Автор Тема: Возачка дозвола на 16 години  (Прочитано 28741 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Возачка дозвола на 16 години
« Одговори #90 на: 24 Декември 2012, 00:44:45 am »
Епа затоа ќе бидат многу построги со полагањата... Еве јас, ако паднам 2 пати на било што, ќе се откажам од возачка до 18 год. Иначе да се пофалам, летоска полагав за скутер ииии паднав со 12 негативни :( :(

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #91 на: 24 Декември 2012, 00:47:53 am »
Без раце имаш возено.

Иначе ЕПТЕН глуп е законот со одличен успех.
Во помалите места со 1 телефонски повик се станува не одличен, туку 5.00.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #92 на: 24 Декември 2012, 00:48:00 am »
со среќа полагањето за кола...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #93 на: 24 Декември 2012, 00:50:41 am »
Сузуки, ќе научиш, ќе положиш. Полагањето е уствари 15 минути возење по правила.

Што после?
Деца на 16 години се подложни под секакви влијанија.
Значи за најглупави, банални работи ќе направиш беља ФАКТ. За да напраиш фраер пред другарите, пред девојки и слично. Да не правиме муабет дека на 16 години паметот ти лета, ќе искочиш на кафе, ќе испиеш две-три пива со мислата абе ај две пива што се:S да не почнам да редам уште милијарда работи.
Факт е тоа, сите сме го поминале, 21 година иам, така да не беше многу многу одамна кога имав 16 години. Сите сме го прошле истото.... Така да од мене законот за полагање возачка има едно најголемо НЕ на сите светови :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #94 на: 24 Декември 2012, 00:54:05 am »
Сузуки, ќе научиш, ќе положиш. Полагањето е уствари 15 минути возење по правила.

Што после?
Деца на 16 години се подложни под секакви влијанија.
Значи за најглупави, банални работи ќе направиш беља ФАКТ. За да напраиш фраер пред другарите, пред девојки и слично. Да не правиме муабет дека на 16 години паметот ти лета, ќе искочиш на кафе, ќе испиеш две-три пива со мислата абе ај две пива што се:S да не почнам да редам уште милијарда работи.
Факт е тоа, сите сме го поминале, 21 година иам, така да не беше многу многу одамна кога имав 16 години. Сите сме го прошле истото.... Така да од мене законот за полагање возачка има едно најголемо НЕ на сите светови :)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1283
« Одговори #95 на: 24 Декември 2012, 00:55:15 am »
Сузуки јас имам 17 год. ама нема да застанам на твоја страна.
Мора да признаам дека и јас викав треба да пуштат и ние да возиме вака така ама сватив дека многу од мојте другари се дудуци за возење а коа ќе седнат зад волан летаат, си викам па што ако овој има возачка лом ќе биде по улициве.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #96 на: 24 Декември 2012, 00:56:51 am »
Па веќе 3 години учествувам во сообраќај, си возам по ите прописи (само без возачка) и тоа со скутер со кој можиш да се направиш многу поголем фраер од него ли со кола...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #97 на: 24 Декември 2012, 01:04:27 am »
Како бе Сузуки си возиш по сите прописи кога ставаше тука слики како возиш со нозете на седиште качен, без раце, 100 си возел низ град... и уште триста глупости. И јас сум го поминал тоа, и јас сум возел скутер, после на 16год мотор земав. Ама сега сфаќам дека сум бил незрел, и за кола да сум положел ќе сум правел глупости. Кога со скутерите, после моторите правевме трки на тие  год сега истото ќе се прави со кола, е постојат и коли што одат 200+ и некој од тие коли ќе ги возат 16 годишни деца кој ќе се тркаат со тие и ќе се прават главни мангупи зошто имаат најбрза кола, е тука веќе се случуваат лошите работи.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #98 на: 24 Декември 2012, 01:08:28 am »
Така е, а денес 99 ипол % од колите дигаат над 100че, а тоа е веќе солидна брзина за така прилично интересна сообраќајка да речеме :D

До кај стигна глупиов свет. Порано бе искачавме надвор (ЕЈ НАДВОР) да играме фудбал и уште милијарда глупости, бев среќен ако искочам на кафе покасно ( до 12 рецимо) и слично. А сеа? Едни рикале ко магарици, други летаат магирања на PC, трети ќе возеле кола...абе ај...

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #99 на: 24 Декември 2012, 01:12:19 am »
Таа слика беше на место каде врви 1 кола на 3 дена и не бев со нозете на седиште, и немам оишано дека сум возел 100 низ град...А за брзина на колите, ако сакаат нека направат да се возат со максимални 50 коњи, не ми е потребна вбрзина..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #100 на: 24 Декември 2012, 01:12:27 am »
Така е, а денес 99 ипол % од колите дигаат над 100че, а тоа е веќе солидна брзина за така прилично интересна сообраќајка да речеме :D

До кај стигна глупиов свет. Порано бе искачавме надвор (ЕЈ НАДВОР) да играме фудбал и уште милијарда глупости, бев среќен ако искочам на кафе покасно ( до 12 рецимо) и слично. А сеа? Едни рикале ко магарици, други летаат магирања на PC, трети ќе возеле кола...абе ај...

тоа е времето кога немаше мобилни...

закон време... неповторливо...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #101 на: 24 Декември 2012, 01:21:15 am »
Тачнооооооо!!!
Абе имавме едно билијард клубче у близина, сите таму беа, сите. Нити мобилен ти треба нити ништо, ќе се видиш таму, ќе мавнеш некоја партија билијард па ќе се договориш ќе отидеш негде :)
А сеа, како на Т-мобиле за едно искачење потребни се 368 повици...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #102 на: 24 Декември 2012, 01:23:12 am »
Таа слика беше на место каде врви 1 кола на 3 дена и не бев со нозете на седиште, и немам оишано дека сум возел 100 низ град...А за брзина на колите, ако сакаат нека направат да се возат со максимални 50 коњи, не ми е потребна вбрзина..

А од кај знаеш дека тој момент ти кога си возел качен на седиште не бил третиот ден од кога поминала последната кола :) од кај знаеш дека тој момент нема да помине друга. Е сеа замисли слична глупост на таа да направиш со кола.
А мене не ми смета деца до 16год да возат кола до 50кс-70кс и нека возат, ако децата што се 16год имаат совест и размислуваат малце за последиците веројатно и тие нема да прават мн проблеми. Но ќе има и деца што сакаат алфа мажјаци да изиграваат, дома имаат брза кола.... да не се повторувам сфаќаш  А едно такво дете може да загрози живот на уште Х други.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #103 на: 24 Декември 2012, 01:27:37 am »
Во право си, така е..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #104 на: 24 Декември 2012, 01:58:06 am »
Тачнооооооо!!!
Абе имавме едно билијард клубче у близина, сите таму беа, сите. Нити мобилен ти треба нити ништо, ќе се видиш таму, ќе мавнеш некоја партија билијард па ќе се договориш ќе отидеш негде :)
А сеа, како на Т-мобиле за едно искачење потребни се 368 повици...

јеботе... копи паст.. исто.. биљард клуб со по некој флипер... зборно маалско место.. многу се поштоваше биљард у тоа време... и фудбалче исто... а башка се пушеше внатре тоа време... играш биљард, пепељари 3 комада на маса, пијачки од шанкот идат и тоа по реални цени за тоа време... тука се собиравме, тука се групиравме и ако се идеше негде идевме.. ако не, тука си останувавме...

КОНЗУЛ.. така ни се викаше биљард клубот... конзул...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време