Да напоменам: Моторот моментално е во генерално здрава состојба – нема тропање, нема чудни звуци, нема губење на снага, работи како што треба.
Ова не е итна интервенција поради дефект, туку планирана и превентивна работа.
Баш заради ова што го кажа, ја би ти рекол не дирај лава док спава, не чепкај во нешто ако нема проблем.
Абе лавата сега за сега спава ама и не баш најцврсто.
Има поминато 400к+, ланчиња кај и да е ќе се менуваат, и од негде изгледа капнува масло (среќа не фрла ништо низ ауспух).
Како и да е, кога веќе би менувал ланчиња, сакам да се исчисти да биде све како што треба.
Идам со логиката - Сега го стегнувам возилото максимално што можам, наредни 100 години менувам само потрошен материјал.
Вложи ги тие пари во понова кола.
Во студентски денови имав двајца колеги кои што едниов вика "Сакам да си купам Голф 5", годиште некое беше 2007/2008, другиов му вика "Што не си земеш Мерцедес", возило кое што во тоа време чинеше пута 3.
Муабетот ми е, не биди како вториов.
Сакам да го стегнам ОВА возило.
Исто така, да речеме дека ова возило е ценето на 5500е, уште 5000е да дадам за ремонт (а нема да е толку, надежно), тоа ти се 10 500е.
За оваа сума на пари можеш да земеш некоја француска лименка или евентуално нешто помало, нешто што нема да е таа класа на возила.
Да, секако ќе биде поново возилото.
Притоа лично ТИ нема да знаеш што и како е ситуацијата со тоа возило.
Не знам, тоа е мојата логика некако.И на крајот на денот, фан сум на постари возила.
Ke se iznacitas sea druze tuka sekakvi pametnjakovici....
Covekot postavi ednostavno prasanje, ne treba da mu objasnuvate sto saka da vozi i sto trebalo da kupi
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Се надевам дека нема хахахаха

Затоа ќе ги замолам пријателите форумџии да ми дадат инфо

П.С. Ги разгледував Колевски како можна опција ама од кога веќе не се авторизиран сервис на VW, многу штуро ми изгледа сервисот.
Иако сега можат и смеат да работат со A/M делови.
Ми треба некој кој што ќе се посвети целосно на ремонтот, па макар го држел и два месеци возилото.