Кај многу модели го има овој софтверски проблем. Ако имаш живци, чекај апдејт.
Како си сигурен дека не е хардверски проблем?
2 поста над твојот има напишано дека тој телефон има хардверски proximity сензор.
„Многу модели“ е ирелевантно кога овде не станува збор за чисто софтверско решение.
тоа што тој модел има хардверски проксимити сензор, не значи дека не може да е софтверски проблем. Од искуство зборам, истиот проблем кој се реши софтверски го имав на Poco F3, и на Redmi Note 7. Никој никаде не спомна дека сум сигурен во природата на проблемот, за ти да се најдеш прозван.
И јас неколку поста пред твојот пишав дека може да проба со друг софтвер и Custom Rom да проба. Многу е поедноставно, него да се отвара телефонот и да се менува дел од хардверот, нели?
Многу модели го кажав во контекст на муабетот дека не е ништо ново за Poco и Xiaomi. А исто така ме интересира ти од каде си толку сигурен дека е проблем од хардверска природа? Не си воопшто релевантен, ако телефонот не е кај тебе моментално на маса (а не е), расклопен и тестиран, па си заклучил дека е тоа проблемот...
Во твојот пост споделуваш линк за Poco X3 NFC, а се збори за PRO моделот... Така да, можеш и ти малце време да одвоиш да прочиташ пред нешто да пуштиш тука, да помогнеш...
Молим те, не се брецај пред време, сите тука дискутираме и делиме совети, претежно од искуство. Не биди напорен.