Автор Тема: Возачка на 16 ?!?!  (Прочитано 18728 пати)

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
Одг: Возачка на 16 ?!?!
« Одговори #15 на: 08 Јануари 2012, 13:02:20 pm »
Законот сеуште не е излезен во службен весник , значи треба да си почекаат тие со 16 год :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #16 на: 08 Јануари 2012, 13:30:01 pm »
Тоа е формално-правна работа и ќе излезе по празнициве.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #17 на: 08 Јануари 2012, 14:39:49 pm »
Законов глуп, зошто? Не дека ја не сум чекал да наполнам 18 да почнам да полагам што дури часовите ги почнав на 17 ипол години... Е сеа коа ќе подразмислам кој ми беше паметот пред 3 години коа имав 16 среќен сум што сум немал тогаш возачка а не дека сум нејќел дури сум ги броел фодините, месеците и деновите за тоа коа ќе наполнам 18. Тогаш бев влезен у некој филм у стил Нид фор Спид дрифтање шлајфување и слични за мене сега идиотски работи што еднаш прв пат коа ја „крадев“ колата ќе соберев еден столб... Но коа малку „созреав“ работите ги гледам многу поинаку и ни на крај памет не ми доаѓа да праам такви работи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #18 на: 08 Јануари 2012, 14:42:28 pm »
Законов глуп, зошто? Не дека ја не сум чекал да наполнам 18 да почнам да полагам што дури часовите ги почнав на 17 ипол години... Е сеа коа ќе подразмислам кој ми беше паметот пред 3 години коа имав 16 среќен сум што сум немал тогаш возачка а не дека сум нејќел дури сум ги броел фодините, месеците и деновите за тоа коа ќе наполнам 18. Тогаш бев влезен у некој филм у стил Нид фор Спид дрифтање шлајфување и слични за мене сега идиотски работи што еднаш прв пат коа ја „крадев“ колата ќе соберев еден столб... Но коа малку „созреав“ работите ги гледам многу поинаку и ни на крај памет не ми доаѓа да праам такви работи.
Eте тебе потазе ти е. :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #19 на: 08 Јануари 2012, 14:46:35 pm »
Eте тебе потазе ти е. :)
7 месеци... требаше до сеа 11 месеци да ја имам ама ме заеба личната карта и ме бутнаа на градска 2 пати  >:( :'(

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #20 на: 08 Јануари 2012, 15:43:35 pm »
За машките на 16 точно дека сакаат да се покажат и слично знам и другари што возат без возачка па не смеат да излезат по главна и лудуваат по улички кај шо немоеш со точак да се разминеш, али кога женско со 16 год би седнала да вози ........... ( секако има исклучоци нели )

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #21 на: 08 Јануари 2012, 15:50:03 pm »
95% од децата до 20 година не се свесни што значи возење кола и кои може да бидат последиците од грешка.

Е сеа кои од нив ќе доживеат 20 годишна возраст, надвор од затвор... Свака част.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #22 на: 08 Јануари 2012, 18:44:40 pm »
Ја на 16 си возев кола, ама кога ќе се сетам сега иако тогаш мислев различно, не сум бил за кола, никако. Страв да те фати од законов

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #23 на: 09 Јануари 2012, 00:33:09 am »
Една работа не ми е јасна:

Која е потребата дури и да се размислува да се воведе ваква законска измена. Зошто би требало да се дозволи на дете да вози?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #24 на: 09 Јануари 2012, 00:35:27 am »
Затоа што некој од нашите министерчиња или близок до нив има дома размазен „фраер“ кој самошто полни 16 години, а баш за НГ дедо мраз му купил нова кола ...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 09 Јануари 2012, 01:05:26 am »
Зголемен обрт на авто школи (пари) + зголемено издавање возачки дозволи (пари) + казни (пари) + зголемена потрошувачка на гориво (пари) + зголемена продажба на резервни делови (пари).

Отприлика јасно?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #26 на: 09 Јануари 2012, 01:07:01 am »
Од истите причини што ќе продадеме се живо што ќе стигнеме во 2012. За да се перат пари.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #27 на: 09 Јануари 2012, 12:28:01 pm »
Зголемен обрт на авто школи (пари) + зголемено издавање возачки дозволи (пари) + казни (пари) + зголемена потрошувачка на гориво (пари) + зголемена продажба на резервни делови (пари).

Отприлика јасно?
потполно точно,највише пари се прават од полагањата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #28 на: 09 Јануари 2012, 12:30:53 pm »

Отприлика јасно?
Па не баш. Се тоа носи позитивни работи кои се повеќе на број отколку негативните или?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #29 на: 09 Јануари 2012, 13:39:52 pm »
Кои се негативни работи за нив? Они си ги собираат парите, па кој гине баш ги заболе, башка ете и од таму ќе си имаат работа и болнициве и бутел ..