Автор Тема: Skoda Octavia 1.6 mpi  (Прочитано 49482 пати)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Одг: Skoda Octavia 1.6 mpi
« Одговори #75 на: 19 Февруари 2011, 00:42:12 am »
Nisto ke se fokusiram na Lukoil i Okta (pucko petrol),a za gumi zdravje drugata zima ali ipak ke gi imam vo plan Sava eskimo i Mishelin alpin pa koga ke dojde vreme ke vidam kako ke stojam so kes i koj gumi ke gi stavam,nego ima li nekoj Gps Garmin da mi kaze kako e zadovolen od nego koj model i dali pokazuva ulici vo Skopje kako sto vikaat od 60 do 70% i kako se ponasa nadvor od Makedonija kaj sosedive osven Albanija znam deka mnogu bilo slabo so pokrienost tamu pokazuvalo mnogu malce
Јас имам Garmin  nuvi 1390t од невада е купен. Одличен е со мапите, во поголемите градови ги има скоро сите улици (проверено за Бт и Ск) и странство работи и + од невада имаш безплатен апдејт кога ќе има нови мапи. А оваа за Мк мапата мислам дека само тие ја имаат.
Nisto ke se fokusiram na Lukoil i Okta (pucko petrol),a za gumi zdravje drugata zima ali ipak ke gi imam vo plan Sava eskimo i Mishelin alpin pa koga ke dojde vreme ke vidam kako ke stojam so kes i koj gumi ke gi stavam,nego ima li nekoj Gps Garmin da mi kaze kako e zadovolen od nego koj model i dali pokazuva ulici vo Skopje kako sto vikaat od 60 do 70% i kako se ponasa nadvor od Makedonija kaj sosedive osven Albanija znam deka mnogu bilo slabo so pokrienost tamu pokazuvalo mnogu malce
Јас имам Garmin  nuvi 1390t од невада е купен. Одличен е со мапите, во поголемите градови ги има скоро сите улици (проверено за Бт и Ск) и странство работи и + од невада имаш безплатен апдејт кога ќе има нови мапи. А оваа за Мк мапата мислам дека само тие ја имаат.

Cim gi ima exrta toa baram fala ti za sovet druze bas ke pominam da zirnam i moze ke zemam ovaa ili drugata nedela + i ova so apdejtot me raduva da ne se zamaram da baram na net :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #76 на: 19 Февруари 2011, 00:44:02 am »
Абе ти си многу глуп дечко, па цела недела викам да пминеш на кафе ти глуп се праиш, дојди имам гпс нов со сите марифети тебе шо ти требаат.

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #77 на: 19 Февруари 2011, 00:46:45 am »
Inace koa spomna so tolku malo motorce na taa kola so 1.4 ili 1.6 sramota e hauba da otovoris ko da ima 2 kuferi steno :) veke 1.8 TSI ili 1.9 TDI se jade veke i nagore pa moze i RS :)))

ide druze ide za namenata sto ja kupiv e extra ipak da ne mi bese za rabota garant bi si zemal od novata kia sportage i onaka poveke sum meraklija na dzip ali jbg sto e tuka e

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #78 на: 19 Февруари 2011, 02:52:03 am »
Inace koa spomna so tolku malo motorce na taa kola so 1.4 ili 1.6 sramota e hauba da otovoris ko da ima 2 kuferi steno :) veke 1.8 TSI ili 1.9 TDI se jade veke i nagore pa moze i RS :)))

ide druze ide za namenata sto ja kupiv e extra ipak da ne mi bese za rabota garant bi si zemal od novata kia sportage i onaka poveke sum meraklija na dzip ali jbg sto e tuka e

druze taksi da ne ja teras?

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #79 на: 19 Февруари 2011, 03:32:30 am »

Da taksi i transport niz mk i nadvor od mk

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #80 на: 19 Февруари 2011, 10:34:46 am »

Da taksi i transport niz mk i nadvor od mk

Dobro togas... se znae prikaznata i namenata

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #81 на: 19 Февруари 2011, 14:49:48 pm »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #82 на: 19 Февруари 2011, 18:28:36 pm »
Kao reklama za mustang :)) i cesive imaat fantazija :)))

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #83 на: 20 Февруари 2011, 00:38:19 am »
Kao reklama za mustang :)) i cesive imaat fantazija :)))

dobri se hahaha

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #84 на: 20 Февруари 2011, 20:09:39 pm »
hahahah bujna fantazija...............

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #85 на: 22 Февруари 2011, 15:03:41 pm »
Pa za toa e ok,inace ti kazuvam bolje ke bese malce pojako motorce da se zeme za kejf a inace..potrosnjata e mn mala za domakinska voznja!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #86 на: 22 Февруари 2011, 15:59:06 pm »
Definitivno najbolje auto u takozvanata Taxi Klasa. :D

Odlicna voznja, stamina na mnogu visoko nivo odlicno postaven volan i ona sto najvise mi se dopada e toa sto sse gleda hauba dok vozis. So sreka i ti posakuvam mnogu bezgrizni kilometri.

Taxi Klasa:

1. Scoda Octavia
 2. Mercedes 123D
 3. Chevrolet Cruze
 4. Lancer
« Последно менување: 22 Февруари 2011, 16:05:38 pm Cuore Sportivo »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #87 на: 22 Февруари 2011, 16:14:04 pm »

Odlicna voznja, stamina na mnogu visoko nivo odlicno postaven volan i ona sto najvise mi se dopada e toa sto sse gleda hauba dok vozis. So sreka i ti posakuvam mnogu bezgrizni kilometri.

Taxi Klasa:

1. Scoda Octavia
 2. Mercedes 123D
 3. Chevrolet Cruze
 4. Lancer

Zashto mercedes 123D?  koa toa toa e mnogu star model na mecedes 1976–1986 i veke gi nema vo taxi, da ne mislis mercedes 124ka, mada i taa ne e nesto asalno... naj naj novata 124ka e stara minimum 15 godini.... i so projdeni 1 milion kilometri.... i toa sakas da kazes,deka e odlicna voznja???

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #88 на: 22 Февруари 2011, 23:18:28 pm »
Pa za toa e ok,inace ti kazuvam bolje ke bese malce pojako motorce da se zeme za kejf a inace..potrosnjata e mn mala za domakinska voznja!

Stoznam mislam deka 1,6 e solidno gledano prema karoserijata i potrosnjata,pogolemo motorce moze ali vo slucaj koga kolata e za privatna voznja vaka za rabota mislam deka nema da sum vo kar,poveke kes ke stavam da ja hranam nego li sto ke imam vo dzep :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
« Одговори #89 на: 22 Февруари 2011, 23:21:05 pm »

Taxi Klasa:

1. Scoda Octavia
 2. Mercedes 123D
 3. Chevrolet Cruze
 4. Lancer

Fala ti druze :)