Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 406114 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2010 на: 06 Јануари 2017, 11:46:38 am »
Без вебасто или вакво нешто - нема живот.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2011 на: 06 Јануари 2017, 12:21:21 pm »
jas pa mislev samo tolku bilo , toa da bilo beee teerr :D

Автопатот Велес - Скопје блокиран, се извлекуваат заглавените возила
6. ЈАНУАРИ 2017 - 10:19 | И.М.

Сообраќајот на државните патишта се одвива во зимски услови, по влажни коловози, а во западниот и северниот дел од државата, наместа со остатоци од снег, по интервенција на екипите на Македонијапат.

Според најновите информации од АМСМ, сообраќајот на автопатот Велес-Катланово е во целосен прекин за сите видови возила, поради извлекување на завеани товарни возила кои што синоќа останаа заглавени на овој пат.

На автопатот Велес-Скопје, од наплатна станица „Отовица“ до Кула, денес од 04:45 часот воопшто не е во можност одвивање на сообраќајот каде има заглавено повеќе возила.

Сообраќајот од Скопје кон Велес се одвива отежнато по една коловозна лента.

На регионален пат Тетово - Јажинце кај с.Јажинце поради обилни врнежи од снег сообраќајот е во прекин. Магистралниот пат А-3 Штип -Кочани поточно од с.Крупиште до бензиска пумпа „Ваго“ од 06:00 е во прекин, поради чистење на снежни наноси.

Забрани за сообраќај за тешки товарни возила има на планинските превои Стража,Маврово,Пресека, Плетвар, Ѓавато ,Буково, К.Паланка – граничен премин Деве Баир, Струга – Ќафасан ,Катланово - Велес и обратно.

АМСМ препорачува исклучително внимателно возење, прилагодена брзина на движење и почитување на поставената сообраќајна сигнализација.

http://kajgana.com/avtopatot-veles-skopje-blokiran-se-izvlekuvaat-zaglavenite-vozila
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2012 на: 06 Јануари 2017, 12:32:34 pm »
Со кој памет тргнале свака им част, 10 дена им кажуваа какво ќе биде времето ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2013 на: 06 Јануари 2017, 13:02:43 pm »
pred 3 god ja nosev baba mi na operacija prilep, od kicevo do prilep, pola golf ostajv. pa mozelo barem eden kamion da go rastera snegot kolku da e proodno,  ne mora da sija ali ne mora da e pola metar sneg.... drugo e ko ke ima 10 cm sneg, drugo e ko ke rinis sneg...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг: Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2014 на: 06 Јануари 2017, 13:22:27 pm »
Со кој памет тргнале свака им част, 10 дена им кажуваа какво ќе биде времето ...
Да се чудиш. Ај снегот ама и што е бајаги минус и смрзнува.

Башка повеќето се со летни гуми или батал зимски.

Да се чудиш.

Фиестава завчера кога падна снег, запакована, спремна за кога ќе се крене над 0.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #2015 на: 06 Јануари 2017, 13:23:52 pm »
Луѓе сватете дека врне снег. И да поминал камион пак ке натрупа за 5 мин и неможеш да приметиш дали чистеле или не. Факт е дека треба да имаат повеке возила и опрема.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #2016 на: 06 Јануари 2017, 13:34:27 pm »
... Башка што снегот им дојде како изненадување ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2017 на: 06 Јануари 2017, 13:39:55 pm »
Нaпрoтив, oвaa гoдинa фрлијa пред време сoл и песoк пo булевaрите a гледaм и пo дoстa лoкaлни улички.
Сooбрaќaјoт се oдвивa тaмaн.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2018 на: 06 Јануари 2017, 13:40:50 pm »
... Башка што снегот им дојде како изненадување ;D
Ама сте досадни со изјавата...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2019 на: 06 Јануари 2017, 13:42:24 pm »
Нaпрoтив, oвaa гoдинa фрлијa пред време сoл и песoк пo булевaрите a гледaм и пo дoстa лoкaлни улички.
Сooбрaќaјoт се oдвивa тaмaн.
За Скопје стварно нема муабет. За другиве делови се проблемиве наводни. Дали е повеќе бркање кликови од медиуми до душа...

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2020 на: 06 Јануари 2017, 14:07:09 pm »
Синоќа бев за Свети Николе. Пред да тргнам пошто знаев што ме чека по пат ѕвонев во Македонија пат. Ми рекоа дека патот Куманово - Св. Николе е прооден и редовно се чисти. Така и беше, на мое изненадување службите стварно си ја вршеа работата. Натаму претекнав два чистача, плус еден останал дефект,беше паркиран настрана од патот. Навака исто, два чистача до Куманово. Од Куманово до Паланка патот беше исчистен и се разминав со еден чистач. Е сега тоа што вееше снег без престан со силен ветар и одма натрупува не ни е државата крива. На моменти ништо не се гледаше, морав да застанувам и да вклучам 4 трепкачи да не ме собере некој. За среќа немаше многу будали како мене. Исто така, тие како мене што тргнале на пат во ниедно време и никакви услови повторно државата не им е крива.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2021 на: 06 Јануари 2017, 14:08:42 pm »
Па само Скопје се гледа... Не знам што не се оддели Скопје од цела МК и барем да биде јавно... Автопат и регионален пат треба да биде исчистен, затоа си има служба која зима пари од државата и веќе со години ништо не работи а зима плата, а сега кога дојде време да се работи(балкански менталитет, траже начин да извлече газ), предупредивме да не се излава од дома... ЈООООЈ, па уште има народ ги правдат... ДА, врне снег, ама треба барем еднаш да се помине по регионалните патишта и да се исчистат и потоа со сообраќај нема толку да натрупа и ке биде проодни улиците, ама битно улиците во Скопје исчистени, јебемти држава/град...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2022 на: 06 Јануари 2017, 14:11:31 pm »
Синоќа бев за Свети Николе. Пред да тргнам пошто знаев што ме чека по пат ѕвонев во Македонија пат. Ми рекоа дека патот Куманово - Св. Николе е прооден и редовно се чисти. Така и беше, на мое изненадување службите стварно си ја вршеа работата. Натаму претекнав два чистача, плус еден останал дефект,беше паркиран настрана од патот. Навака исто, два чистача до Куманово. Од Куманово до Паланка патот беше исчистен и се разминав со еден чистач. Е сега тоа што вееше снег без престан со силен ветар и одма натрупува не ни е државата крива. На моменти ништо не се гледаше, морав да застанувам и да вклучам 4 трепкачи да не ме собере некој. За среќа немаше многу будали како мене. Исто така, тие како мене што тргнале на пат во ниедно време и никакви услови повторно државата не им е крива.
Од прва рака муабет да се чуе е фина работа.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #2023 на: 06 Јануари 2017, 14:13:13 pm »
Ама оди објасни му го ова на народов. Лесно е да седнеш и да напишеш текст како не си задоволен, а никако да свати народов дека не се може против природа. Факт е дека години уназад се ги фаќаше "неспремни" ама годинава не е така.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2024 на: 06 Јануари 2017, 14:27:16 pm »
Јас ноќеска бев на Водно на нерасчистен снег и супер си поминав. Презадоволен сум што не го пипнале патот. Само го уништуваат снегот низ скопје и тоа ради неспособни наводни возачи.... Остај си го снегот, не туку ми фрлај сол, мисли малку на екологија, остај стоката нек ги искрши колите, нек постои природна селекција малце па....