Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 899016 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #1095 на: 31 Мај 2014, 09:41:43 am »
Слабо некако.. 1.2 дуал кор..

Него т-мобајл ќе го носеле huawei p7, појака верзија од p6ката за две недели... Незнам колку ќе биди цената, да знам дали да го чекам..

Бузуки, сонито има krait300 процесор кој на ист такт е двапати побрз од A5 и 70% побрз од А7 така да не ги гледај мегахерците. Така не се споредува

На хартија, сегашниов ми Галакси С3 треба да праи мелено месо со бившиот ми ајФон 4, но во реалност е многу, многу полош и поспор, и поутепано работи.

Сеа да не мешаме баби и жаби

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1096 на: 31 Мај 2014, 09:43:48 am »
Сеуште постојат луѓе шо се палат на ајфон?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20897
« Одговори #1097 на: 31 Мај 2014, 09:52:57 am »
Слабо некако.. 1.2 дуал кор..

Него т-мобајл ќе го носеле huawei p7, појака верзија од p6ката за две недели... Незнам колку ќе биди цената, да знам дали да го чекам..

Бузуки, сонито има krait300 процесор кој на ист такт е двапати побрз од A5 и 70% побрз од А7 така да не ги гледај мегахерците. Така не се споредува

На хартија, сегашниов ми Галакси С3 треба да праи мелено месо со бившиот ми ајФон 4, но во реалност е многу, многу полош и поспор, и поутепано работи.

Сеа да не мешаме баби и жаби

Па не мешаме баби и жаби, пошто збориме за процесори и тактови и колку уствари најчесто тоа нема врска у реалноста, пошто има и други многу повлијателни фактори.

Самсунгов има квад кор на 1.4 или така нешо, со 1 ГБ рам. АјФон 4 има сингл (или дуал кор, не се сеќавам) на 1 ГХз, со 512 Рам и 2 години е постар од Галакси С3. Едниот го имав, другиот сеуште го имам, и најодговорно тврдам и стојам зад тоа дека ајФонот си работеше значително многу МНОГУ подобро од 2 години помладиот, и на хартија супериорен Галакси С3.

Сеуште постојат луѓе шо се палат на ајфон?

Веројатно. Секогаш има луѓе што се палат на ајФон.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #1098 на: 31 Мај 2014, 10:00:14 am »
Чекај ти споредуваш две различни платформи. Кога би инсталирале андроид на ајфонот тогаш би можеле да видиме разлика. Нема збор дека ајфонот е добро оптимизиран.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1099 на: 31 Мај 2014, 10:13:20 am »
Баш затоа ми е зборот дека не треба луѓе да се летаат по тие бројки, и брзини на процесори итн итн. Има други многу повлијателни фактори од тоа.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #1100 на: 31 Мај 2014, 10:29:06 am »
Во ред е, јас само сакав да му кажам на бузуки дека има различни процесори и 1 Ghz може да биде 2 пати поефикасен од еден до друг чип. Ако и двата телефона се иста платформа.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_current_ARM_cores

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1101 на: 31 Мај 2014, 10:39:58 am »
Тоа да, апсолутно се сложувам :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1102 на: 31 Мај 2014, 13:22:59 pm »
Самсунгот си има лош оптимизиран UI. TouchWiz-от е катастрафоа. На С5 е катастрофа не па на Ц3ката..Тоа си е проблем на самсунг.
Лани имав можност пред да си купам телефон да се зезам со Samsung S4 кој ми беше у мисла да го купам. И си играв прилично многу со две различни верзии. обичната нормалната и Google Play едишн која нуди pure Vanilla андроид. Иако подосаден, гугл верзијата беше значително побрза од touchwzi. Разбирам дека тоа е нормално нема overlay на андроидот, ама до толку нзачителни разлика во перформанси не очекував.

За разлика HTC-то има прекрасно оптимизиран Sense не толку натрупан со непотребни работи и прилично лесен за користење. Година дена што си го користев ONE ниту еднаш не ми се зкочи НИКАДЕ. Уствари имаше едно периодче мало кога јутуб ми крашуваше секој ден, арно ама тоа беше до јутуб апликацијата и со апдејтот одма потоа се среди.
Изработката е едно 8 до 10 класи над кој било Самсунг, да бидеме реални, а тоа е тоа што е битно, бар за менe.

Тој HTC неможеше да се спореди со ајфон 5S, го шиеше у секој поглед, ајфонот изгледа заостанато во споредба со ОNE

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
« Одговори #1103 на: 31 Мај 2014, 13:29:13 pm »
Дур не му стават асална камера не добивиаат пари од мене !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45242
  • Il Moderatore
« Одговори #1104 на: 31 Мај 2014, 13:30:42 pm »
Nokia телефоните имаат солидни камерчиња скриени у телефонот. Барем на ниво, ако не и подобри од оние на IPhone.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1105 на: 31 Мај 2014, 13:38:50 pm »
Во нокиа леките се од Carl Zeiss. За iphone не знам.

Отсутен mmm121

• Сениор
« Одговори #1106 на: 31 Мај 2014, 13:48:49 pm »
А ти веруваш во таа приказна?

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1107 на: 31 Мај 2014, 13:55:50 pm »
Јас со HTC-то едно сватив за камерата:
Јас незнам зашто би ми била потребна слка со поголема резолуција од 4те пиксели. Стварно не најдов никаква примена. Прво денес телефоните ги корисиме за слики кои ги споделуваме онлајна на социјалниве мрежи а тука дали сликата е 188 мегапиксели или 4 нема разлика. Разликата е во можноста тие слики да се принтаат и слично тоа не сум го направил ниту еднаш.
Добро да повеќе мегаиксели повеќе детали во сликата бла бла бла. Али хтц со тоа ултрапиксел реши еден друг проблем со фотографиите. И да фотографиите беа супер за она што треба да служат фотографии од мобилен.
ЗНачи ако веќе збориме муабет за камери и фотографии незнам какви тогаш треба да се обратиме во некој други фирми кои не прават мобилни телефони.
Ланската камера беше дури и подобра од онаа на самсунг, имаше повеќе бои и многу подобри фотографии во low light.
И беа доволни за тоа што ги користиме. Неможе да збориме за незнам какви професионални камери и глупости.
А и Дени ќе ти објасни дека бројката на мегапиксели е најнепотребната информација за една камера.

Да има подобри камери, ама дека не е асолна?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30843
    • CARclub.mk
« Одговори #1108 на: 31 Мај 2014, 13:58:02 pm »
И мене камера ми е меѓу нај-неважните работи на телефонот.

HTC едно време имаа сериозен проблем со телефоните (Велештрумф може да ви раскажува за проблемите што ги имаше неговата сопруга со HTC One немитекнувакој). После тоа ги оправија работите, особено со флегшип телефоните.

Мојот следен телефон ќе биде HTC One Mini 2, најверојатно, али има време..

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1109 на: 31 Мај 2014, 14:00:21 pm »
Ми смета што не слика доволно добро во темни ситуации. И ниска ми е резолуцијата пошто ги кропнувам сликите цело време. Во споредба со подобрите камери фали острина.