Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 878446 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2830
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3075 на: 08 Октомври 2020, 10:26:05 am »
Лапај го S20+

Присутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3869
  • Боинг 747
« Одговори #3076 на: 08 Октомври 2020, 11:25:47 am »
Imam ponuda za Samsung S20+ ili S 20Fe...Razlikata vo cena e okolu 100e,kolku i so treba da bidi.Dali vredi da se zemi S20+?
Momentalno koristam A80 i mi brka odlicna rabota.Ne e kvalitetno izraboten kako S serijata ali ne mi preci toa.
Вреди. Во моментов нема подобар телефон.
Нека проба OnePlus и Samsung ќе го заборави.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2073
« Одговори #3077 на: 08 Октомври 2020, 12:15:20 pm »
Imam ponuda za Samsung S20+ ili S 20Fe...Razlikata vo cena e okolu 100e,kolku i so treba da bidi.Dali vredi da se zemi S20+?
Momentalno koristam A80 i mi brka odlicna rabota.Ne e kvalitetno izraboten kako S serijata ali ne mi preci toa.
Јас би земал ФЕ само заради процесорот. Секако не губиш ништо посебно во однос на Ѕ20+ а заштедуваш 100 еур :)

D-r Ordevski

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3078 на: 08 Октомври 2020, 12:17:53 pm »
Земи S20+ и не купувај инфериорен телефон. Ова со процесорот се глупости што ништо нема да ти смени. ФЕ е буџет телефон со превисока цена. Дизајнот е лош, полош екран има и не сум сигурен дали е пластичен позади.

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3079 на: 08 Октомври 2020, 12:33:10 pm »
Земи S20+ и не купувај инфериорен телефон. Ова со процесорот се глупости што ништо нема да ти смени. ФЕ е буџет телефон со превисока цена. Дизајнот е лош, полош екран има и не сум сигурен дали е пластичен позади.
Воопшто не е буџет, ни му е цената превисока, ниту е инфериорен. Дај боже сите телефони со Snapdragon 865 да бидат таа цена. Дај ми пониска цена и пластика и земам без размислување. Процесорот во однос на перформансите нема да направи разлика, ама на батеријата ќе смени и тоа како!
Екранот е 120hz со 1080p резолуција. Ако сакаш Ѕ20 да ти работи на 120hz мора да биде 1080p резолуција, така што не е некој проблем резолуцијата. Јас секако би одбрал 120hz пред повисока резолуција. Би се сложил на екранот дека страниците се подебели.
Дизајнот е субјективна работа, ФЕ е со елементи од Note 20, не е дека е лош.

https://youtu.be/4kuKc3aeLnw

Еве една споредба на камерите со Ѕ20.

D-r Ordevski

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #3080 на: 08 Октомври 2020, 12:39:30 pm »
Ауууу ФЕ иде со 865 кај нас? Машалаааааа! Конечно!

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3081 на: 08 Октомври 2020, 13:51:07 pm »
Ауууу ФЕ иде со 865 кај нас? Машалаааааа! Конечно!
Мислам да :)

D-r Ordevski

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3082 на: 08 Октомври 2020, 14:27:55 pm »
јас би одел на ФЕ
покрај што е поефтин, разликата во процесорот се гледа и при сликање, квалитет на слики, греење на телефон, држење батерија...
да пластичен е, и како и да е ќе му ставиш куртонче
башка и екранот не е заоблен

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #3083 на: 08 Октомври 2020, 14:34:17 pm »
Попара било FE јас мислев дека е нешто како лајт. А напротив е со доста подобар процесор, рамен екран, истите камери (дури и подобра телефото). Тоа би избрал јас, особено што S20+ доаѓа со Exynos кој троши многу повеќе батерија и грее многу повеќе. И искрено многу ми е жал што ние добиваме такви верзии на процесори, и многу ме радува што ете FE доаѓа со нормален процесор - каков што гледаш на тестови и на ривјуа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3084 на: 08 Октомври 2020, 14:35:29 pm »
лудост е да избереш ексинос ако веќе можеш снапдрагон :)

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3085 на: 08 Октомври 2020, 15:00:19 pm »
Попара било FE јас мислев дека е нешто како лајт. А напротив е со доста подобар процесор, рамен екран, истите камери (дури и подобра телефото). Тоа би избрал јас, особено што S20+ доаѓа со Exynos кој троши многу повеќе батерија и грее многу повеќе. И искрено многу ми е жал што ние добиваме такви верзии на процесори, и многу ме радува што ете FE доаѓа со нормален процесор - каков што гледаш на тестови и на ривјуа.
Е сега проверив, сум измешал со Ѕ10 lite кој доаѓаше за сите пазари со 855, овде 4г верзија е со ексинос, а 5г е со 865. Така што треба да се види која верзија е во прашање, ама јас кога би купувал, ФЕ со 865 без дилеми :)

D-r Ordevski

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3086 на: 08 Октомври 2020, 15:01:12 pm »
Ni exinos no snapdragon gi znam.   ;D
Fala za preporakite,ke vidam koj mi lezi poveke na raka pa toj ke go odberam.
100e razlika vo cena nema da gi osetam mnogu poso ionaka mesecno vo pretplatata ke igraat plu/minus 5e...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
« Одговори #3087 на: 08 Октомври 2020, 15:05:44 pm »
Ni exinos no snapdragon gi znam.   ;D
Fala za preporakite,ke vidam koj mi lezi poveke na raka pa toj ke go odberam.
100e razlika vo cena nema da gi osetam mnogu poso ionaka mesecno vo pretplatata ke igraat plu/minus 5e...
Ѕ20+ е ексинос 100%, прашај дали е 5г ФЕ и ќе знаеш дали е снапдрагон :)

D-r Ordevski

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3088 на: 08 Октомври 2020, 15:13:02 pm »
Sega gi razgledav ne se 5g,tie sho se 5g se dosta poskapi.Taka da od ovie dvata ke vidam sho ke odberam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3089 на: 08 Октомври 2020, 22:25:48 pm »

Лудост е да се мисли дека има било каква разлика освен за луѓе што играат игри по цел ден, а и на тие нема да им смени ништо затоа што после 15 мин кога ќе прегрее телефонот пак исто ФПС имаат игрите.

Батеријата дали држи е дискутабилно, затоа што глупите стрес тестови што нонстоп ги држат телефоните уклучени ништо не значат. Така и мојот телефон вади 7ч СОТ, а со нормално користење низ текот на денот 3/4ч му е максимум.

Ексинос секогаш има подобра подршка од снапдрагон, што од Самсунг, што од XDA developers.

На крај 20 ФЕ личи на кинеска копија на С20, а чини скоро исто. Секој може да си прави што сака со парите па дури и на глупости да ги троши ако сака. До сега сите телефони што се вакви квази-флегшипи се мизерија во однос на тоа што се плаќа, а што се добива. Ова почна со S10e кој исто така беше греота да се плати во споредба со С10. Според мене С20ФЕ е само скап А71.