Самсунгот си има лош оптимизиран UI. TouchWiz-от е катастрафоа. На С5 е катастрофа не па на Ц3ката..Тоа си е проблем на самсунг.
Лани имав можност пред да си купам телефон да се зезам со Samsung S4 кој ми беше у мисла да го купам. И си играв прилично многу со две различни верзии. обичната нормалната и Google Play едишн која нуди pure Vanilla андроид. Иако подосаден, гугл верзијата беше значително побрза од touchwzi. Разбирам дека тоа е нормално нема overlay на андроидот, ама до толку нзачителни разлика во перформанси не очекував.
За разлика HTC-то има прекрасно оптимизиран Sense не толку натрупан со непотребни работи и прилично лесен за користење. Година дена што си го користев ONE ниту еднаш не ми се зкочи НИКАДЕ. Уствари имаше едно периодче мало кога јутуб ми крашуваше секој ден, арно ама тоа беше до јутуб апликацијата и со апдејтот одма потоа се среди.
Изработката е едно 8 до 10 класи над кој било Самсунг, да бидеме реални, а тоа е тоа што е битно, бар за менe.
Тој HTC неможеше да се спореди со ајфон 5S, го шиеше у секој поглед, ајфонот изгледа заостанато во споредба со ОNE