Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 811540 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #240 на: 10 Јануари 2012, 19:03:50 pm »
Ја плеснав сеа 6 баклави , ќе ти ебам боди билдинг ;D ;D ;D
Никој не вика дека треба да се откажеш! Јас изедов еден плех милиброд за празнициве, остатокот од фамилијата го изеде вториот плех. :)
;D ;D ;D
Планирам малце да намалам на тежина зимово , ама некако не ми оди зимно време празници ваму таму :) :)
Нашол кога да слабее!!! Еве почни од сега, и така имаш време до велигден.
Од понеделник ќе почнам неможам порано :) ,има стара нова година , на крштевка треба да одам и една свадба . , сега имм 104кг барем 10 да намалам 1.90 сум висок мислам дека ќе биде таман .

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #241 на: 10 Јануари 2012, 22:18:47 pm »
Никој не вика дека треба да се откажеш! Јас изедов еден плех милиброд за празнициве, остатокот од фамилијата го изеде вториот плех. :)
;D ;D ;D
Планирам малце да намалам на тежина зимово , ама некако не ми оди зимно време празници ваму таму :) :)

даре немаш гајле ти и така те сакаат и така тебе :P :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #242 на: 10 Јануари 2012, 23:24:38 pm »
;D ;D ;D

даре немаш гајле ти и така те сакаат и така тебе :P :)
Остај што ме сакаат ;D лично за здравје нечини килажа . ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #243 на: 10 Јануари 2012, 23:54:51 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #244 на: 11 Јануари 2012, 02:33:55 am »
И конечно дојде времето јас да ослабнам и да се стегнам. Овој заклучок го донесов после дешавката каде што ми пукна третиот пар фармерки за 1 цел месец. Буквално пукнаа качувајќи се на тротоар, и утре ја почињам P90X, зошто покрај што едвај се вратив дома од срам, дадов 3000 и кусур денари за други фармерки.
Enough is enough, посакајте ми среќа.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #245 на: 11 Јануари 2012, 02:36:51 am »
Колку килца имаш ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #246 на: 11 Јануари 2012, 02:42:36 am »
74, но неправилно распоредени. Таква градба имам, се дебелам само во стомак и горен дел од нозете, не подеднакво ко секој нормален човек.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #247 на: 11 Јануари 2012, 02:49:31 am »
Ќе почнеме заедно од понеделник ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #248 на: 11 Јануари 2012, 07:51:05 am »
74, но неправилно распоредени. Таква градба имам, се дебелам само во стомак и горен дел од нозете, не подеднакво ко секој нормален човек.
хехе абе никој не се дебелее подеднакво :D И ја се дебелеам ко тебе стомак и нозе, во рамо и во раце ништо не ми оди.

Колку си висок?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #249 на: 11 Јануари 2012, 09:39:55 am »
P90X II go imam od utre na 3 Дивидиња.
Krajno vreme bese...

« Последно менување: 11 Јануари 2012, 10:41:20 am Stratro »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #250 на: 11 Јануари 2012, 09:52:17 am »

Koj saka da da uci Mixed Martial Arts...tuka e mestoto:
http://www.jkdmk.com/

Jas sum momentalno poveke kon Klasicen boks..
..gotta learn to walk before you can fly.  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #251 на: 11 Јануари 2012, 11:11:45 am »
Како всушност почнав да се интересирам за исхрана, вежбање и слабеење. Ова е текстот кој ме поттикна. Важи за КокаКола, цеден-сок, природен сок или секаков друг сок домашен или купечки (освен кокакола лајт, зеро и пепси макс)

Цитат
ve you ever wondered why Coke comes with a smile? Because it gets you high. They removed the cocaine almost 100 years ago. Why? It was redundant.

In the first 10 minutes: 10 teaspoons of sugar hit your system. (100% of your recommended daily intake.) You don’t immediately vomit from the overwhelming sweetness because phosphoric acid cuts the flavor, allowing you to keep it down.
20 minutes: Your blood sugar spikes, causing an insulin burst. Your liver responds to this by turning any sugar it can get its hands on into fat. (And there’s plenty of that at this particular moment.)
40 minutes: Caffeine absorption is complete. Your pupils dilate; your blood pressure rises; as a response, your liver dumps more sugar into your bloodstream. The adenosine receptors in your brain are now blocked, preventing drowsiness.
45 minutes: Your body ups your dopamine production, stimulating the pleasure centers of your brain. This is physically the same way heroin works, by the way.
> 60 minutes: The phosphoric acid binds calcium, magnesium, and zinc in your lower intestine, providing a further boost in metabolism. This is compounded by high doses of sugar and artificial sweeteners also increasing the urinary excretion of calcium.
> 60 minutes: The caffeine’s diuretic properties come into play. (It makes you have to pee.) It is now assured that you’ll evacuate the bonded calcium, magnesium, and zinc that was headed to your bones as well as sodium, electrolytes, and water.
> 60 minutes: As the rave inside you dies down, you’ll start to have a sugar crash. You may become irritable and/or sluggish. You’ve also now, literally, pissed away all the water that was in the Coke. But not before infusing it with valuable nutrients your body could have used for things like hydrating your system, or building strong bones and teeth.
This will all be followed by a caffeine crash in the next few hours. (As little as two if you’re a smoker.)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #252 на: 11 Јануари 2012, 11:30:09 am »
..batalete Coca Cola Zero, Cola Light i slicni sranja.

Moze ne sodrzat saharoza - seker..ali sodrzat vestacki zasladuvac - aspartan.

Diet Coke - Encouraging weight gain!
Diet Coke is not a diet product! It is a chemically altered, multiple Sodium (salt) and Aspartame containing product that actually makes you crave carbohydrates. It is therefore, far more likely to escalate weight gain!

These products also actually contain formaldehyde, which subtly accumulates in fat cells. In women particularly, gradually over time, the result can visibly 'pad out' the outer hips and thighs. Formaldehyde is an absolute toxin and is used primarily to preserve animal and human tissue specimens.

Granted, many products we use every day do contain tiny, minuscule amounts of formaldehyde, but we shouldn't actually store even more of it in our bodies if we can possibly help it!

Dr. H. J. Roberts in Indiana stated in one of his lectures, that once free of the heavy intake of "diet products", with no significant increase in exercise; some his newly 'ex' Diet Coke patients actually lost an average of 12-19 pounds over a trial period in one of his test projects.

I toa ne e se.

http://lifestyle.aol.co.uk/2011/05/27/aspartame-used-in-diet-coke-linked-to-cancer-and-premature-birth/

Drink your water people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #253 на: 11 Јануари 2012, 12:10:42 pm »
Мислам дека сум го ставил ова во темава колку што видов до сега.

Ова е едно од најважните предавања за исхраната на денешницата. Зошто сите се дебели, зошто сите се болни и зошто сите уште повеќе се дебелат и уште повеќе се разболуваат. Се убаво опфатено. Хемиски реакции до детали. Главната поента е тоа што сахароза (сокови) се исто што и чист отров. Телото не ги разликува од отров. Се преработуваат 100% од црниот дроб, исто како и секој друг отров.

Никако несмее да се пие сок, ни цеден, ни кока-кола, ни купечки. Една од главните причини е тоа - сок. Секундарни причини се бели пецива, чоколади со шеќерно полнење, преливи во салати, бисквити, чоколадно млеко, корнфлекс...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #254 на: 11 Јануари 2012, 17:25:27 pm »
хехе абе никој не се дебелее подеднакво :D И ја се дебелеам ко тебе стомак и нозе, во рамо и во раце ништо не ми оди.

Колку си висок?

180 - 182 или нешто измеѓу. Не бива ова, денеска почињам со P90X, малце проблем ќе си имам со недостиг на алишта оти секој ден ќе ставам нешто ново за перење :D