Автор Тема: Paypal со картичка на Тутунска банка !!!  (Прочитано 36367 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Paypal со картичка на Тутунска банка !!!
« Одговори #210 на: 15 Ноември 2013, 22:24:22 pm »
Како ја вршеше постапката, јас прво на пејпал се регистрирав, а после на крај ја внесов картичката, одкога средив се :) на која држава се пријавуваше??

на Хрватска.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
« Одговори #211 на: 22 Ноември 2013, 11:58:43 am »
Дечки , како се ставаа пари на PayPal ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #212 на: 22 Ноември 2013, 13:59:38 pm »
Не се ставаат пари на PayPal. Самиот PayPal директно ти влече пари од сметка за да плати таму кај што сакаш.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #213 на: 24 Ноември 2013, 20:18:02 pm »
Дали ако порачам пратка од ebay во вредност до 400 евра се плака нешто царина...данок и сл?
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #214 на: 24 Ноември 2013, 20:25:24 pm »
Порачај го и договори се да ти го пратат у бугарија(другар,пријател на студии). Па од таму да си го земеш.
Или пак договори се да ти го пратат во Петрич по DHL,и оди земи си го од таму.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #215 на: 24 Ноември 2013, 20:26:43 pm »
Дали ако порачам пратка од ebay во вредност до 400 евра се плака нешто царина...данок и сл?
До 800е за приватни лица, имаш 15% царина (паушална ставка) и 18% (или 5% зависно дали е повластена стапка) ДДВ

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #216 на: 24 Ноември 2013, 20:42:28 pm »
Дечки јас пазарам веќе 2 години од тука http://www.aliexpress.com/ ти треба само да си го внесеш бројот од картицата и не сум имал потреба да напраам paypal

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #217 на: 24 Ноември 2013, 20:50:22 pm »
i na dx.com nemas potreba kako i na poveke shop on line sajtovi kade ti prakaat po adresa od kartickata koja plaas ili ednostavno davas druga adresa...

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #218 на: 24 Ноември 2013, 21:33:43 pm »
Порачај го и договори се да ти го пратат у бугарија(другар,пријател на студии). Па од таму да си го земеш.
Или пак договори се да ти го пратат во Петрич по DHL,и оди земи си го од таму.

Добра идеја е тоа.А на пример може ли да му кажам на продавачот да пише дека е 50-60 евра вредно или...
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #219 на: 24 Ноември 2013, 22:07:42 pm »
Може, но може некогаш за некоја работа и да проверат цариниците, и да ти бараат доказ колку си платил, или своја процена да дадат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #220 на: 24 Ноември 2013, 22:44:41 pm »
Дечки, иам Пејпал направено сеа коа бев у USA. Е сеа дали можам на истиот Пејпал да му ставам самоплус и картичка од тутунска? или да праам тотално нов, само не на мое име?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #221 на: 25 Ноември 2013, 08:05:52 am »
Можеш мислам, само не идеш на Add credit card него на Withdraw money.

Имаш опишано се како иде и секако корегирај ја адресата за испорака.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7310
« Одговори #222 на: 25 Ноември 2013, 08:41:17 am »
Не се ставаат пари на PayPal. Самиот PayPal директно ти влече пари од сметка за да плати таму кај што сакаш.

Пари се ставаат на Пејпал, доколку има потреба за тоа.

Дечки, иам Пејпал направено сеа коа бев у USA. Е сеа дали можам на истиот Пејпал да му ставам самоплус и картичка од тутунска? или да праам тотално нов, само не на мое име?

Пробај првин да ја додадеш нашата картичка.

Ова со правење нов, ама не на твое име акаунт  ;D, не знам дали ке можеш со друго име, затоа што кога ке ја додаваш картичката, тие ти верифицираат на кое име е сметката од која се влечат пари за верификација.
Не можеш да пишеш друго име, затоа што ке го проверат тоа преку името на која ти гласи картичката која се обидуваш да ја додадеш со името со кое пробуваш да се регистрираш, просто кажано, ке бидат различни...
Ако на тој америчкиот ти е US адреса, со американска картичка, слободно можеш нов, Словенски да си направиш.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #223 на: 27 Ноември 2013, 02:59:37 am »
Ај ќе пробам деновиве.

@Томи мислев да напраам сето ова само со на татко ми податоци и негова картичка, сакав да кажам, да не сум ја заувек сјебан само за у УСа де :) АЛи фала, ај ќе пробам деновиве :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #224 на: 27 Ноември 2013, 10:11:57 am »
Може, но може некогаш за некоја работа и да проверат цариниците, и да ти бараат доказ колку си платил, или своја процена да дадат.

Poznanik moj raboti vo spediterska firma, toa na sajtot I zakonite so toa vo praksa nema vrska . Na krajot se se sveduva kako kje mu tekne na carinikot. Negovo pravo e da pravi bukvalno sto saka.

A ako ispratis pratka vo BG, tamu ne podlezi na ddv I carina normalno ako isprakjacot e od EU, I si ja doneses kako licen bagaz?