Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 952676 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55287
  • Махер
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #2955 на: 27 Април 2014, 00:11:36 am »
Додека нема прости шеќери - добро е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2956 на: 27 Април 2014, 00:13:56 am »
Сите гејенри се природни, и веј исто. Од млеко се прават. А ако си алергичен на млеко има и од јајце или од друго нешто само се поскапи. Поентата на гејенр е иста со чоколадо на пример или со баклава. Мавни 3 баклави и ете ти гејнер. Или тањир шпагети со сос.

Нема да се издишеш. Тоа дишење се случува кај извесни хемиски сусптанци кои се вештачки хормони (КОИ НЕМААТ ВЕЗЕ НИ СО ГЕЈНЕР НИ СО БУТУР НИ СО ВЕЈ) туку се апчиња. Додаваат вишок хормони во телото и природната продукција се намалува, а кога ќе прекинеш наеднаш има недостаток и се губат килограмите (се дишеш). Тоа не ти е битно. Затоа што гејнер и веј е храна. Тоа е обична храна, само мелена и сушена. Како млеко во прав. Ако треба ќе дообјаснам детално.

Поентата ми е да не се меша гејнер/веј/амино/креатин со анаболици орални или инјектабилни. А многу чест случај е оваа „забуна“ кај просечниот човек. „Тие хормоните ги пиеше и се надува толкав стана“. А „тие хормоните“ да ти биле гејнер купен од продавница...

Јас секогаш би одел на бутање храна и веј, наместо гејнер. Мене така ми е логично. Знам дека има луѓе на кои не им е. Не јадат едноставно. Јас што и да ставиш пред мене ќе сомелам за 10 минути, па и од масата може да гризнам. Ама се трудам да не го правам тоа од дебели причини.

Пробај, нема што да загубиш освен некое евро.
Фала на поопширниот одговор. Ја вака од ова што го кажуваш мислам дека сум за веј, затоа што никад не ми фалело апетит, јадам сварно многу ама сум слаб од генетски причини. Е сеа ако почнувам во теретана летово, како почетник дали е лошо веднаш да почнем да земам хемија или да вежбам некое време за да ми се навикне телото? ја вака случаи ко мене што знам слаби што биле и наеднаш во теретана со хемија што се оформиле многу ретко гледам некој правилно изграден, сите некако смешно ми делуваат, во вратот и фацата истите се останати а торзото им е ко шифоњер, за надоле па да не зборам ама тоа им е затоа што не чуле за leg's day. дали вејот би имал таков ефект на мене? да ме надуе само без дефиниција. иначе првпат слушам за ова веј
Хемија? Whey протеин и гејнер ти се хемија? Или?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3064
« Одговори #2957 на: 27 Април 2014, 00:16:31 am »
^Ме нервира кога ќе кажат дека гејнер или веј е хемија, а многу лесно може да се дознае процесот на добивање на тие две работи.

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #2958 на: 27 Април 2014, 00:24:09 am »
Хемија? Whey протеин и гејнер ти се хемија? Или?
[/quote]
ok sumplementi, moja greska, sry :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2959 на: 27 Април 2014, 00:27:14 am »
Хемија се анаболички стероиди и хормони за раст. Да не се збуниме.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #2960 на: 27 Април 2014, 05:27:36 am »
tacno deni, steroidi se hemija, sve dtugo se suplimenti. moze nekoj da mu dudla na konj ili vol i toa e prirodno.. zatoa ne sum tolu navlezen. Jadi kolku shto ti drzi stomak, i vezbaj kolku shto ti drzi g'zot, spored mene toa e najdobro. Baska nema da se istuzis ekstrenmo, a i da prestanes so vezbanje ke se poznava na tebe "surova sila", ako pocnes da vebas pak, za 2 meseci se vrakas vo polna forma. E sega ako sakas da stois vo midnajt ili sektor na vrata ke si zimas hemija. Sve zavisi shto sakas da postignes. Kolku i da si genetski nastroen za da bides "Zver" pa nekoj so hemija ke te zaebe..  Inaku gledam vo posledno mnogu se mesaat poimite "bodybuilding" i "kung fu" ili so ti znam dr borecki vestini... da se razberime, bb e samo za dobar izgled, ali gledam nesto vo posledno deckive krevaat 3x10 u teretana i se pritepuvaat niz grad. Alo? ima nekoj na linija xD

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2961 на: 28 Април 2014, 10:32:05 am »
О јебем ти, шта си јео...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2962 на: 28 Април 2014, 22:17:04 pm »

Отсутен Antonio

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 397
« Одговори #2963 на: 28 Април 2014, 22:54:19 pm »
Разграничете некои работи, значи поимот ХЕМИЈА го употребуваат луѓе кои немаат никаква врска што воопшто тој збор преставува и они мислат дека секое мешање или поединечно земање на суплементи за нив преставува ХЕМИЈА.
Значи СУПЛЕМЕНТИТЕ СЕ ЛАБАРАТОРИСКИ ПРОНАЈДОК ОД СТРАНА НА ЧОВЕКОТ ШТО ПРЕКУ МЕШАЊА НА ПОВЕЌЕ РАЗЛИЧНИ СОЕДИНЕНИЈА КОИ НАСТАНАЛЕ ПРЕКУ ХЕМИСКИ ПАТ СЕ НАРЕКУВААТ СУПЛЕМЕНТИ (ДОДАТОЦИ КОИ СЕ НАСТАНАТИ ПРЕКУ ХЕМИСКИ ПАТ,И СЛУЖАТ ЗА НАДОПОЛНУВАЊЕ НА ВРЕДНОСТИТЕ КОИ ВЕЌЕ ГИ ИМА ВО ЧОВЕЧКОТО ТЕЛО или служат за негова исхрана)
Како второ мислам дека сфативте во суплементите спаѓаат и протеинскиот прашок.
Хемиско добивање на храна го има и во модерново општество во кое живееме.
Секоја храна е хемиски добиена,дали месо,зеленчук,овошје и други прехрамбени продукти.
И пред некој ден паметен ќе ти рече си на хемија внесуваш мултивитамини,а он не е на хемија која јаде прскано јаболко или хормонски растено пиле итн.итн.
Сите сме на хемија. нормалните,билдерите,наркоманите,пијаниците е сега кој на лесна кој на тешка.
Да разграничиме што е Стероид,ништо друго освен хормон,машки полни хормон тестостерон,се е од него,забрзано хормонско растење,основна база кај секое машко.
Значи и стероидите се хемија.Се што е добиено преку хемиски пат е хемија.
Постојат машки и женски Стероиди(хормон).
Темелот на сите активни и психички спортови е теретаната и трчањето.

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #2964 на: 28 Април 2014, 23:08:41 pm »

8 дела се постирав само 2 за да не лупам безвеза ако мислите дека вреди да се изгледа догледајте на youtube, паљо како паљо :D, ама сепак толку години во теретана мислам дека нештети да се изгледа, се спомнува и за протеини и такви работи а веќе неколку поста за тоа се прави муабет така и ми текна на овие видеа.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #2965 на: 29 Април 2014, 01:24:46 am »
Палјо е звер!

Отсутен MendeH

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 251
« Одговори #2966 на: 29 Април 2014, 12:24:28 pm »
Се изнасмеав со тој ракија шо му продавал втеретана, зато вели мене протеините не ми се продавале  :D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2967 на: 04 Мај 2014, 13:03:39 pm »

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #2968 на: 05 Мај 2014, 23:47:38 pm »
Денес ми го донесоа...

Од утре... малце посериозно

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #2969 на: 06 Мај 2014, 00:00:53 am »
Ќе умреш ти од ова. Како и да е. 3 грама протеин на 1 кг телесна тежина треба да пиеш на ден.