Не само што користам, туку и си искуцав алатка што ми визуелизира Claude Code агенти да не ги читам сите во терминал и плус можам цели workflows да правам. Пример:
Стартува агент што чита таск од Linear и техничката спецификација што сум ја напишал јас од Notion (и дизајнот од Figma ако има потреба), ако е голема работа се става во Plan mode и прави план за имплементација -> чим заврши тој се стартува нов агент во улога на principal engineer што прави review на планот и ми го покажува мене -> јас одобрувам или менувам/дополнувам работи, ги враќам нему, па се стартуваат паралелно агенти да работат на таскот, еден за бекенд, еден за веб апликацијата, еден за native апликациите -> чим завршат тие се стартува нов агент кој има задача да направи code review и да ми ги даде мене резултатите -> чим го прегледам јас кодот и сменам сѐ што треба да се смени стартуваат нови агенти, еден да пишува документација, еден куца тестови, и друг било што што е специфично за тој таск.
Одличен е и да му дадеш архитектура за AWS/GCP и да ти изгенерира Terraform/CDK код.
ChatGPT некако го исфрлив од употреба, никогаш не ми прави pushback. Claude и Gemini се далеку подобри.