Автор Тема: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?  (Прочитано 541595 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треб&#107
« Одговори #1980 на: 22 Април 2017, 11:21:01 am »
Има доста видеа на Јутјуб у 4к,не се неколку. Башка, какл што знам FTV, Бугарската и некои други имаат 4к програми.
И да, нема да биде како 3д ова, ке пуштат 4к канали. 3д то уште кога излезе се знаеше дека е утната инвестиција. :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви требk
« Одговори #1981 на: 22 Април 2017, 11:48:45 am »
Не знам колку од кабловските па макар и максадслот нуди ФулХд,ама вистински ФулХД програми не само со резолуција туку и со рефрешрејт,а за 4к да не разговараме,освен неколку видеа на јутуб скоро и да нема.Мислам дека 4к ќе го доживее истотото што и 3д од пред 3-4 години.
Јас ако сега би земал Тв би гледал да е со добар андроид ОС и да е со некој си реални 400-600Hz рефреш.
Маркетинг јебига. Сликата не е битна, туку бројките.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Каков телевизор сакате, имате или ви треба?
« Одговори #1982 на: 28 Април 2017, 20:17:39 pm »

Samsung

или

Sony?

Читав дека Сонито имал проблеми со софтверот. Ко демек Андроид требаше да е добра ствар што олеснува ствари, ама по се' изглеа дека не било баш така.

Самсунгот го видов у живо и ќе попаѓав на дупе каква слика извади.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1983 на: 28 Април 2017, 20:19:08 pm »
Јас имам сони со андорид 5.1 година и нешто веќе, топ си е.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен amater

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #1984 на: 28 Април 2017, 20:20:05 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Samsung

или

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sony?

Читав дека Сонито имал проблеми со софтверот. Ко демек Андроид требаше да е добра ствар што олеснува ствари, ама по се' изглеа дека не било баш така.

Самсунгот го видов у живо и ќе попаѓав на дупе каква слика извади.

ти изгледа веќе си се одлучил

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1985 на: 28 Април 2017, 20:52:32 pm »
И неам попаметна работа, па прашувам?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1986 на: 28 Април 2017, 20:54:23 pm »
Веле, го имам 805C со Андроид, мука нема софтверот. Се чека и апдејт во блиска иднина.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1987 на: 28 Април 2017, 21:06:08 pm »
Абе малце ме плашат моментите со апдејт на Андроид...

Не знам колку би било реален проблем со кочење, непрепознавање уреди, проблеми со конекции итн итн... Не знам дали треба реално да го гледам Андроид ТВ како предност или како недостаток.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1988 на: 28 Април 2017, 21:26:49 pm »
I jas imam 805 veke edna godina top e, prezadovolen sum

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #1989 на: 28 Април 2017, 23:13:48 pm »

Не знам колку би било реален проблем со кочење, непрепознавање уреди, проблеми со конекции итн итн... Не знам дали треба реално да го гледам Андроид ТВ како предност или како недостаток.
До сега 4 уреди функционираат без фалинка. 3 телефони и еден лаптоп. Во комбимација со Коди е мадафака за филмови со топ квалитет.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2244
« Одговори #1990 на: 29 Април 2017, 01:44:08 am »
И јас се вклучувам во презадоволни корисници на Сони андроид,топ си е софтверчето,редовно апдејти.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 360
« Одговори #1991 на: 29 Април 2017, 05:23:45 am »

Незнам кој ви ги збори тие глупости за андроидот. Абе 3 филипси имаат мои блиски и едно сони. Сите се со андроид.

Се знае ако сакаш најдобар бренд земаш Сони и тоа со Андроид
Истите карактеристики и андроид пак за помалку пари ги имаш кај Филипсот.

И во двата случаи нема да промашиш. Мои блиски луѓе и роднини по совет мој купија 3 филипси и еден сони. Дома и јас имам еден Сони и еден Филипс
Сите се овие со Андроид нормално, бидејќи во ова време да земам телевизор кој нема андроид треба да сум пореметен.

Надвор од овие би го погледнал само Самсунг Curved но само ако е за дизајн
Тие се трите избори кој разумен човек би ги направил
Сони како најдобро
Филипс како највеќе за парите
Самсунг за заоблениот дизајн

Кога ќе прочитам на Кајгана како квази техничари пишуваат за андроид дека кочи, па се гаси се прашувам дали луѓево им е криво што немаат андроид тв или пак толку се прости и си ги укочуваат телевизорите

Од 6 телевизори со андроид што ги имаат луѓе околу мене и моиве 2 дома сите работат перфектно и постојано се со нови апдејти.
Какви кочења и глупости.
Единствена Мана на сонито в805 е само што е прилично постар модел и за тие пари би одел на филипс или пак би додал повеќе пари за подобар и понов модел ако веќе би бирал сони

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1992 на: 29 Април 2017, 07:23:54 am »
Уште една препорака за Сони со Андроид. Нема фрка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1993 на: 29 Април 2017, 08:27:57 am »
Сони 8 серија со дроид. Лета.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1994 на: 29 Април 2017, 10:18:18 am »

Незнам кој ви ги збори тие глупости за андроидот. Абе 3 филипси имаат мои блиски и едно сони. Сите се со андроид.

Се знае ако сакаш најдобар бренд земаш Сони и тоа со Андроид
Истите карактеристики и андроид пак за помалку пари ги имаш кај Филипсот.

И во двата случаи нема да промашиш. Мои блиски луѓе и роднини по совет мој купија 3 филипси и еден сони. Дома и јас имам еден Сони и еден Филипс
Сите се овие со Андроид нормално, бидејќи во ова време да земам телевизор кој нема андроид треба да сум пореметен.

Надвор од овие би го погледнал само Самсунг Curved но само ако е за дизајн
Тие се трите избори кој разумен човек би ги направил
Сони како најдобро
Филипс како највеќе за парите
Самсунг за заоблениот дизајн

Кога ќе прочитам на Кајгана како квази техничари пишуваат за андроид дека кочи, па се гаси се прашувам дали луѓево им е криво што немаат андроид тв или пак толку се прости и си ги укочуваат телевизорите

Од 6 телевизори со андроид што ги имаат луѓе околу мене и моиве 2 дома сите работат перфектно и постојано се со нови апдејти.
Какви кочења и глупости.
Единствена Мана на сонито в805 е само што е прилично постар модел и за тие пари би одел на филипс или пак би додал повеќе пари за подобар и понов модел ако веќе би бирал сони

Ме заболе цевка за квази техничарите на Кајгана...

Сони:

https://community.sony.com/t5/4K-Ultra-HD-TV/Seem-to-have-multiple-problems-after-Dec-2016-software-update/td-p/607931

https://www.mobiflip.de/sony-massive-probleme-android-tv/

https://community.sony.co.uk/t5/android-tv/v3865-info-bar-new-problem/m-p/2322858

https://community.sony.co.uk/t5/android-tv/android-tv-wifi-and-ethernet-issues/td-p/2144442

https://www.consumeraffairs.com/home_electronics/sony_tv.html

Самсунг:

https://www.product-reviews.net/down/samsung-smart-tv-hub-status/

https://downtoday.co.uk/samsung-tv-smart-hub/

Успут, нема жив чоек со кој сум зборел, а кој продава телевизори, да ми препорача Филипс. Имав Филипс во Скопје, сликата му беше одлична, ама све друго е катастрофа. Не би пак за Филипс, фала.