Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 741311 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5685 на: 14 Јули 2019, 19:57:32 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Не сум приметил до сега некој на плажа да се замара со чкембето мое пивско и скараџиско... или да ме избрка заради дива градба ;D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #5686 на: 14 Јули 2019, 20:14:52 pm »
Svaka vi cast, ozbilno.
Jas ako ne vezbam 48 saata se osekam po beskorisno od minister bez resor...a leto (i se povrzano so leto) si hejtam na dnevna osnova.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5687 на: 14 Јули 2019, 20:21:27 pm »
Не знам дали е позитивно или негативно што сме мрзи, неентузиасти, ама и ние торлаците дебели клецкаме чупина чат-пат... без килаење со железа ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #5688 на: 14 Јули 2019, 20:22:28 pm »
еее ама да вежбаше ќе клецаше секој ден :))))

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5689 на: 14 Јули 2019, 20:27:31 pm »
Во право си, ама јас сакам еден ден да клецкам, еден ден да се напијам, еден ден... а за на плажа, мене не ми треба набилдан да сум, само сенка и пиво ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5690 на: 14 Јули 2019, 21:13:11 pm »
Се шалам секако. Секојдневно вежбање (не претерување) е сосема најубава ствар за организмот... ама пуста мрза, јас сигурно ќе цркнам прилично млад.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5691 на: 14 Јули 2019, 22:07:30 pm »
Сум бил на двете страни од приказната:
Oд 95 кг "елегантно попунет" апсолвент, па на 69 кг сучка тапациран костур - па пак 95 кг жива мера напуцан мускул и знам  кога, како и зошто ми било поубаво.

Сега скоро година дена вежбам дома и сум некои 82-83 кг ослабен али "пооцртан" и во моментов вака ми е поубаво.

Факт: Никој жив на светот неможеш на сила да го натераш да крева железа 3 пати неделно, сам по дома или со куп запотени а и подусмрдени момци во теретана и  да ужива во тоа , дури и живот да му зависи од тоа.

Мора сам.

Сум зборел со многу луѓе кои страдаат од прекумерна тежина со сите пропратни елементи кои идат со неа ( покачен крвен притисок, пулс, замастена јетра и вн.органи) и до сега ми успеало само кај двајца да ги натерам да сменат начин на живот. Едниот, на мое огромно задоволство скина  скоро 40 кг. Вториот е сопруг на моја колешка и скина 20 кг, а она 10.
Би било убаво да можaт они од сопствена перспектива да ви кажат колку и како им се сменил животот.

Е сега, ако некому не му се вежба ( пример брат ми кој треба 5 чекори да направи до моја врата и да има се живо на располагање), пак си е се ок.
Битно е да сме хепи, пошто, нели, еднаш се живее. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #5692 на: 14 Јули 2019, 22:16:16 pm »
Се шалам секако. Секојдневно вежбање (не претерување) е сосема најубава ствар за организмот... ама пуста мрза, јас сигурно ќе цркнам прилично млад.
Треба да има целисходност во трошењето енергија.
Пример, поранешните акции, таму имаш три во едно.
Мускули, целисходност и "дружба" ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #5693 на: 14 Јули 2019, 22:20:04 pm »
Мај бест френд, 130 кила жива мера створење до пред 3 месеци. Дијабетичар од 13 години, сега има 35.
Гоедо невидено, физичка активнот нула. Ултра месојадец, чоколадојадец, кока-кола пиец. Абе чудесија од говедо. Справи за вежбање по дома, ама закачалки... ко моите.
Пред некој месец почна да го дупи притисокот. Салам да го дупи. Остај тековните заебанции, разболувања заради немањето имунитет, притисокот беше капак. Лекарства, ова-она. Што е нормално за такво гоедо.
Пред 3 месеци донесе одлука, нема јадење леб, тестенини, нема јадење торти, слатки, сладоледи, нема пиење кока-кола по 5 литри дневно. Поздрава исхрана, претежно салати, чисто месо, сирење. Три месеци покасно, 106 кила. Кондиција на завидно нивоо, а тоа значи врзување врвци на патики без потење и задишување. Исфрлање од употреба на лекарствата за висок притисок, намалување на единиците на инсулин за некои 60-70%
Прилично му се смени животот, за само 3 месеци нејадење глупости.
Ако тука се додаде редовно вежбање...
Ама смотани сме и јас и тој...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #5694 на: 14 Јули 2019, 22:34:36 pm »
Decki ako moze preporaka za nekoj kvaliteten protein kako pojacuvanje na ishrana/kalorii za kacuvanje kilaza?
Bi odelo vo kombinacija so polesno rekreativno vezbanje.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #5695 на: 15 Јули 2019, 05:24:47 am »
Decki ako moze preporaka za nekoj kvaliteten protein kako pojacuvanje na ishrana/kalorii za kacuvanje kilaza?

Најевтиниот што можеш да го пиеш. Според мене myprotein од Полео. Не земај страчатела најмалку протеин има на порција.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5696 на: 15 Јули 2019, 09:42:30 am »

Прво, протеин не се купува заради зголемување на калории во исхраната со цел да качиш килажа.
Најскапите протеини имаат најмалку до скоро нула калории.

Второ, ако ти е целта да покачиш килажа со внес на калории , од суплементи се зима гејнер ( gainer) што според мене е кофа шеќер/ѓубре и за постигнување на истата цел би ти препорачал едноставно да јадеш повеќе количински, воглавно здрава храна.

Трето, што значи "полесно рекреативно вежбање"?
Одење во теретана 2-3 пати неделно со полесни тежини или 50 склека пред спиење?:)
Aко мислиш на покачување мускулна маса, патот е подолг и бара малку повеќе од "полесно релреативно вежбање."

Јас веќе година дена не користам ништо, а кога зимав редовно го користев овој:

https://pbc.mk/kategorii/protein/multi-phase-whey-2268g

Не е лош.
Се исплати за парите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #5697 на: 15 Јули 2019, 09:55:38 am »
имаше некој телеќи протеин другар мој го земаше ( пливач) ок се покажа, онда во протеините има калории, ама најмалце. Ја би зел ваков, ако знае нкој кај има во сМК

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #5698 на: 15 Јули 2019, 10:33:18 am »
Телешки е ако си алергичен на сурутка/млеко.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #5699 на: 15 Јули 2019, 11:34:50 am »
И четврто според мене најважно, види прво каков тип на тело имаш и кој се природните предиспозиции за него па барај конкретна исхрана и вежби за таков тип не само да лупета се и свашта по справите :D. Ако си колбас/ектоморф како мене не очекувај некоја многу драстична промена и од теретана дека можиш да добиеш. Јас просек јадам 3000 и  калории некогаш и над тоа дневно секаква храна па пак сум сушка слаб неможам ни 65 да стигнам. Порано одев едно година дена во теретана ама вежбав свашта без конкретен план за мојот тип на тело едино шо постигнав е цел бев затегнат џоа Брус Ли без килограм покачен :) сега си велам да се пробам со конретен план на вежби и исхрана може ќе има некој минимален ефект, а и да нема не ми смета јадам/пијам како гојдо и сум слаб :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html