Автор Тема: Одржување и сервис на панорама  (Прочитано 555 пати)

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 71
  • Q5
Одржување и сервис на панорама
« на: 24 Декември 2025, 16:10:37 pm »
Споделете како ја одржувате, на колку време подмачкувате, избегнување отварање под кој температура, на кој сервис ја носите?

Да почнам од себе, имам Q5 2016, ова време во годината ич не и годи на панорамата и почнува да крцка, ја имам однесено во официјален пред 2 години ме чинеше 14500 денари да ја подмачкаат со две мастчиња што се наменети за панорамата и имаше добар ефект.

Имам пробувано и сам да ја подмачкувам со Gummi Pflege и силиконски Сонакс спреј, и тоа помага ама ептен краток период...

Сакам да ја види некој сервисер, мислам дека има некакви подметачи што се ваљда изместени бар така ЧатГПТ мисли по звуковите и околностите под кои се јавува тоа крцкање...
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4078
Одг: Одржување и сервис на панорама
« Одговори #1 на: 26 Декември 2025, 08:46:11 am »
Пробај да најдеш сервисно упатство за сервисирање/одржување на панорамата од Ауди, па тогаш можеш сам да си ги купиш мастите и да средиш.
Јас имав Ауди од 2018 со Панорама и на ладно почнуваше да крцка некогаш, какви уште масти не купив и што уште не пробав да правам сам но се траеше по неколку дена само, ја однесов во Порше на сервисирање и си беше 1,5 год супер, после пак почна, е сега поучен од првиот пат дека што и да правам само ќе фрлам пари и време ја однесов право во Порше, ја средија и тоа е тоа, додека беше во моја сопственост си беше супер.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15282
« Одговори #2 на: 26 Декември 2025, 09:20:38 am »
Имам спомнувано за некој мислам Дарко се викаше, во Ќерамидница (Скопје). Тој знам работел со панорами. Немам број за жал, ама ако некој се сети, ќе напише.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6630
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3 на: 26 Декември 2025, 11:29:22 am »
Не се најдува гума за сончев кров (барав и јас). Премачкувај ја со Gummipflege од Ликви Моли после перење, ако не најдеш такво нешто тогаш silicone spray. За кровови го препорачуваат Даре Илиевски (пребарај на фб) од Ск.
Се надевам нема да се лути (ако го чита форумов) што споделувам линк до негов профил, но сепак е во врска со услугата што ја нуди:
https://www.facebook.com/dare.ilievski.9?mibextid=ZbWKwL
Еве.

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Q5
« Одговори #4 на: 28 Декември 2025, 10:09:09 am »
@Carpathian Lord @nestor04 фала дечки, го контактирав и договоривме термин  8)
Sent from my IPhone a.k.a Mobelix Dubai

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15282
« Одговори #5 на: 28 Декември 2025, 16:51:05 pm »
Напиши бројче да го имаме во “именик” на форумов

Отсутен dennis95

• Јуниор
  • **
  • Q5