Сега се јавив ми рекоа дека немаат.Чекам да ми се јават од видео дата за дали имаат адаптер на лагер,или ќе нарачуваат.
Е баш си среќен Аudi. Еве што ти најдов денес.
Кога мене ми требаше све превртев немаше, па морав нов да земам.
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3047130
Само што му се јавив,полначот го продава за 3500ден. а и само што ја платив профактурата од видео дата за нов полнач а цената на новиот е 4500ден.
За 1000 денари разлика ке играм на картата нов со гаранција,да го продаваше за околу 2000-2300 за 2.5 години стар да го земев.
Новиот е и заменски ACDP-120E03 и е 120W kолку што гледам на профактурата и вајда е подобар од стариот модел.
Во овој случај ако ти даде гаранција дечкото дека полначот е исправен јас тој би го земал, бидејќи ако му се скршил дисплејот голема е веројатноста полначот да е оригинал.
На Видео-Дата голема е веројатноста да добиеш заменски . Ептен ако ти рекле по нарачка, земи и сторнирај си ја фактурата.
Друго е да беше Галерија и се исплати 4500 денари да се даде бидејќи нема такви финти. Тие или ти даваат оригинал или не набавуваат воопшто. Барем ќе знаеш дека ќе добиеш тоа што си го
платил оригинал.
Видео Дата пред 5-6 години комшијата им порача плоча и далечинско за климата Самсунг која претходно беше испуштила душа после 7 години. Му рекоа убава цена и комшијава си вика инвертер 5.5ка ми се исплати ќе го правам.
Ја однесе плочата да ја видат и му рекоа да може да ја нарачаме и чини 7000 денари и ако добро се сеќавам околу 2000 денари далечинското. 10 Пати ги праша дали ќе бидат исти оригинал и му одговорија да да
Ќе стигнело за непамтам сега колку дена му рекоа (еве пример 10 дена нека биде). На крај чекаше дупло. Па јавувања, па заебанции еден куп.
Ова ти кажувам бидејќи комшијава немаше кола па заедно одевме и да ти кажам искрено ми се смачи. Абе за свои пари да те еб*ваат
Ги зема деловите и го отвараме пред нив далечинското и ми вели нешто чудно ми е ова. Некако лесно ми е. Леле абе и ова знакчево на Самсунг некако чудно ми е. И таа вели, па добро дечки неможе баш оригинал да биде. Тешко се наоѓа. Овој е заменски оригинал.

Комшијава што да прави, си вика ај моето е расипано ќе го земам иако двои од оригиналот а и онака веќе му го нарачале.
Подоцна кога мајстор му ја склопуваше вели плочата не е оригинал, со лоши кондезатори и е заменска ама ќе ти ја ставам па колку тера тера. После 1година и половина во сред лето кога беше најпеколно пак му се расипа.
Далечинското инаку кога го куцаме кодот од позади испаѓа дека е од Алибаба и таму се продава за 8$. Овие со цел памет си дозволиле да си го нарачаат и му го здрвиле 2000 денари
Да се буниш неможеш бидејќи на фактурата си пишува заменски.
Климата се врати на старо. Повторно требаше да се купи плоча и пак се знаеше колку ќе работи со таква. Сега беше уште постара и многу тешко да се најде дел за неа бидејќи веќе и официјалните сервиси после некое време се откажуваат од резервни делови
И сето ова го пишувам за да пофалам еден сервис кој искрено не верувам дека некогаш ќе биде некој толку склон да помогне кога си баш без надеж и веќе што се вели размислуваш и да ја фрлиш климата.
Се јавивме заедно во К&K кои незнам сега дали уште и постојат бидејќи порано беа дел од Техномаркет. Откако Техномаркет се продаде мислам дека сега веќе немаат сервис иако гледам дека на нова локација во Кисела Вода постои таков сервис. Ама дали е истиот сервис и некој само го презел името незнам.
Да се вратам на старо. Му рекоа да ја слика плочата и комшијава сликаше, му вратија оваа е фалц, дали ја чува старата оригинал да ја слика неа. Среќа ја чуваше комшијава и ја сликаше.
Набавија плоча и тоа без капар без ништо. ШТо би се рекло на доверба. Рокот кој што го кажаа беше испочитуван. Му се јавија на комшијава и кога отиде гланц ново оригинал во кутија набавено после 7-8 години старост. Врска си нема со таа од Видео Дата.
Баш ќе го прашам за цената, ама знам дека беше пристојна и тука некаде со таа на Видео дата ако не и поевтина. Комшијава им се заблагодари на дечкиве. Од К&К му велат нема проблем, ова чисто да ти завршиме работа бидејќи знаеме какви се Видео-Дата и како ги мамат луѓето.
Еве ја денес климата уште работи супер, Далечинскот се расипа во меѓувреме и тоа, па комшијата си набави ново од Грција.
Значи ете тоа е ај да речам моето искуство со Видео Дата. Наместо да поминеш евтино и да ти го дадат она за што си платил, на крај испаѓа дека е во загуба човек.
Си избрзал малку ама тоа е. Си требало да пробаш во Галерија да ги замолиш да ти набават(мада ништо чудно и да те одбијат бидејќи кај нив нема заменски туку само оригинали), и ако неможат да ти завшрат работа да си земеш од Грција. Имав мејл ќе ти дадев. Одма одговараат а и + поврат на данок имаш.
Навистина е идиотска работа да платиш и да ти дадат лева роба. Кај Грциве нема тоа, неколку работи нарачував Сони звучници сателити, Блуреј плеер, слушалки и таква професионалност немам сретнато кај нас.
Им велам од Скопје сум и одма ми даваат совет. Еве вака гласеше последниот мејл од нив
Господине можеме да ви го испратиме во нашиот салон во Солун и таму ќе ви биде утре од 14 часот и можете да поминете кога сакате во текот на неделата. Еве ви адреса од гоогле маps како да не најдете. Ја копирам во телефон и одам. Си го купувам. Самата продавачка ме прашува дали сакате поврат на данок. Ако би сакале ќе ни треба вашиот пасош. Значи пази самата девојак ме прашува дали би сакал поврат на данок.
Ете каква професионалост
Видео- Дата се тезгачии и преваранти и уште во 21 век се служат со лаги и превари. Никакво почитување кон муштерии, освен се разбира кога треба да ги земат парите.
После видов. Штом си од Кавадарци чувај една така постара за гости. Се случува да поминам