Автор Тема: Skopje-Albania (Durres) so staro vozilo  (Прочитано 448 пати)

Отсутен qwaspne

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Skopje-Albania (Durres) so staro vozilo
« на: 08 Јуни 2026, 10:16:43 am »
Zdr izvinete ako prasanjeto ne e za tuka, go prebaruvav websajtot ali nemozam bas da se snajdam. Imam staro vozilo (Pezo), dali ke izdrzi patot Skopje-Durres (noviot pat sto e pusten vo 2025 mislam, znaci Skopje-Debar i posle od Debar do Tirana po noviot pat so e okolu 70-80 km) I ako se desi defekt, kolku bi kostal slep i dali se zima slep od mestoto na defekt do mojot grad, ili do najbliskiot servis? So broeni pari bi idel na ovoj odmor i sakam da znam kolku trosok bi bilo ako se desi nekoj defekt. Dali e 1 evro po kilometar ili? I dali treba ako se desi na teritorija na Albanija da zvonam na Alb slep ili?

I sto znaci ova ako moze nekoj da mi objasni, na AMSM websajtot pisuva

ПОМОШ НА ПАТ И ШЛЕПУВАЊЕ ВО МАКЕДОНИЈА   Europe Premium
– БЕСПЛАТЕН ПРЕНОС НА ВОЗИЛО ВО СЛУЧАЈ НА ДЕФЕКТ (сметано во двете насоки)   200 км

znaci samo 200 km bi ja slepale kolata ili?

ПОМОШ НА ПАТ И ШЛЕПУВАЊЕ ВО ЕВРОПА   
– БЕСПЛАТЕН ПРЕНОС НА ВОЗИЛО ВО СЛУЧАЈ НА ДЕФЕКТ ИЛИ ПОТРЕБА ОД ПОМОШ НА ПАТ   200 €

Sto znaci ova 200 evra? Ako ja platam karticata

ЦЕНА НА АМСМ ЧЛЕНСКИОТ ПАКЕТ   3.590 ден

zosto plus 200 evra?

I ve molam za sovet sto da proveram pred trganje na pat

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4342
Одг: Skopje-Albania (Durres) so staro vozilo
« Одговори #1 на: 08 Јуни 2026, 10:19:33 am »
Rent a car земи си, и со неа оди.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6912
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2 на: 08 Јуни 2026, 10:50:25 am »
Водна пумпа, каиш (ако е на каиш), пк каиш, масло, ниво на антифриз, гуми, тоа е најосновно.

Отсутен Bompom

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #3 на: 08 Јуни 2026, 18:55:57 pm »
Однеси ја на мајстор (можеш и во Еуроимпекс) нека ја провери и прашај го дали е во состојба да го издржи патот.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6344
« Одговори #4 на: 08 Јуни 2026, 19:09:37 pm »
Шо подразбираш под старо Пежо ? Пола држава вози половни канти по 20 години стари со над пола милион км, грото сите со кантите одат на одмор и се враќаат.
Пре би имал доверба на некое пежо 106 или 205, него некој понов половњак Пежо турен од возење.
Не е тура до Мароко да му ја мислиш, Албанија е.
 Како што ти пишаа ако си лаик нека ја проверат во некој сервис, замени критични елементи и терај, ептен ако скаш да уштедиш старите исправни заменети делови в гепек.
 Зависи шо мотор е спакувај некое црево , стеги, парче водоводно за наставак , линиски каиш ете и стар ако ти променат нов на сервис, литар масло, вода дестилирана, 1-2 свеќици, едно кабле, сет клучеви, клуч за свеќица и една “папагајка” клешта.Тоа е тоа за лаик во гепек.
« Последно менување: 08 Јуни 2026, 19:22:28 pm vladic3110 »
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4645
« Одговори #5 на: 08 Јуни 2026, 22:30:57 pm »
Како што ти пишаа ако си лаик нека ја проверат во некој сервис, замени критични елементи и терај, ептен ако скаш да уштедиш старите исправни заменети делови в гепек.
 Зависи шо мотор е спакувај некое црево , стеги, парче водоводно за наставак , линиски каиш ете и стар ако ти променат нов на сервис, литар масло, вода дестилирана, 1-2 свеќици, едно кабле, сет клучеви, клуч за свеќица и една “папагајка” клешта.Тоа е тоа за лаик во гепек.

Само џабе ќе му фаќаат место работиве во гепек :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8300
  • Плинаш!!!
« Одговори #6 на: 08 Јуни 2026, 23:49:07 pm »
Имам еден комшија коа оди на одмор повеќе резервни делови и алат има во гепек од колку ствари за на одмор. Пред 15тина години се начекуваме случајно во СВ. Наум Охрид. Од плажа тргаме накај колите заедно и паркирани еден карши друг. Комшијава со 128ца а јас со пунто 1. Коа глеа кај него задната гума дупната. Отвара хауба, ќе ја мењаме. Резервната исто издишана. Отвара гепек ќе вади пумпа, а во гепекот алансер, алтернатор акумулатор, капа, палец, свеќици, ребраст каиш, клинест каиш, црева за кочници карбуратор и сигурно уште 20 други делчиња што не ми текнуваат во моментов. И му викам абе комши ремонт да не правиш по пат? Нели глеаш дека у моментов гума ти треба а ти се имаш ама гума немаш. На крај завршивме работа со мојата резервна.

Муабетот ми е некогаш е џабе со тебе и цел сервис да носиш, ќе се погоди да се сјебе нешто што немаш.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk