Автор Тема: Нови горива во Макпетрол  (Прочитано 53157 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Нови горива во Макпетрол
« Одговори #15 на: 26 Декември 2011, 20:28:28 pm »
Кој би можел да ни каже дали горивото е со етанол или без? Тие што работат на пумпите сигурно поима немаат
Од кај би имале поима иначе? Таквите детали како да се чуваат како деловна тајна.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #16 на: 26 Декември 2011, 20:33:16 pm »
Ова Џиџи да истестира ако може...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #17 на: 26 Декември 2011, 20:34:46 pm »
Он има вкус за такви работи :D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #18 на: 26 Декември 2011, 21:09:58 pm »
забораиле да кажат количество вода Колку  :D :D :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #19 на: 26 Декември 2011, 22:30:23 pm »
Мислите дека може да е подобро горивото,од на ЛукОил..?

Јас се знам со сопственикот на лукоил (тој што е главен претставник),и вика дека тешко во блиска иднина некој можел да донесе поквалитетно гориво од нивното,или барем приближно на нивниот квалитет на горива..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #20 на: 26 Декември 2011, 22:40:50 pm »

Јас се знам со сопственикот на лукоил (тој што е главен претставник),и вика дека тешко во блиска иднина некој можел да донесе поквалитетно гориво од нивното,или барем приближно на нивниот квалитет на горива..
И на Макпетрол газдата истото би го кажал,сега откако го донесоа ова...јас следно ставање ќе ставам од ова 100 па ќе пишам ако приметам разлика...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #21 на: 26 Декември 2011, 23:00:11 pm »
Дали некој можеби знае дали во 100-кава октаните (ако се октани) се од екстра етанол или се асален бензин? Ако се од екстра етанол во бензионт - го нејќам (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од Толуен ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #22 на: 27 Декември 2011, 00:16:05 am »

Јас не сум забележал ништо подобро во горивото од Лукоил отколку кај Макпетрол. Исто ми е.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #23 на: 27 Декември 2011, 00:20:08 am »
Јас дур не видам бројки од реномирана странска лабораторија не верувам на бројчињата :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #24 на: 27 Декември 2011, 00:22:42 am »
прееска ставил татко ми од 100кава нова,утре ке ја пробам јас пошто татко ми на плин си ја вози :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #25 на: 27 Декември 2011, 01:15:32 am »
Дали некој можеби знае дали во 100-кава октаните (ако се октани) се од екстра етанол или се асален бензин? Ако се од екстра етанол во бензионт - го нејќам (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од Толуен ;)
So znaci toa Djidji... dobro ili loso?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 27 Декември 2011, 07:32:02 am »

Од Толуен ;)
So znaci toa Djidji... dobro ili loso?

Toluene can be used as an octane booster in gasoline fuels used in internal combustion engines. Toluene at 86% by volume fueled all the turbo Formula 1 teams in the 1980s, first pioneered by the Honda team. The remaining 14% was a "filler" of n-heptane, to reduce the octane to meet Formula 1 fuel restrictions. Toluene at 100% can be used as a fuel for both two-stroke and four-stroke engines; however, due to the density of the fuel and other factors, the fuel does not vaporize easily unless preheated to 70 degrees Celsius (Honda accomplished this in their Formula 1 cars by routing the fuel lines through the muffler system to heat the fuel). Toluene also poses similar problems as alcohol fuels, as it eats through standard rubber fuel lines and has no lubricating properties, as standard gasoline does,[citation needed] which can break down fuel pumps and cause upper cylinder bore wear.

Значи ќе им одат колите ко` Алфите наши :P

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #27 на: 27 Декември 2011, 07:36:19 am »

УЛТРА Дизел Џет е економично и кристално чисто гориво што се добива со двојно филтрирање на еуродизел горивото, преку филтри наменети за авиогоривата. При овој процес се отстрануваат најмалите механички нечистотии и трагите од вода. Со соодветно адитивирање се овозможува намалена потрошувачка и зголемена ефикасност на моторот, се продолжува векот на траење на моторот, потоа намалена бучава и посмирено работење, заштита на животната средина и други позитивни ефекти.

ми доага да се смеам кога го читам ова, сега ке понудат најдобро гориво на европскиот пазар како што ми изгледа, како па да не...

Јас не сум забележал ништо подобро во горивото од Лукоил отколку кај Макпетрол. Исто ми е.

исто и јас

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #28 на: 27 Декември 2011, 07:59:49 am »

мислам и салеск може да го истестира
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #29 на: 27 Декември 2011, 08:21:20 am »

Детоил има поквалитетно гориво од Лукоил. Проблем е што Детоил има само една пумпа у Скопје.