Автор Тема: Skoda Octavia 1.6 mpi  (Прочитано 49459 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Skoda Octavia 1.6 mpi
« Одговори #60 на: 17 Февруари 2011, 16:59:03 pm »
Kazi posle 180kmh praat golema bucava :)
А тек да видиш на 260km/h како бучат, да не речам фучат.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #61 на: 17 Февруари 2011, 17:20:38 pm »
Ниедни зимски гуми не би ги возел над 150-160. Не се предвидени за тоа, па што сака нека пишува на нив.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #62 на: 17 Февруари 2011, 17:26:08 pm »
Kazi posle 180kmh praat golema bucava :)
А тек да видиш на 260km/h како бучат, да не речам фучат.

jas sum gi vozel do 200 ovie alpinot...  i rasturaat ... od bucenje... ali do 130-140 ne se osekjaat dali se zimski ili letni

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #63 на: 17 Февруари 2011, 17:40:16 pm »
Abe aj neka e za arno skodicevo ama ja cel zivot vozam skoda t.e. se vozam u skoda imav skoda 110 skoda felicija koja use ja vozam sea imam Octavia posleden model 1.4 za nea samo motor 1.4 TSI i nagore sve drugo e premalo i presporo ja imam 1.4 obicen i se kaam so go zemav i voopsto so pak zemav skoda bolje ke bese da zemam nekoj VW ili Audi poso kvalitetot e na povisoko nivo dizajnot i brendot VW :Dama ipak ete stariot doma zapna za skoda :)a zaso kako so vidov nemas al.bandsi ne idat so oprema??ja imam al.bandasi 16ki

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #64 на: 17 Февруари 2011, 18:09:50 pm »
Викса, ретко искрен одговор во однос на запорожец од 1.4 на толкава шасија. Обично луѓето кои купиле толку тежок автомобил со толку мало моторче го бранат у стило доволно било, не трошел и тн. Разбирам дека се нема пари, ама сепак кога се купува толкава кола треба да се мисли и на моторот.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #65 на: 17 Февруари 2011, 18:58:27 pm »
Викса, ретко искрен одговор во однос на запорожец од 1.4 на толкава шасија. Обично луѓето кои купиле толку тежок автомобил со толку мало моторче го бранат у стило доволно било, не трошел и тн. Разбирам дека се нема пари, ама сепак кога се купува толкава кола треба да се мисли и на моторот.

Taka e :) eve sea sporedba swiftot moj 1.3 so 780 kg i 115,  i octavia 1.4 so 1200-1300 kg i 75-80 ks i kako sto vika ... gOJDO ke kazat posle dobro e....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #66 на: 17 Февруари 2011, 19:56:30 pm »
Остај ти тој муабет. Ете ти имаш 1.8, што според мене е сосем пристојно, ама замисли си ја маздата со 1.6, или ако воопшто можеш со 1.4...
А парите што ќе ги заштедиш на помал мотор при купување, ќе го дадеш на бензин и на продавање на старо. И пак исто, а сите тие години си возел помал мотор за џабе.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #67 на: 17 Февруари 2011, 20:34:42 pm »
Со 1.6 ќе се помачи, ама со 1.4.....казна

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #68 на: 17 Февруари 2011, 21:53:47 pm »
Со 1.6 ќе се помачи, ама со 1.4.....казна

So 1.4 borba :) da probas da preticas na ilindenska, ke se ubies :)

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #69 на: 17 Февруари 2011, 22:57:29 pm »
1. jas vozam Nokian zimski gumi, zadovolen sum, sum kreval i nad 200km/h. za bucavi, bucavi se, no slednite zimski ke gi zemam GoodYear ili Continental , gledam nekolku godini po red se na vrvot, no ima vreme ke gi vozam ovie i slednava godina......
2. ako nemas da kupis golema kola so soliden motor, togas zemi pomalo vozilo, ako se nema pari za oktavija 1.6i ili 1.4TSi togas zemi Fabia 1.4i.... jas da bev vo takva situacija bi zel pomalo ama so pogolemo SRCE.......

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #70 на: 18 Февруари 2011, 14:28:39 pm »
Nisto ke se fokusiram na Lukoil i Okta (pucko petrol),a za gumi zdravje drugata zima ali ipak ke gi imam vo plan Sava eskimo i Mishelin alpin pa koga ke dojde vreme ke vidam kako ke stojam so kes i koj gumi ke gi stavam,nego ima li nekoj Gps Garmin da mi kaze kako e zadovolen od nego koj model i dali pokazuva ulici vo Skopje kako sto vikaat od 60 do 70% i kako se ponasa nadvor od Makedonija kaj sosedive osven Albanija znam deka mnogu bilo slabo so pokrienost tamu pokazuvalo mnogu malce
Јас имам Garmin  nuvi 1390t од невада е купен. Одличен е со мапите, во поголемите градови ги има скоро сите улици (проверено за Бт и Ск) и странство работи и + од невада имаш безплатен апдејт кога ќе има нови мапи. А оваа за Мк мапата мислам дека само тие ја имаат.

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #71 на: 18 Февруари 2011, 17:24:42 pm »
dada se slagam so site ama na stariot moj e kolata ne bese za parite tolku kolku sto bese za drugi nestrucni raboti i...ne e bitno toa nego malce off od temava so mozam u felicija da upasuem motor??1.8 GTI nesto od golf 1 ili golf 2 nekoj pojak motor :)))mozda ste ja videle na vero edna teget so beli bandasi Felicija :)

Отсутен ViksaSk

• Редовен
« Одговори #72 на: 18 Февруари 2011, 17:26:05 pm »
Inace koa spomna so tolku malo motorce na taa kola so 1.4 ili 1.6 sramota e hauba da otovoris ko da ima 2 kuferi steno :) veke 1.8 TSI ili 1.9 TDI se jade veke i nagore pa moze i RS :)))

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #73 на: 18 Февруари 2011, 20:18:13 pm »
dada se slagam so site ama na stariot moj e kolata ne bese za parite tolku kolku sto bese za drugi nestrucni raboti i...ne e bitno toa nego malce off od temava so mozam u felicija da upasuem motor??1.8 GTI nesto od golf 1 ili golf 2 nekoj pojak motor :)))mozda ste ja videle na vero edna teget so beli bandasi Felicija :)

Decko ti si toj so taa felicija a :) ej, so naprai so sprintot na motorceto ?

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #74 на: 19 Февруари 2011, 00:37:38 am »
Abe aj neka e za arno skodicevo ama ja cel zivot vozam skoda t.e. se vozam u skoda imav skoda 110 skoda felicija koja use ja vozam sea imam Octavia posleden model 1.4 za nea samo motor 1.4 TSI i nagore sve drugo e premalo i presporo ja imam 1.4 obicen i se kaam so go zemav i voopsto so pak zemav skoda bolje ke bese da zemam nekoj VW ili Audi poso kvalitetot e na povisoko nivo dizajnot i brendot VW :Dama ipak ete stariot doma zapna za skoda :)a zaso kako so vidov nemas al.bandsi ne idat so oprema??ja imam al.bandasi 16ki

Ne kolata e so oprema Ambiente i iskreno gledav poveke da ja opremam za al.bandasi se doplakase + tatko mi mislese deka e bolje da ostane so celicni bandasi posto mi treba kolata za rabota i mislese ako stavam aluminium ke go iskrivam za 1 god toa e toa ali moze ponataka ke stavam daj boze da mi trgne rabotata posle ke mislam na toa :)