не му се јаде.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #3969 на: 19 Август 2025, 12:25:38 pm »
Јас ќе имам за давање 15 Про Макс штом ќе излези 17ката...е сега кога ќе е тоа незнам, не ги пратам ајфоните

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #3970 на: 19 Август 2025, 12:51:10 pm »
Јас ќе имам за давање 15 Про Макс штом ќе излези 17ката...е сега кога ќе е тоа незнам, не ги пратам ајфоните
околу 20 септ искача ајфон секоја година, кај вас во немачка можеби порано да биде што цена му бараш?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #3971 на: 19 Август 2025, 13:04:41 pm »

Стори абер кога ќе стигне за продавање.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #3972 на: 19 Август 2025, 13:10:59 pm »
Ајфон 7 плус, купен нов, мислам дека беше уште Т-мобиле, 50–60 илјади денари тука се движеше.Уште го користам иако екранот го сјебав преку 60 апликации на него работи без проблем не загрева ни ништо екран 800 денари е немам кога да го однесам да сменат у ледиком, батерија 75%. Еве 17-ка ќе излезе, значи нема збор за Ајфон. И тоа од кревет ми падна безвезе заборавив па дигајќи ќебе отиде на паркет, ништо не е менувано да напоменам, 128 гига е. Перфекција! Можам да замислам овие што се Про Макс колку се побрзи и издржливи, нормално да не ти паѓа-телефонот де.
« Последно менување: 19 Август 2025, 13:16:36 pm Jimny »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #3973 на: 19 Август 2025, 14:41:13 pm »
Абе, ае...

Деценија помина, "position:fixed" уште не работи за позадински слики...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #3974 на: 19 Август 2025, 15:12:41 pm »
Абе, ае...

Деценија помина, "position:fixed" уште не работи за позадински слики...

Не сака, Doesn’t want, Will nicht, 中文 不想 (Bù xiаng), Ne želi ,Бара компресирање на сликата од мегабајти во килобајти џабе fixed не сака.Додека не се конвертира..