Автор Тема: 2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi  (Прочитано 1856 пати)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5801
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: 2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi
« Одговори #15 на: 26 Јули 2026, 10:53:53 am »
Cestitki i od mene. Da i se iznauzivas.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2582
« Одговори #16 на: 26 Јули 2026, 11:14:41 am »
Со здравје да се вози, многу убаво изгледа.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4183
« Одговори #17 на: 26 Јули 2026, 11:22:58 am »
Убаво авто, нема збор дека хотхеч секогаш ми била најдобра опција за возачка забава. Иако има многу разниколи кои ми оставиле добар вепчаток, некако овие ми се прв избор за забава и соодветна практичност да не мора 3 различни коли истоврмено да поседуваш. И самиот примерок добро изгледа.

Зошто би ги прелакирал ретровизорите и спојлерот. Полирање некое нема да ја оправи работата? Пошто е карбон нема да му биде убаво ако некој влезе под лакот и ги оскуба влакната.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4100
  • MadaFunker
« Одговори #18 на: 26 Јули 2026, 11:47:24 am »
Со здравје да се вози Мартин, ај за некоја година ќе ти пушам некој братучед :D
New blood of old school

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18141
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #19 на: 26 Јули 2026, 12:45:23 pm »
Убаво авто, нема збор дека хотхеч секогаш ми била најдобра опција за возачка забава. Иако има многу разниколи кои ми оставиле добар вепчаток, некако овие ми се прв избор за забава и соодветна практичност да не мора 3 различни коли истоврмено да поседуваш. И самиот примерок добро изгледа.

Зошто би ги прелакирал ретровизорите и спојлерот. Полирање некое нема да ја оправи работата? Пошто е карбон нема да му биде убаво ако некој влезе под лакот и ги оскуба влакната.

Сѐ уште сум без деца, па можеме со девојка ми во C-segment хеч да се склопиме без да има претовар на задни седишта (мене тоа ми е знак дека колата не ме собира), а и доволно лесна и компактна за да е интересна на кривуљави патишта.

За лакирањето, ете на сликата од капакот од ретровизорот се гледа дека фали крукче лак, и интересно/чудно - и на другиот ретровизор фали иста количина лак на истото место :)

Спојлерот е само желба, не е потреба. Се гледа малце сепарација на лакот од карбонот, ама не е ништо фатално како кај ретровизорите за да треба веднаш да се санира.

Со здравје да се вози Мартин, ај за некоја година ќе ти пушам некој братучед :D

Ако му се допаѓа колата што му ја продадов (а му продадов кола со многу вложени пари и комплетна транспарентност за состојбата), и оваа кола ќе биде таква за некое време ;D нека повели слободно ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #20 на: 26 Јули 2026, 13:43:26 pm »
Создравје да се вози.

1.75 tbi, сакам круг да видам како тегне овој мотор, особено по видеа што сум гледал каде преносот е генерално ист како со нашиве 1.4 тјет.

Отсутен WastedCobe

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 74
  • Alfa Romeo 159 TBi
« Одговори #21 на: 26 Јули 2026, 14:13:06 pm »
Честитки Мартин, со здравје да си ја возиш и да ја уживаш максимално.

Во исчекување за апдејтите кои ќе ги добие  ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7260
« Одговори #22 на: 26 Јули 2026, 18:24:38 pm »
Со убаво нека е, безгрижно да ве служи!!!

Ако ти праи кеиф, и со фамилија ќе боде доволна. Ако слушаш жена, полагај за Ц категорија, и пак жалку ќе ти биде простор.
Ние 4ца, со 147/Јарис одиме, чисто за споредба. За 10 дена у годината, караван не се зима.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9224
  • Пичлеме
« Одговори #23 на: 26 Јули 2026, 20:18:47 pm »
Неколку пати се токмев да те потсетам да ја претставивиш, последно завчера на тема за совет за возило, кај што спомна колку си се заебал со Кактусо :)
Убаа е. Супер е за Алфа ;D
А и не е вакуумски мотор за вода вадење (или популарното на КарКлуб, косилица), туку ди има прописен мотор.
Ја дотера внатре по пропис, мобилара? ;D
Со здравје да си ја возиш Мартин, многу безгрижни километри.
Ќе ја ѕирниме во живо на некој собир.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7187
  • Бенве сие бенве
« Одговори #24 на: 27 Јули 2026, 06:40:51 am »
Честито, многу машки потег што си ја продал колата што не ти прави ќеиф и си си купил кола со која што би уживал.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4183
« Одговори #25 на: 27 Јули 2026, 07:58:42 am »

Сѐ уште сум без деца, па можеме со девојка ми во C-segment хеч да се склопиме без да има претовар на задни седишта (мене тоа ми е знак дека колата не ме собира), а и доволно лесна и компактна за да е интересна на кривуљави патишта.

За одмор со деца сандак на кров завршува работа. И на скијање со свои скии и на летување со хеч со 3 врати сме терале добри 5 години, и тоа откако го заменив Megane II караванот. А сега и со 2.5 пати поголем простор во багажник пак ставам Thule  од 400л. 

Едит: Сега ги гледам точките на ретровирзор. Дали на допир таму каде што нема лак се осеќа структурата на платното? Ако е така да пробаш со епоксид само тој дел да го направиш со тачуп четкичка.
« Последно менување: 27 Јули 2026, 08:05:03 am bramovsk »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4226
« Одговори #26 на: 27 Јули 2026, 08:22:18 am »
Со здравје да се вози, многу километри без проблеми да поминеш со оваа брза ајваромешалка. Што помалце посети на сервис и што повеќе убави спомени со неа!
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3497
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #27 на: 27 Јули 2026, 09:04:24 am »
Богами фино изгледа. И добро е што сеуште те држи меракот да чепкаш разни нешта во колата.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18141
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #28 на: 27 Јули 2026, 09:25:41 am »
Ја дотера внатре по пропис, мобилара? ;D
Со здравје да си ја возиш Мартин, многу безгрижни километри.
Ќе ја ѕирниме во живо на некој собир.

Со секое чистење се повеќе тежнее кон "мобилара" ;D Фала ти Ипкис, амин нека има собири само ;D

Едит: Сега ги гледам точките на ретровирзор. Дали на допир таму каде што нема лак се осеќа структурата на платното? Ако е така да пробаш со епоксид само тој дел да го направиш со тачуп четкичка.

Да, се осеќа структурата. Треба да го истругам кругот зошто е тргнат да се шири додека не дојдам до здрава врска меѓу лакот и карбонот, па тогаш да правам тач ап.

Но тука иде крај на моето познавање на епоксид, бидејќи единствено нешто на кое ми текнува е проѕирниот двокомпонентен лепак од Bison или Poxipol. Ако има некаде да се купи хоби количина од тоа чудо, би пробал.

Со здравје да се вози, многу километри без проблеми да поминеш со оваа брза ајваромешалка. Што помалце посети на сервис и што повеќе убави спомени со неа!

Благодарам Саше, иако сите знаеме дека ќе има многу проблеми и многу посети на сервис ;D

Честито, многу машки потег што си ја продал колата што не ти прави ќеиф и си си купил кола со која што би уживал.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Можда звучи малце црно ама не живееме безгрижни и здрави животи за да гарантирам дека ќе дочекам пензија и длабока старост, па тогаш да купувам интересни коли и да шетам на интересни места. :)

Со убаво нека е, безгрижно да ве служи!!!

Ако ти праи кеиф, и со фамилија ќе боде доволна. Ако слушаш жена, полагај за Ц категорија, и пак жалку ќе ти биде простор.
Ние 4ца, со 147/Јарис одиме, чисто за споредба. За 10 дена у годината, караван не се зима.

На девојка ми и увалив Шкода Скала, мислам дека имам неколку години пред да почне да се буни дека не е доволно голема колата ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2905
« Одговори #29 на: 27 Јули 2026, 09:47:06 am »
Да ти посакам и тука се најдобро, да се вози во здравје и да се ужива. Мене ми се допаѓаше и првпат кога дојде да се видиме, што се вели директно од увоз, зачуван примерок ми делуваше, а сега ти што ќе ја доведеш до друго ниво, тоа се знае  :)
Своерачен потпис ;)