Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 405662 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #2340 на: 26 Февруари 2018, 10:36:00 am »
Па да де, да не треба да слезам и синџири да местам? Шо ќе местам, од фичо се, не пасоваат, ама оди објасни...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2341 на: 26 Февруари 2018, 10:53:00 am »
mnogu filozofirate vije so letni gumi, sto ke sum staal za nekolku dena zimski ili sto dapraam sto mart padnalo snek, pa fevruari sme drugovii. :P
   Najubo e si se kacite vof avtobus tije nekolku dena i tamu raskazuvajtesi prikazni na decava i penzionerive, ne go kocite soobrakaojoot pliiss...
      Kao kilavi se dvizete i nemozete da trgnete na semafor mi prekurcifte... :D
Ako ne barem nemojte tolku bistri da se prajjte so vasata filozofija z's mutni ste koo vardar :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2342 на: 26 Февруари 2018, 10:58:46 am »
Позитивна енергија дава снегот, не ми дава душата да се укопам со зимски гуми и синџири, нема ќеф ;D
« Последно менување: 26 Февруари 2018, 11:11:57 am Ipkisija Meskosa »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2343 на: 26 Февруари 2018, 11:02:44 am »
Dali na ovie so zimski im e dozvoleno da vozat leto??? :-D
P.s. Rejz e prava stvar

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #2344 на: 26 Февруари 2018, 11:27:48 am »
Еднаш ко немаше РЕЈС...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2345 на: 26 Февруари 2018, 12:04:53 pm »
mnogu filozofirate vije so letni gumi, sto ke sum staal za nekolku dena zimski ili sto dapraam sto mart padnalo snek, pa fevruari sme drugovii. :P
   Najubo e si se kacite vof avtobus tije nekolku dena i tamu raskazuvajtesi prikazni na decava i penzionerive, ne go kocite soobrakaojoot pliiss...
      Kao kilavi se dvizete i nemozete da trgnete na semafor mi prekurcifte... :D
Ako ne barem nemojte tolku bistri da se prajjte so vasata filozofija z's mutni ste koo vardar :D

Мислам дека се тролаат.
@Carpathian Lord  ок е реизот, мада пола од ними не палат испод 0 кога е, али што си ја мачиш душата, наштрафиси ги летните, и онака за 3 год ако не ги возиш ќе октутат, осим ако не ги чуваш во дубоко :D
Колку што имам читано зимските се за испод +7 степени, така да и да нема снег летните послабо лепат...

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #2346 на: 26 Февруари 2018, 12:21:02 pm »
Колку што имам читано зимските се за испод +7 степени, така да и да нема снег летните послабо лепат...
Prikazni za da se prodavaat gumite I da se pravat profiti.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #2347 на: 26 Февруари 2018, 12:21:59 pm »
Tie sto od finansiska pricina nemozat da si dozvolat zimska guma gi razbiram.
Ama sum gledal koli od 50k evra na letna guma slajfa seta opsta bezbednost zagrozuva i za koli i pesaci.
Mada poslednive godini se poveke koli gledam so zimski gumi i tuka ima napredok.

Ima i takva sorta na luge, koi se praat "pametni" pa ne trosat pari za zimska guma za edna nedela sneg, ili ne kupuvaat nosac/kufer za nedela dena vo godinata za odmot pa pozajmuvaat od tie sto bile "glupi" i kupile, ili polnac za akumulor i sl...

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2348 на: 26 Февруари 2018, 12:33:42 pm »
Tie sto od finansiska pricina nemozat da si dozvolat zimska guma gi razbiram.
Ama sum gledal koli od 50k evra na letna guma slajfa seta opsta bezbednost zagrozuva i za koli i pesaci.
Mada poslednive godini se poveke koli gledam so zimski gumi i tuka ima napredok.

Ima i takva sorta na luge, koi se praat "pametni" pa ne trosat pari za zimska guma za edna nedela sneg, ili ne kupuvaat nosac/kufer za nedela dena vo godinata za odmot pa pozajmuvaat od tie sto bile "glupi" i kupile, ili polnac za akumulor i sl...
Istovo kako tebe, ama obratno imam zabelezano, dzipovi 50k+ na sred leto vo Skopje so zimski gumi. Gi mrzi li? Nemaat vreme? Nemaat znaenje, stvarno ne mi e jasno ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2349 на: 26 Февруари 2018, 12:37:31 pm »
Не е страшен снегот,се вози и со летни. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2350 на: 26 Февруари 2018, 13:17:01 pm »
Еднаш ко немаше РЕЈС...

Го изгледав пак по не знам кој пат, цело ;D

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #2351 на: 26 Февруари 2018, 13:23:49 pm »
jutre vnimatelno u soobrakajov ke bide kalakurnica z's polojna i vise vozat so letni gumi (neli so ke kupivaat zimski za 10tina dena {poslem ke treba da gi frlat}) ...  :o
:D И јас одев на таа варијанта, само што не бев досега со летни, туку со стари веќе при крај зимски гуми.. неколку пати се подумав да ги сменам зимово но неуспешно :D ај сега за еден месец ке купувам нови... ќе си купам 2018 :D .. и вчера кај 18.00 требаше да тргам од Прилеп за Скопје, тргнав од дома и на првиот кружен во Прилеп не можев да завртам (плус одоздола под снегот беше замрзнато) .... рикверц дома му направив на братми примопредавање на Акцентот за Волвото (тоа има добри зимски - не нови но ги задоволуваат потребите, башка на тоа нели Волвото Sweedich steel родено е за вакви услови) и раат си возев по некаде исчистен некаде неисчистен снег..... Без добра зимска гума никако тргање на пат!!!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2352 на: 26 Февруари 2018, 14:39:02 pm »
druze nemora da se novi zimskite, da ne se pod 4mm e vise od dovolno i mnooogu ponormalno od letni !!

NaravouceniJe za bistrive so letni  😊
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #2353 на: 26 Февруари 2018, 14:45:45 pm »
Многу незгодно ми падна од муабетиве на RedEco, па си купив зимски плус синџири што не се од фичо... заеби позитивна енергија и лизгање по снегов... ;D

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #2354 на: 26 Февруари 2018, 14:56:37 pm »
Ќе почекам да се стопи, деновиве со автобус за ск  ;D