Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 468558 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Re: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #630 на: 29 Февруари 2012, 12:13:47 pm »
Ја откако ја исправ колава, приметив дека зимово само јас сум пазел како отварам врата на паркинг :'(

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #631 на: 29 Февруари 2012, 13:48:00 pm »
Леле ќути, ради тоа не ми се иде да ја перам колата, башка и удрениот браник ќе си го видам на чисто :'( а што се однесува до времето, јас у понеделникот се залетав да ја перам, ама си прочитав на интерМЕЦ дека ќе го паѓа снег па решив да си почекам до утре-задутре, за викенд да ми биде чиста, ама со цениве на бензинов, ќе биде чиста за да го краси паркингот :(

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #632 на: 29 Февруари 2012, 13:55:41 pm »
1. На темава ВРАТИ кај АБЦ гледам едно убаво Еовче црно лакирано цело свети. И до него коњ од жена во одвратна монтка влага во кола (Лада Караван мислам) рѓосана и со сета сила без никаков усул. БААААААП!!!!111!!!!1 И си влезе како ништо да не било.

2. Седам во кола чекам. Се паркира типац со моронка на совозачко. И ја гледам во очи додека искача ЗНАЕЈКИ што ќе ме најде... Отвара врата и БАААП во мојата. Ја гледам, да ја обесам, да ја отрујам, да им ебам гумите... Ај викам не е една.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #633 на: 29 Февруари 2012, 14:54:42 pm »
Mожно ли е да се санираат вдлабнатините од удари со врата и слично ?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #634 на: 29 Февруари 2012, 14:58:35 pm »
Ееееее колку сум прашувал!!!!

Може ама има шанса голема бојата да пукне, а ако пукне бојата задати ја офарба требало да се сече многу поголема површина(заради ред работи) и ѓавол ипол ќе те фати. И ваму таму боље цел кола фарбање.

Сам ич не пробувај , може да успееш ама може и гадно да заебеш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #635 на: 29 Февруари 2012, 15:00:44 pm »
Најчесто се работи за боја останата од другата кола, јас ги вадам обично полека полека и искача со гребкање. И после полир и готово. Е тие што не се вадат - јбг.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #636 на: 29 Февруари 2012, 15:03:31 pm »
За гребаници мање више, ама за вдлабнатини е друг муабет.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #637 на: 29 Февруари 2012, 15:03:38 pm »
nitro razreduvac vadi boja so dosta brisenje,ama ja izbleduva i fabrickata,ama nisto seriozno

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #638 на: 29 Февруари 2012, 15:05:06 pm »
Не ми е проблем бојата, проблем ми е останатата вдлабнатинка, многу ми параат очи. Највише ги имам на задната десна врата. Знам и кој ми ги има направено, али женско е матер и ебем. Ништо не моеш да превземеш.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #639 на: 29 Февруари 2012, 15:06:11 pm »
ebi ja nea

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #640 на: 29 Февруари 2012, 15:23:51 pm »
Aj ja da vi kazam nekoe resenje kakvo takvo za vakvive problemi:
http://www.perfectwash.com.mk/programa.html
Srolaj skroz do dole reden broj 15 vo programata

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.341756575843872.84333.332527163433480&type=3

Se nadevam pomognav!
Pozdrav

I da uste eden sovet za parkiranje, ako ima mesto za 2 koli da se parkiraat edno do drugo prilepeni na parkingot, parkirajte se na sredinata i zafatete go celiot prostor za da nema sansi nekoj da se dolepi do vas i da ve udri so vratata (e sea mozda e malku sebicno ama poarno otkolku da ve udri nekoj idiot ),  i uste edna finta sekogas koga imate moznost parkirajte se eden pozadi drug vo redica ( pa i da nastrada nesto nema da bidat vratite tuku branikot), poarno da potrosis 100mg gorivo poveke barajki parking, otkolku da imas dzumki po kolata.

Pozzz ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #641 на: 29 Февруари 2012, 15:29:46 pm »
ripnal stopot 1cm pogore na A8micata

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #642 на: 29 Февруари 2012, 16:07:02 pm »
Има абразивни полир пасти по 200-300 денари се, поминуваш со абразивната без многу форсирање и после со убава полир паста поминуваш и колата е стакло :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #643 на: 29 Февруари 2012, 16:13:51 pm »
Стакло е бојата, ама вдлабнатините остануваат...Што со нив...Све да им ебам неписмено по ред...Цела кола ми е со рецки од врата...Све тоа без осет е што ги залетува вратите на отварање, поготово коњи од жени се број еден, а после нив се одма мрсни неизмиени дебили на кои колите им наликуваат на расадник...Уште печурки да им никнат...им ебам тоа клошарааната, се вадам од такт за вакви работи...Како бе на запад никој не ги удира врата у врата на колите и на паркинг како сардини...Само кај нас е тоа...
+ некој рече да зафатиш паркинг за две коли...У тој случај со кључ од крај до крај ке ти ја изгребат, па ти после иди види што си добил со тоа...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #644 на: 29 Февруари 2012, 16:15:42 pm »
Стакло е бојата, ама вдлабнатините остануваат...Што со нив...Све да им ебам неписмено по ред...Цела кола ми е со рецки од врата...Све тоа без осет е што ги залетува вратите на отварање, поготово коњи од жени се број еден, а после нив се одма мрсни неизмиени дебили на кои колите им наликуваат на расадник...Уште печурки да им никнат...им ебам тоа клошарааната, се вадам од такт за вакви работи...Како бе на запад никој не ги удира врата у врата на колите и на паркинг како сардини...Само кај нас е тоа...
+ некој рече да зафатиш паркинг за две коли...У тој случај со кључ од крај до крај ке ти ја изгребат, па ти после иди види што си добил со тоа...

http://www.perfectwash.com.mk/programa.html

Srolaj skroz do dole reden broj 15 vo programata