Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 878451 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3060 на: 06 Октомври 2020, 21:52:55 pm »
Дечки, оригинал батерија за Ајфон ИксЕс да не знае кој има по мобилариве, осеќам дека почнува да опаѓа оваа со секојдневно зборење меилови вибери мибери и сликање, у АјСтајл не би идел пошто се огин скапи, а од приватњациве стварно немам поима кај да идам

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
Еден пост погоре,Аууу ќе те управе 😃

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7441
« Одговори #3061 на: 06 Октомври 2020, 21:55:42 pm »
Дечки, оригинал батерија за Ајфон ИксЕс да не знае кој има по мобилариве, осеќам дека почнува да опаѓа оваа со секојдневно зборење меилови вибери мибери и сликање, у АјСтајл не би идел пошто се огин скапи, а од приватњациве стварно немам поима кај да идам

Оригинал само во iStyle, се друго како ќе се погоди. Тоа е една работа, а тоа што у мобилариве ќе ти го залепат со дуплофан и НИКОГАШ нема да легне како што треба екранот на куќиштето...

Јас не би ризикувал на ѕвое место, да е ајфон 6 ок, ама на ХС јок.
« Последно менување: 06 Октомври 2020, 22:22:10 pm AUUU »

Отсутен VW

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
  • TESLA фанатик
« Одговори #3062 на: 06 Октомври 2020, 22:55:41 pm »
сигурни сте дека има оригинал батерии? како што памтам они не сервисираат, они ти менува... пак за нормален свет, ова кај нас баграта што нуди не го рачунам??

Оригинал само во iStyle, се друго како ќе се погоди. Тоа е една работа, а тоа што у мобилариве ќе ти го залепат со дуплофан и НИКОГАШ нема да легне како што треба екранот на куќиштето...

Јас не би ризикувал на ѕвое место, да е ајфон 6 ок, ама на ХС јок.

TESLA фанатик

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #3063 на: 06 Октомври 2020, 22:57:38 pm »
Ми кажаа некој муабет дека ај стајл се исто кинезарија. Само јако брендирана.
Наводно дека немаат официјална лиценца за овластен сервисер од Епл, па сервисираат под рака.

Исто како што вика auuu не го отварај ако не мораш.

Ќе го направат лом телефонот.
Јас сменав екран прв пат во животот, го пцујам секој ден телефонот и тој сервисерот.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2755
  • Шалабајзер
« Одговори #3064 на: 06 Октомври 2020, 23:10:55 pm »
Абе за мои потреби е океј, али крај на декември ми истекува договорот и ќе земам 12(ако стигне) а ХЅ-ов би му го препуштил на стариот, он у рок од скоро 2 години 3 телефони искрши па сеа е со старата 6ка шо ми стоеше резерва, али па он има околу 10 саата активно зборење, исто и мејлови и вибер, што многу повеќе би ја “цицало” батеријата а и двајцата сме нон стоп по патишта па некад е мука да мкнеш пуњачи кабли 300 ствари натака навака

No turbo, no fun :)

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3065 на: 06 Октомври 2020, 23:35:25 pm »
Јас пред некој ден сменив батерија на 6s, никогаш не отваран. Батеријаѕа ја земав од АлфаМобил и стварно држи подобро од старата.

Фино лепо си имаше фабричка трака околу екранот, си ја нарачав од ебау, кога ќе стигне ќе ја наместам. 2 долара се 10 комада,  ама на нашиве мобилари и тоа им е скапо, па ќе ти стават дуплофан сечен со ножици.... мизерија.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3066 на: 07 Октомври 2020, 09:22:12 am »
Абе за мои потреби е океј, али крај на декември ми истекува договорот и ќе земам 12(ако стигне) а ХЅ-ов би му го препуштил на стариот, он у рок од скоро 2 години 3 телефони искрши па сеа е со старата 6ка шо ми стоеше резерва, али па он има околу 10 саата активно зборење, исто и мејлови и вибер, што многу повеќе би ја “цицало” батеријата а и двајцата сме нон стоп по патишта па некад е мука да мкнеш пуњачи кабли 300 ствари натака навака

Види во батерија што ти троши. Мислам дека фејсбук и инстаграм повеќе ти трошат од меил, телефон итн... Провери си шо ти троши батерија.

Јас пред некој ден сменив батерија на 6s, никогаш не отваран. Батеријаѕа ја земав од АлфаМобил и стварно држи подобро од старата.

Фино лепо си имаше фабричка трака околу екранот, си ја нарачав од ебау, кога ќе стигне ќе ја наместам. 2 долара се 10 комада,  ама на нашиве мобилари и тоа им е скапо, па ќе ти стават дуплофан сечен со ножици.... мизерија.

Сакав и јас да нарачам такви лепенки, ама ми рекоа дека не можело да се наместат. Само за џабе пари фрлени биле.
Иначе дуплофан е скапа и пипава работа, најчесто со суперлепак ги лепат.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3067 на: 07 Октомври 2020, 09:23:23 am »

Види во батерија што ти троши. Мислам дека фејсбук и инстаграм повеќе ти трошат од меил, телефон итн... Провери си шо ти троши батерија.

Сакав и јас да нарачам такви лепенки, ама ми рекоа дека не можело да се наместат. Само за џабе пари фрлени биле.
Че ти дадам од мојте, само нека стигнат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #3068 на: 07 Октомври 2020, 09:26:16 am »
Ги лепат со B7000 лепак. Ефтин е, 150 денари за 3-4 телефони стига.

Во Мегамобил го има. Можда има и такви лепенки какви што барате.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен VW

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 50
  • TESLA фанатик
« Одговори #3069 на: 07 Октомври 2020, 09:44:52 am »
можно е да ја имаат лиценцета, бидејки кога имаа проблем првите Х, другар мој му го заменија за нов, бидејки по сериски број и он беше от тие со признат дефект... Ама јас барем имав ајфон од 1 до 8, знам дека аппле не репарира телефони, просто доколку е дефект ти го менја за нов или ако го скршиш си активираш осигурањето, затоа и неможеш да најдеш оригинал делови... они тука нешто се врзани пак со мобилариве и мислам ги даваат кај нив телефоните на сервис...

мегутоа имаш афтермаркет делови од Ш до А класа.... така да отиди до мобилариве и стави си, батерија ко батерија ке трае 2г па ке ја смениш

Ми кажаа некој муабет дека ај стајл се исто кинезарија. Само јако брендирана.
Наводно дека немаат официјална лиценца за овластен сервисер од Епл, па сервисираат под рака.

Исто како што вика auuu не го отварај ако не мораш.

Ќе го направат лом телефонот.
Јас сменав екран прв пат во животот, го пцујам секој ден телефонот и тој сервисерот.
TESLA фанатик

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #3070 на: 07 Октомври 2020, 10:45:37 am »
Ги лепат со B7000 лепак. Ефтин е, 150 денари за 3-4 телефони стига.

Во Мегамобил го има. Можда има и такви лепенки какви што барате.
Нема. Сум барал.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3918
« Одговори #3071 на: 07 Октомври 2020, 11:56:41 am »
Alfa mobil, ibutik...

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3072 на: 07 Октомври 2020, 19:53:40 pm »

За жал, бев жртва на такви стручни сервисери, здрав прав екран го залепиле со суперлепак, иди извади го... СВЕ ДА ИМ Е#%£.

Запази ги ќошињата!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3073 на: 08 Октомври 2020, 00:04:22 am »
Imam ponuda za Samsung S20+ ili S 20Fe...Razlikata vo cena e okolu 100e,kolku i so treba da bidi.Dali vredi da se zemi S20+?
Momentalno koristam A80 i mi brka odlicna rabota.Ne e kvalitetno izraboten kako S serijata ali ne mi preci toa.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #3074 на: 08 Октомври 2020, 07:40:44 am »
Imam ponuda za Samsung S20+ ili S 20Fe...Razlikata vo cena e okolu 100e,kolku i so treba da bidi.Dali vredi da se zemi S20+?
Momentalno koristam A80 i mi brka odlicna rabota.Ne e kvalitetno izraboten kako S serijata ali ne mi preci toa.
Вреди. Во моментов нема подобар телефон.