Автор Тема: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...  (Прочитано 742794 пати)

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
Одг: Body Building, Fitness, P90X, MMA, Boxing i slicno...
« Одговори #5730 на: 27 Јули 2019, 15:54:04 pm »

Вака нешто мислам дека со труд и посветеност може без стероиди :)
Волку би ми било топ.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10477
« Одговори #5731 на: 27 Јули 2019, 16:28:54 pm »
Волк волку, земаш стероиди и толку.
Овај сигурно ваков не се напрајл за 5 месеци, сигурно вежбал 5 год ( под услов да е 100%  натурал).

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #5732 на: 27 Јули 2019, 16:47:26 pm »
Волк волку, земаш стероиди и толку.
Овај сигурно ваков не се напрајл за 5 месеци, сигурно вежбал 5 год ( под услов да е 100%  натурал).
Глумец е овој, веројатно вежба цел живот.. ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5733 на: 27 Јули 2019, 17:09:54 pm »
Затоа ти велам, или хемија или етен мака. Капак ќе дојде некое курле за 2 месеци ќе се надуе  и уште ќе јаде лајна дека е натурал. Знам луѓе што се мачат со години, па не се ни блиску до тој на сликата, значи треба и јадење пиење спиење се да ти е под конец па за 5 год ако имаш добра генетика ќе изгледаш како тој погоре. Се упиша в теретана.?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #5734 на: 27 Јули 2019, 17:28:50 pm »
Затоа ти велам, или хемија или етен мака. Капак ќе дојде некое курле за 2 месеци ќе се надуе  и уште ќе јаде лајна дека е натурал. Знам луѓе што се мачат со години, па не се ни блиску до тој на сликата, значи треба и јадење пиење спиење се да ти е под конец па за 5 год ако имаш добра генетика ќе изгледаш како тој погоре. Се упиша в теретана.?
Не сум се упишал. Искрено не се замарам јас многу многу како изгледам, сега повеќе ми е битно колку се осеќам способен. До пред 3-4 недели се осеќав НЕСПОСОБЕН. Значи буквално не можев да мрднам, од 1ви Јули па наваму сум секојдневно активен, склекови, точак, вратило.. основни работи прво да го раздвижам телово, да го вратам во нормала зошто се осеќав закржлавено. Во план сум од кај септември да почнам во теретана, до тогаш вака ќе терам. Гледам да јадам што повеќе калорична здрава храна и да не јадам junk food.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5735 на: 27 Јули 2019, 21:03:28 pm »
Па добро сепак си кинисал по патот. Не дека си уплашен, него да не се разочараш, патот до убаво здраво и способно тело е макотрпен. Пиеш, пушиш?
Првите 5-6 месеци немаш многу потреба ни од гејнери ни од протеини, евентуално некој витамини, минерали или коулаген ( за зглобовите ), тоа е време за да ти се прилагоди телото, оти како што велиш до сега си бил закржлавен и одеднаш ги активираш сите мускули, тоа е шок, значи организмот треба повеќе да јаеи, а со тоа и повеќе да преравотува храна, па истата храна подобро да е користи, ча да лачи соодветни хемикалии за да се преработи ( желудечен сок, инсулин жолчен сок, ензими ), па да го регулира растењето и реставрирањето на мускулите  и зглобовите, и на сето тоа ако додадеш уште еден оброк уште толку ќе го оптовариш организмот.
Колку повеќе вежбаш повеќе ќе ти се јаде, секако доколку не пиеш и не пушиш, а њо тоа нормално е и да фрлиш некое килце сало, ама нема да биде многу, поготово ако се храниш здраво, па ко ќе не можеш да внесиш доволно е тек тогаш гејнери протеини такви работи.
Ко демек, протеините се поздрави него месо на пример, ама лично мене ми се мути од ними, а по некад и ми се лошело, па ги земам по пола доза како би избегнал такви заебанции. А сум јадел и по полкило сланина без последици. По гејнер од сланина + леб/компири нема :) 
Со генерот немав проблем, иако го зедов најефтиниот.
Тоа од мое искуство, не дека сум нешто ептен во тек, нити пак тренирам за титула, повеќе одам да не ги слушам децана ко ќе пиштат, да одморам психички, да го искористам позитивно бесот насобран од секојдневито и слично.
Па за потака ќе си ангажираш тренер оти треба постојано тренингот да го прилагодуваш према прогресот, исто и храната да ја прилагодуваш, суплементи, спиењето и сите тертипи што треба.
Секој организам си е приказна за себе, ама стероиди си се стероиди xD мада што знам, овде нема ни некој соодветно обучен ( или па се ретки таквите)  нити пак имаш потреба ако не одиш на такмичење, т.е. едино ако сакаш резутатот да го постигниш за 3 месеци (шорткат), ама сигурно ќе си наплатат дебела цена за тоа, т.е. треба да направиш детална анализа доколку би посегнал по хемија.
Некои гледам као немаат нус појави, некои се жалат, на мене не сум пробал, да не те лажам.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16721
  • Keep it 100
« Одговори #5736 на: 30 Јули 2019, 12:01:54 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #5737 на: 30 Јули 2019, 16:56:59 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Вака нешто мислам дека со труд и посветеност може без стероиди :)
Волку би ми било топ.

Најнормално природно тело на некој кој вежба умерено али редовно и се храни здраво.
Секој може да стане ваков, а за колку време зависи од почетната состојба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55000
  • Махер
« Одговори #5738 на: 30 Јули 2019, 17:25:18 pm »
5 години вежбање здраво, и јадење страшно чисто.

За да ги ставиме работите во некаква перспектива. Со други зборови да не се лажеме.

Инаку 6 месеци со соодветна медицинска поддршка.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4226
« Одговори #5739 на: 30 Јули 2019, 17:30:05 pm »
еве земи вежбај ако не си вежбал претходно, пукни стероиди ако на таква медицинска поддршка се мисли и дојди до тој како на сликата.Малце тешко за толку кратко време. А верувам дека како што пиша Стратно, со редовно вежбање и правилна исхрана, добро и понекоја канта протеин, се прави такво тело.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #5740 на: 30 Јули 2019, 19:23:27 pm »
Другари, кај има кај нас за купување тегчиња(плочи, не еднорачни) за по дома + шипки?
Знае некој да препорача, да не е "изгор Јано, изгор душо"? :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #5741 на: 30 Јули 2019, 19:47:32 pm »
Другари, кај има кај нас за купување тегчиња(плочи, не еднорачни) за по дома + шипки?
Знае некој да препорача, да не е "изгор Јано, изгор душо"? :)

Јас порано земав од гладијатори, нз дали постои уште продавницата. Ако планираш да ги користиш сериозно, боље дај некој денар плус ама земи си плочи и шипки што се универзални, т.е. шипки на кои ќе можеш да ставиш плочи од сите по професионални продавници, а не оние од топшоп, бидејќи се различна големина и не пасуваат.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5742 на: 30 Јули 2019, 22:17:50 pm »
5 години вежбање здраво, и јадење страшно чисто.

За да ги ставиме работите во некаква перспектива. Со други зборови да не се лажеме.

Инаку 6 месеци со соодветна медицинска поддршка.

Овој на сликата?

Ако е нормално граден, а не вежбал до сега,  повеќе од година дена не му треба ако е редовен и дициплиниран.
Ако е прекумерно дебел, повеќе од 2-3 години не му требаат, може и помалку.

Тргнувам од себе. 
Скинав 26 кила со мускул и стомачни за 4 месеци само со построга диета и Тotal Gym ...Ни p90x, ни тег, ни бенч. ни теретана, ни суплемент, камоли па хемија. (2007ма).

За човек кој не вежбал, ниту се хранел здраво, промената на начин на живот е магична, затоа што промените се брзи и очигледни, а со тоа и мотивацијата расте.
За фитнес форма за натпревар е друг муабет, али овој на сликава е далеку од такво нешто.
« Последно менување: 30 Јули 2019, 22:24:01 pm Stratro »

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5743 на: 31 Јули 2019, 08:39:22 am »
„Скинав 26 кила со мускул и стомачни за 4 месеци само со построга диета и Тotal Gym ...Ни p90x, ни тег, ни бенч. ни теретана, ни суплемент, камоли па хемија. (2007ма).“
И изгледаше ко овај на сликава?
„За човек кој не вежбал, ниту се хранел здраво, промената на начин на живот е магична, затоа што промените се брзи и очигледни, а со тоа и мотивацијата расте.“-што подразбираш под здрава храна ?
По мен есум приметил ако намалам со јадење и мускулите паѓаат...

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #5744 на: 31 Јули 2019, 12:54:59 pm »
1.Не, целта ми беше прво да ослабам од 95 на 69 кг, па после почнав со тренинг програма и протеински базирана исхрана. За тоа како изгледав има доста слики од мене во темава.

2. Што е здрава исхрана детално е спомнато многу пати во темава, али еве на кратко за почеток: Исфрли заситени масти, шеќер и тесто од диетата. Јади зеленчук, овошје и месо. Пиј повеќе вода, помалку сокови и алкохол. Толку.

3. За да губиш мускулна маса треба прво да ја создадеш.За да ја создаеш треба да вежбаш. За да се гледа тоа што си создал треба да јадеш здраво, но и умерено. Просто е.
Пример...Кога одев во теретана во текот на годината од Октомври до Мај сум варирал од 95 до 104 кг кога работев на мускулна маса. Од Јуни до Септември намерно се чистев и паѓав на 90 кг...со тоа паѓаше секако малку и силата на кревање, а и дел од мускулот...но ништо страшно.

Откако ќе создадеш мускулна маса, од тебе зависи  дали :
- ќе се трудиш истата да ја задржиш (вежбаш и се храниш како и до сега)
- ќе ја зголемиш (повеќе храна количински, поинаков тежински базиран тренинг плус опционално хемија.)
- ќе ја намалиш со цел да си почист, послаб, полесен/поподвижен со помал калориски внес но и тренинг базиран на повеќе репетиции, помалку тежини , но генерално со повисок интензитет. (јас година дена сум вака, вежбам по дома и сега сум 80-82 кг па додека ми е ќејф вака ќе терам.)
- скроз ќе баталиш се и ќе упропастиш што си работел.

Статистички, тие што не се откажале во првите 6 месеци , не се откажуваат воопшто.
Лично, повеќе од 48 саати не можам да истрпам без еден тренинг, макар и пола сааат да е.

« Последно менување: 31 Јули 2019, 13:09:34 pm Stratro »