Автор Тема: Македонка казнета во Хрватска оти возела со 246 км/ч  (Прочитано 25256 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Македонка казнета во Хрватска оти возела со 246 км/ч
« Одговори #60 на: 04 Јануари 2012, 00:45:26 am »
Па нека гледа кај вози тој со Југото,кое незнам како поминало на технички преглед,и кој со таа состојба на колата е опасност по улиците ;D
Toj со Југото и крив и должен правац кај Кирца, сосе врските на технички!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #61 на: 04 Јануари 2012, 00:48:10 am »
Треба да си умоболен или да имаш некој тежок крш кој поминал со фора на технички за да возиш 80 на Тетово-Гостивар или 100 на Скопје-Тетово. Ако сме реални.

За во град е сосема друго. На пример накај ВИЗБЕГОВО ИМА ЗНАК 70 КМЧ, што би ги коштало ИСТ ТАКОВ да стават на СЛОВЕНИЈА НЕ МИ Е ЈАСНО. Значи по крш патон, ако 70, а по нов булевар најпрегледен на свет неможе 70! Стока стокосана.

Апсолутно не си во право...
Прво...Само умноболен треба да вози на Тетово - Гостивар повеќе од 80! Зошто??? Затоа што од позади секоја грмушка може да ти излезе крава, вол, коњ, а за деца да не збориме...Со брзина поголема од 80, гинеш!
Во Словенија, Австрија, Германија, Франција, Италија, Шпанија искрено немам повеќе од врапци на автопат видено...Зошто имаат крила...Да можат и тие ке им ги скратат...
Кај нас прво и основно нема никаква мрежа и заштита за автопатиштата...Пола од мрежите сељачааната ги има собрано за да прави кокошарници, а знаците, големите метални за кров на кокошарникот го користат...Па со овакво понашање не сме ни за 50, а не за 130 на автопат...Само и на вас толку ви сече што само коментирате, а не сте ги согледале последиците и причините за сите ограничувања на патиштата пропишани со закон...
Денес ако гледаше вести, жена погинала на патот Велес Скопје затоа што удрила КРАВА!!! Ограничување на поголем дел од патот е 60...Нели? Па со 60 погинала ??? Не...Најди ја веста ке знаеш...

Случајот со Словенечка и со Качанички не го коментирам зошто едната со другата улица немаат благе везе...Едното се води како регионален, магистрален пат, а другото е улица во град...

Кој разбра, молим лепо..Кој не, нека вози колку сака...
Толку...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #62 на: 04 Јануари 2012, 00:49:40 am »
Треба да си умоболен или да имаш некој тежок крш кој поминал со фора на технички за да возиш 80 на Тетово-Гостивар или 100 на Скопје-Тетово. Ако сме реални.

За во град е сосема друго. На пример накај ВИЗБЕГОВО ИМА ЗНАК 70 КМЧ, што би ги коштало ИСТ ТАКОВ да стават на СЛОВЕНИЈА НЕ МИ Е ЈАСНО. Значи по крш патон, ако 70, а по нов булевар најпрегледен на свет неможе 70! Стока стокосана.

Прво...Само умноболен треба да вози на Тетово - Гостивар повеќе од 80! Зошто??? Затоа што од позади секоја грмушка може да ти излезе крава, вол, коњ, а за деца да не збориме...Со брзина поголема од 80, гинеш!
Во Словенија, Австрија, Германија, Франција, Италија, Шпанија искрено немам повеќе од врапци на автопат видено...Зошто имаат крила...Да можат и тие ке им ги скратат...
Кај нас прво и основно нема никаква мрежа и заштита за автопатиштата...Пола од мрежите сељачааната ги има собрано за да прави кокошарници, а знаците, големите метални за кров на кокошарникот го користат...Па со овакво понашање не сме ни за 50, а не за 130 на автопат...Само и на вас толку ви сече што само коментирате, а не сте ги согледале последиците и причините за сите ограничувања на патиштата пропишани со закон...
Денес ако гледаше вести, жена погинала на патот Велес Скопје затоа што удрила КРАВА!!! Ограничување на поголем дел од патот е 60...Нели? Па со 60 погинала ??? Не...Најди ја веста ке знаеш...

Случајот со Словенечка и со Качанички не го коментирам зошто едната со другата улица немаат благе везе...Едното се води како регионален, магистрален пат, а другото е улица во град...

Толку...
Убаво објаснето .. разберено БРАВО САЛЕ .

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #63 на: 04 Јануари 2012, 00:50:17 am »
Никој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #64 на: 04 Јануари 2012, 00:56:11 am »
Тргнувајќи од тоа дека Хрватска има вложено во автопатишта над 2милијарди евра шо значи дека автопатиштата се одлични како на запад,тогаш не гледам вина во девојката шо кренала 250км/х на автопат во Хрватска а да оправдувам некој кој возел 300км/х на Аутобан...Разликата е само што на Аутобан(на некои места) нема ограничување на брзината...Па затоа и си платила толкава казна.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 04 Јануари 2012, 01:21:20 am »
Јас мислам дека едноставно веста не ја заслужува популарноста што ја има.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #66 на: 04 Јануари 2012, 01:32:27 am »
Со таква кола, може и несакајќи дигнала до толку... Самата кола е таква, што не ја осеќаш брзината. Мене коа ме ловеа на аутопут со 160, бев со BMW 320d. Далеку од тоа дека е споредливо со Порше, меѓутоа повеќе ми е муабетот за осеќањето на брзината... 10ина секунди пред да ме укокаат, возев околу 210... Не е дека сакав, туку дека ми отиде до толку, без да ја осетам.

Се согласувам комплетно со Сале... Немаме ниту услови, ниту култура за регуларно брзо возење, а не па уште законски „одобрено“.

Никој на форумов во ниеден случај не возел под 80 или 80 на Тетово-Гостивар. Гарантирам. Лицемерие е да правиш едно, а тврдиш друго. :)

Не брзај толку со гаранциите. Јас лично на таа делница не одам над 100, евентуално 110 при претицање, а у глобала се држам до 80ката. И за своја безбедност, и за туѓа, и за економичност, и поради непостоењето на ограда, па може све и свашта да ти се најде на патот. А самиот пат нема баш многу простор за маневрирање, пошто едниот избор ти е бетонска ограда, а другиот - ендек. Па ти види...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #67 на: 04 Јануари 2012, 03:26:51 am »
Вака сега:

Поршето што мавна во луѓето не беше криво, луѓето биле криви и го ставиле поршето и луѓето во поршето во опасност.

Дечкото може идел со 200 ама он со 200 ќе застане побргу него јас со алфава со 100.

Значи, што ако јас сум возел со 100 (дозволена брзина) и они ми искочеле и ја загинам. Што ќе прајме муабет тогаш. Не гледајте само од една страна.

Од тука кој и да влезе во кола со над 200 коња и го вози патот девојката што го возела во нова градишка под 200 нема да иде.

ЈАс накај београд под 200 не пуштив а не па таму.

Со таква кола, може и несакајќи дигнала до толку... Самата кола е таква, што не ја осеќаш брзината. Мене коа ме ловеа на аутопут со 160, бев со BMW 320d. Далеку од тоа дека е споредливо со Порше, меѓутоа повеќе ми е муабетот за осеќањето на брзината... 10ина секунди пред да ме укокаат, возев околу 210... Не е дека сакав, туку дека ми отиде до толку, без да ја осетам.

Се согласувам комплетно со Сале... Немаме ниту услови, ниту култура за регуларно брзо возење, а не па уште законски „одобрено“.

Не брзај толку со гаранциите. Јас лично на таа делница не одам над 100, евентуално 110 при претицање, а у глобала се држам до 80ката. И за своја безбедност, и за туѓа, и за економичност, и поради непостоењето на ограда, па може све и свашта да ти се најде на патот. А самиот пат нема баш многу простор за маневрирање, пошто едниот избор ти е бетонска ограда, а другиот - ендек. Па ти види...

Да не е оштетен патот ќе биде идеален за 250+ без проблем.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #68 на: 04 Јануари 2012, 07:48:28 am »

Толку...
Убаво објаснето .. разберено БРАВО САЛЕ .

алелуја имало сеуште разумни луге

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 04 Јануари 2012, 07:56:46 am »

Толку...
Чисто процедурално (не навлегувам во дискусии пошто мислам дека сите на форумов треба да пропагираме возење по прописи), на Велес - Скопје најмало ограничување е кај тунелот пред Катланово - 80км/ч.

Инаку на Скопје - Велес, веднаш пред патарината на брдото пред Велес јас ќе удрев теле со брзина поголема од 100км/ч. Само среќа ме спаси, бидејќи телето беше скриено позади кривина.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #70 на: 04 Јануари 2012, 08:56:03 am »

Aу, ау, ау, ау, ау, ау... Страшни муабети, страшни.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #71 на: 04 Јануари 2012, 09:30:56 am »
Хорор муабети.

Дедоми со фиќо и 101 не идел под 100 таму сега јас е идам со 80. Хорор муабети.

Секаде во светот има опаснст да искочи некоја животиња, само има знаци кај што може тоа да се случи.

https://www.google.com/search?q=Animals+on+the+road+sign&hl=en&client=firefox-a&hs=zd2&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Hg4ET-q9MYr1sgbfrqzJBw&ved=0CC8QsAQ&biw=1680&bih=900

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #72 на: 04 Јануари 2012, 09:31:50 am »
Јас на 31.12.2011 во 14ч, возев полна кола фамилија со 90-100км/ч цело време скоро Скопје-Маврово, а од тие Шумахерите видов верижен судир на 3 возила поради куче(баш на Те-Гв, нешто као Антара, А3 или така нешто, не ме интересираше), па нека возат пак 200, јас по десна лента пак 90-100 ќе возам и отстојание ќе си држам, јас можеби нема да соборувам рекорди а можеби ќе задоцнам, ама некои нема никогаш да стигнат.
Сите вообичаено забегуваме со ОТ, темава не е за тоа, а ако се прашувам јас, секој си вози за себе како што сака,знае и така натаму и така наваму.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #73 на: 04 Јануари 2012, 09:35:41 am »
Хорор муабети.

Дедоми со фиќо и 101 не идел под 100 таму сега јас е идам со 80. Хорор муабети.

Секаде во светот има опаснст да искочи некоја животиња, само има знаци кај што може тоа да се случи.

https://www.google.com/search?q=Animals+on+the+road+sign&hl=en&client=firefox-a&hs=zd2&rls=org.mozilla:en-US:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Hg4ET-q9MYr1sgbfrqzJBw&ved=0CC8QsAQ&biw=1680&bih=900
Деви Марии што да ти кажам... Без срам.

Јас на 31.12.2011 во 14ч, возев полна кола фамилија со 90-100км/ч цело време скоро Скопје-Маврово, а од тие Шумахерите видов верижен судир на 3 возила поради куче(баш на Те-Гв, нешто као Антара, А3 или така нешто, не ме интересираше), па нека возат пак 200, јас по десна лента пак 90-100 ќе возам и отстојание ќе си држам, јас можеби нема да соборувам рекорди а можеби ќе задоцнам, ама некои нема никогаш да стигнат.

Во ниту еден момент стрелката на брзиномерот не допрела 80 или под 80, освен на патарина, сакаш да кажеш? Па да, баш за тоа и зборувам.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #74 на: 04 Јануари 2012, 09:49:11 am »
Па за 2 тона натоварен тенк доволна брзина беше таа и си ја одржував константна, четворица во кола од кои една бремена жена и едно детенце од 4год. и полн багажник торби Тој пат ми е грозен мене баш поради тоа бетонот, оригинал НЦАП тест во живо може човек да изведе таму.