Автор Тема: Како се справувате со снегот ?  (Прочитано 383551 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43931
  • Il Moderatore
Одг: Како се справувате со снегот ?
« Одговори #1440 на: 03 Јануари 2015, 19:31:24 pm »

Проверени се, во одлична состојба се. Плинот има послаба експлозија па од таму и детонацијата е малку послаба, а тоа е забележливо и на снага и на звук. Какви тролови сте значи тоа чудо нешто, особено Симо :P

Eine Detonation ist eine Explosion

;D ;D ;D ;D

Ако е забележливо послабо на снага, зошто на бензин ти се мачи моторчето, м? Миле? ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1441 на: 03 Јануари 2015, 22:32:15 pm »
Зошто му се мал бројот на вртежите и експлозијата трае подолго. Не реков дека се мачи моторчлето туку дека звучи како да се мачи.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #1442 на: 04 Јануари 2015, 02:02:45 am »
Некои дизни штракаат, да.

Кои не штракаат?

Плимонт велат нивните потивки биле, на ловато плинските уреди погласни биле и друг тип.

Чичко ми местеше плинче во плимонт пред 2-3 месеца. Оди па погоди дека е на плин, тивко убаво, абе да ти е мерак да го слушаш. А кај мене, штракаат ко нетачни :D 

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #1443 на: 04 Јануари 2015, 03:05:34 am »
Некои дизни штракаат, да.

Кои не штракаат?

Плимонт велат нивните потивки биле, на ловато плинските уреди погласни биле и друг тип.

Чичко ми местеше плинче во плимонт пред 2-3 месеца. Оди па погоди дека е на плин, тивко убаво, абе да ти е мерак да го слушаш. А кај мене, штракаат ко нетачни :D 

Koга го земав возилото од Плимонт пред да го паркирам дома, во лер колата огромни вибрациии бетер од ТДИ тресеше и штракањето на дизните го забележав.

На чичко ти кој уред му го ставиле?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1444 на: 04 Јануари 2015, 13:32:55 pm »
Мене еднаш ми се случи на илинденска да морам да застанам со 4 жмигавци зошто ми се „сруши“ снежниот покрив на шофершајбна, а толку беше тежок и влажен, што бришачите беа бескорисни. Обично не сум мрзлив, не знам тогаш што ми беше, ама од тогаш сум уште помалку мрзлив околу снегот на покрив.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #1445 на: 04 Јануари 2015, 13:34:55 pm »
Опасно е опасно мене ми се случи пред нова година во Скопје од градски автобус  летна снегот од кровот ама повеќе беше како мраз замрзнат и право на ветроб. стакло си реков отиде стаклото ама за среќа немше ништо ......... истото и на друго возило пред мене му се случи и сите му свират а он нема гајле пиче 120есет ....... ззззззззззз  :D ...........

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #1446 на: 04 Јануари 2015, 13:39:36 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1447 на: 04 Јануари 2015, 19:09:37 pm »
Drive-r, Martin, Achtung, доволно беше!

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1448 на: 04 Јануари 2015, 19:26:06 pm »
Зошто му се мал бројот на вртежите и експлозијата трае подолго. Не реков дека се мачи моторчлето туку дека звучи како да се мачи.

должината на експлозијата зависи од вртежите?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1449 на: 04 Јануари 2015, 21:23:35 pm »

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1450 на: 04 Јануари 2015, 22:02:17 pm »
добро, мајку му, зашто не отиде у рикверц да дофати асфалт?? зашто ко глуп некој покушаваше напред, на угорница?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1451 на: 04 Јануари 2015, 22:05:21 pm »
Тоа се тие возачи на SUV...  

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #1452 на: 04 Јануари 2015, 22:09:11 pm »
Уште во првите секунди си викам зошто побогу пробува право да отиде кога пак ќе заглави во купот снег пред него? И стварно испозаглави. Ко што рече филип рикверц скроз до кај шо има асвалт и после лево во сувото. Бог да чува.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1453 на: 04 Јануари 2015, 22:25:21 pm »
Toa brazdi ima po 20sm toj gi vrti trkalata demek ke gi.preleta ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1454 на: 04 Јануари 2015, 22:25:45 pm »
4x4, Голем граунд клиренс и тоа е тоа.. после, ќе ти се смејат комшиите, зошто мислиш госпоТ за му*а си го фатил со џипот...