Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 788613 пати)

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 939
  • The best or nothing.
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #4230 на: 08 Февруари 2026, 16:32:54 pm »
Brz, dimenzija na telefon taman, 2 vibera teraat

Како имаш инсталирано/активирано 2 вибера?
Од следен месец ќе ми требаат 2 меила и 2 вибера. Поима немам како да активирам. Ниту пак, зошто не сакаат вацап.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5390
  • Пиши лаже
« Одговори #4231 на: 08 Февруари 2026, 16:48:54 pm »
Има опција, Dual Messenger.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7704
« Одговори #4232 на: 08 Февруари 2026, 20:20:50 pm »
Самсунг се купува само на непарен број. S21, 23 и S25 се далеку попогодени од парните броеви.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20877
« Одговори #4233 на: 08 Февруари 2026, 22:05:52 pm »
Samsung се купува само телевизор, фрижидер или ССД...

Let the hate begin in 3... 2... 1...
...
...
...

(Се зезам :D )
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mac_mk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 107
« Одговори #4234 на: 08 Февруари 2026, 22:25:02 pm »
Самсунг се купува само со снапдрагон процесор, од ексинос бегајте како од ѓавол.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7704
« Одговори #4235 на: 08 Февруари 2026, 23:34:04 pm »
Samsung се купува само телевизор, фрижидер или ССД...
Let the hate begin in 3... 2... 1...
...
...
...
(Се зезам :D )

Имав многу лошо искуство со Самсунг телевизор, и тоа 8К. За ССД се согласувам. Е фрижидер немам тестирано.  ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11135
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4236 на: 09 Февруари 2026, 10:00:28 am »
Јас сериозно чекам Xiaomi 17 да искочи за глобален пазар. Огромни се шансите да ми е следен телефон.

Еден од ретките нормално-димензионирани телефони со flagship процесор и салам батерија. Или евентуааааааално ако изненади Samsung во обичниот S26 да стави поголема батерија. Ама не ми се верува. А не сакам ни Плус ни Ултра ни Про Макс ни ништо. Непрактично огромни телефони, пинг-понг со нив да играш.

S26 ќе имал наводно нешто поголема батерија околу 4300мах, и малце поголем екран. Не очекувајте дека Самсунг или Епл ќе почнат да користат големи батерии  како кинезите во блиска иднина.

S22-ката што ја користам има 3800 mAh, ама после три години е и забележително деградирана. Плус, се заебав дека земав со 128 гига сториџ. Се успорува кога е скоро полн телефонот.

4300 mAh е некаков апгрејд, ама може и подобро. Здравје, интересни нови телефони ќе има во следниве месец-два. Време ми е веќе за апгрејд.

иПоне 17
без промаксултра1ТБ

најдобра опција за вложено/добиено

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4213
« Одговори #4237 на: 09 Февруари 2026, 10:23:46 am »
S26 ќе имал наводно нешто поголема батерија околу 4300мах, и малце поголем екран. Не очекувајте дека Самсунг или Епл ќе почнат да користат големи батерии  како кинезите во блиска иднина.

S22-ката што ја користам има 3800 mAh, ама после три години е и забележително деградирана. Плус, се заебав дека земав со 128 гига сториџ. Се успорува кога е скоро полн телефонот.

4300 mAh е некаков апгрејд, ама може и подобро. Здравје, интересни нови телефони ќе има во следниве месец-два. Време ми е веќе за апгрејд.

Има ефтин лек за сториџот. Можеш Самсунг Галерија да ја врзиш со OneDrive(2$ за 100ГБ), па коа ќе заврши со sync одбираш фрее ап спејс, и сите слики ги бриши од телефон. Во галерија после ништо не ти фали и се си е исто. Многу добра интеграција имаат направено Самсунг и МСФТ.

На мојот ми правеше исто, спор беше некогаш а и повеќе батерија трошеше, од коа го направив ова, многу подобро ми работи.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30448
    • CARclub.mk
« Одговори #4238 на: 09 Февруари 2026, 12:15:13 pm »
Јас сериозно чекам Xiaomi 17 да искочи за глобален пазар. Огромни се шансите да ми е следен телефон.

Еден од ретките нормално-димензионирани телефони со flagship процесор и салам батерија. Или евентуааааааално ако изненади Samsung во обичниот S26 да стави поголема батерија. Ама не ми се верува. А не сакам ни Плус ни Ултра ни Про Макс ни ништо. Непрактично огромни телефони, пинг-понг со нив да играш.

иПоне 17
без промаксултра1ТБ

најдобра опција за вложено/добиено

И го мислев, за дивно чудо. Ама некако не можам да се префрлам на Епл. Плус не ми се даваат толку пари. :)

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 152
« Одговори #4239 на: 09 Февруари 2026, 12:26:27 pm »
Јас после долги години користење Андроид, купив ајфон 17 про во јануари. Го користев еден ден и го поклонив на подобрата половина.
Не е за мене, не ми одговара на потребите.

Екранот е одличен, исто и камерата ама има многу работи кои не ми одговараат околу оперативниот систем.

Чекам да видам S26 што како ќе биде ама камерите се исти, батеријата ништо значително подобра... Може ќе си земам S25 чисто да се освежам :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11135
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #4240 на: 09 Февруари 2026, 13:41:04 pm »
...
И го мислев, за дивно чудо. Ама некако не можам да се префрлам на Епл. Плус не ми се даваат толку пари. :)

не е до толку баук префрлањето
има пар ствари што ќе те пореметат од колосек, како историја на Вибер и слично, ама брзо се враќаш во колосек
истите пари ќе ги дадеш :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3292
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #4241 на: 09 Февруари 2026, 15:06:43 pm »
Redmi Note 14pro + 5G 512GB 12GB ram posle 9 meseci koristenje mozam da kazam deka e top telefon.
Brz, dimenzija na telefon taman, 2 vibera teraat bezbda secne ili se zamrzne, kamera ok i najbitno od se 67W charger, dur si se spremil za iskacanje baterijata 100ka.
Ednas na den go polnam, t.e. sabjlajle dur se spremam da iskacam, a cel den sum na nego rabotata mi e takva so 2 sim kartici funkcioniram plus.

p.c. gratis mi e od migracijata prema A1, se mislev da doplakam za Samsung ama ne pogresiv.

Руки набмерс. На моторолава е 125 вати со кабел и 50 вати безжично.