Проблемот јас не го гледам толку во големината на телефоните, колку што го гледам во ширината на телефоните. Јас имам нормални раце и повеќето хај-енд телефони ми се преголеми односно прешироки. Субјективно, идеален форм фактор ми беше на времето Galaxy S8.
Сега користам Galaxy S22 и мислам дека е идеалниот баланс. Да, би сакал да ги имам камерите од Ultra и поголемите батерии од Plus или Ultra, ама тоа е тоа.
Е да си жив и здрав, точно опиша што ми смета најмногу, ширината.
Апсолутно не гледам поента на телефони што мора две раце да користиш за најосновни работи.
Идеална ширина е до 70мм, ама се ново е над тоа.
Единствен избор во моментов со големина на S22 и со подобра батерија e S23.
Земав S22 и вадам 6h SOT, нормално дарк мод, power saver on. Секако класи над S21 FE што го користев пред S22. Никад више телефон со големина на екран над 6-6,1".
И јас се мислам за S23 многу со оглед на подобрената батерија. Многу ми се допаѓа S22 на Zero, иако сум пропонент на големи телефони во принцип, овие се веќе прекардашени. Не е ни само големината, туку и тежината. Кај се големи, туку не можеш ни да ги додржиш да не треснат некаде. Само чекам да се нормализираат цениве зошто по 50-100 еур паѓаат неделно. Мислам дека Мобеликс веќе ја има стабилизирано цената.
Едино С23 Ултра ми мати работа, тоа екранот кога ќе го видиш - пффффф колку мерак прави значи екраништето.
Затоа Fold ќе се тера во иднина, ама ништо не се зима прва-втора генерација, нека отстои па ќе земаме такви за неколку години.