Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 657001 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3525 на: 25 Февруари 2023, 16:06:58 pm »
Јас сеа да видам шо пари ќе дат субвенции од договорот, ќе зеам било шо и да го шиткосам да вратам некој денар и сакам да земам Pixel 6A. Ако користи некој нека кажи збор два. Мислам дека е best bang for the buck. Солиден чип,  камери сл добра стабилизација,  водоотпорен и е 6.1, не е тула.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #3526 на: 25 Февруари 2023, 16:19:07 pm »
Јас сеа да видам шо пари ќе дат субвенции од договорот, ќе зеам било шо и да го шиткосам да вратам некој денар и сакам да земам Pixel 6A. Ако користи некој нека кажи збор два. Мислам дека е best bang for the buck. Солиден чип,  камери сл добра стабилизација,  водоотпорен и е 6.1, не е тула.

Такоџе. Само што нема официјален застапник кај нас. За нова година, во Германија беше на акција за 280 евра. Почекај може ќе извадат 7а.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 415
« Одговори #3527 на: 25 Февруари 2023, 19:54:13 pm »
A52S топ модел кој вреди да се има ако барате нешто до 300 евра.

Добра батерија, камера, брз...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #3528 на: 25 Февруари 2023, 20:17:19 pm »
Некој збор и за Xiaomi note 11 pro
:)

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Топ телефон, ама топ во секој поглед. За цената што се продава и тоа како се исплати во однос на конкурентите.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #3529 на: 25 Февруари 2023, 21:50:28 pm »
Толку хејт за А53... Сопругата го зема, искрено после толку кинески телефони, освежување.

Јас уште не можам да го преболам UI на Windows 10 Mobile :/

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #3530 на: 25 Февруари 2023, 22:30:01 pm »
Шаоми ги поштовав за буџетот порано дури изгледаа телефоните на телефони, ама сеа со 6.67 екран едноставно не можам.  Ми смета во фатот,  како тула да држиш в рака,  затоа и сум за пикселот оти е 6.1

« Последно менување: 25 Февруари 2023, 22:42:19 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #3531 на: 26 Февруари 2023, 01:12:12 am »
Тоа за големината потполно се слагам. Штета што нема нови смартфони што се помали. Имав порано Самсунг А3, фантазија лежи во рака. Исто и Ајфонот Х ми беше лепота за користење.

Имаше лани, никој не го купи, го укинаа. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #3532 на: 26 Февруари 2023, 07:58:16 am »
Проблемот јас не го гледам толку во големината на телефоните, колку што го гледам во ширината на телефоните. Јас имам нормални раце и повеќето хај-енд телефони ми се преголеми односно прешироки. Субјективно, идеален форм фактор ми беше на времето Galaxy S8.

Сега користам Galaxy S22 и мислам дека е идеалниот баланс. Да, би сакал да ги имам камерите од Ultra и поголемите батерии од Plus или Ultra, ама тоа е тоа.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
« Одговори #3533 на: 26 Февруари 2023, 08:10:56 am »

Проблемот јас не го гледам толку во големината на телефоните, колку што го гледам во ширината на телефоните. Јас имам нормални раце и повеќето хај-енд телефони ми се преголеми односно прешироки. Субјективно, идеален форм фактор ми беше на времето Galaxy S8.

Сега користам Galaxy S22 и мислам дека е идеалниот баланс. Да, би сакал да ги имам камерите од Ultra и поголемите батерии од Plus или Ultra, ама тоа е тоа.

Е да си жив и здрав, точно опиша што ми смета најмногу, ширината.

Апсолутно не гледам поента на телефони што мора две раце да користиш за најосновни работи.
Идеална ширина е до 70мм,  ама се ново е над тоа.

Единствен избор во моментов со големина на S22 и со подобра батерија e S23.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3901
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #3534 на: 26 Февруари 2023, 08:22:01 am »
Ако сте за помал телефон, препорака за Xiaomi 12x... Големина, батерија, брзо полнење, цена...

Па и камера, звук, гејминг... Кој по што си е.. 

Sent from my Xiaomi 12x

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #3535 на: 26 Февруари 2023, 08:38:25 am »

Апсолутно не гледам поента на телефони што мора две раце да користиш за најосновни работи.

На iPhone 14 Pro што му фали? Иако S23 е предобар сега со батеријата.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #3536 на: 26 Февруари 2023, 08:46:21 am »

Дали имаш пробано/користено некој од новите сони телефони? Тие се "потесни".
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #3537 на: 26 Февруари 2023, 11:03:03 am »
На iPhone 14 Pro што му фали? Иако S23 е предобар сега со батеријата.

Му фали да биде 25.000 денари поевтин (споредувам цени iStyle vs Neptun) за да може да се стави во ист муабет со S23. Не викам дека S23 е подобар, не сум споредувал, ама ете, тоа му фали.

Дали имаш пробано/користено некој од новите сони телефони? Тие се "потесни".

Сакав Xperia 1 IV, ама ми бега со цена многу. Плус, софтверот не им е толку исполиран како на Самсунг. Односно, навикнат сум на Самсунг.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3538 на: 27 Февруари 2023, 10:29:57 am »

Земав S22 и вадам 6h SOT, нормално дарк мод, power saver on. Секако класи над S21 FE што го користев пред S22. Никад више телефон со големина на екран над 6-6,1".

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #3539 на: 27 Февруари 2023, 12:14:36 pm »

Земав S22 и вадам 6h SOT, нормално дарк мод, power saver on. Секако класи над S21 FE што го користев пред S22. Никад више телефон со големина на екран над 6-6,1".
И јас се мислам за S23 многу со оглед на подобрената батерија. Многу ми се допаѓа S22 на Zero, иако сум пропонент на големи телефони во принцип, овие се веќе прекардашени. Не е ни само големината, туку и тежината. Кај се големи, туку не можеш ни да ги додржиш да не треснат некаде. Само чекам да се нормализираат цениве зошто по 50-100 еур паѓаат неделно. Мислам дека Мобеликс веќе ја има стабилизирано цената.

Едино С23 Ултра ми мати работа, тоа екранот кога ќе го видиш - пффффф колку мерак прави значи екраништето. :) Затоа Fold ќе се тера во иднина, ама ништо не се зима прва-втора генерација, нека отстои па ќе земаме такви за неколку години.