Автор Тема: CARclub Тест: Cupra Terramar 2.0 TSI 204 DSG 4Drive  (Прочитано 904 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1409
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: CARclub Тест: Cupra Terramar 2.0 TSI 204 DSG 4Drive
« Одговори #15 на: 18 Ноември 2025, 23:11:46 pm »
Ова се купуе 2-3 години старо за пола цена и сите породилни маки решени. За плагин зборам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3992
« Одговори #16 на: 19 Ноември 2025, 08:58:15 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

https://www.carclub.mk/2025/11/17/test-cupra-terramar-2-0-tsi-204-dsg-4drive-i-performansite-se-semejna-vrednost/

Срцка! :D

Здравје, за 2 години :D

Таман, за да испеглаат се што треба софтверски. Бев изгорен за Терамарот, стигнаа неколку - пола завршија во сервис со сите можни ерори што може да се појават на шал табла, за еден знам дека имаше и сериозни маки со менувачот и дека за малце ќе се тужеа, колата со 300-500км и менуваа цел менувач.

И после тој муабет решив океј ајде можда не е сега време за тоа, ај да го видиме неговиот поскап и посигурен брат - новиот Тигуан, иста приказна, висат по сервиси веќе 3 месеци ни од фабрика немаат одговори, 99% од проблемите се софтверски кај цела ВАГ групација, вклучитечно новите А5 и А6, светат како елки низ пола свет.

Така да за жал после неколку години верен, сменив групација (пак Германска де..) и ВАГ ги ставив на пауза додека не им текне што прават.

Инфотејментот во Голф 8 и сродните на него возила во ВАГ е нешто многу лошо. Уште се чудам како некој дал зелено светло за тоа да се употребува во масовно производство.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30191
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 19 Ноември 2025, 09:43:08 am »
Во пред-фејслифт како кај мене, да. Ама се навикнав. Во новиве (како ова) е значително подобар.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5676
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #18 на: 19 Ноември 2025, 10:29:06 am »
Секогаш најпаметно е да се купи фејслифт (ова правило само за BMW не важи 😂😂😂)
Edna od pricinite zs zemav Arteon facelift, i poradi karavan verzijata sekako. Vo prvata generacija imaat eden kup sitnici koi se reseni vo faceliftot kako i nekoi krupni raboti kako Panoramata sto i Miksi ja imase na Superbot kako problem, ali pogolemiot del se softverski zaebancii.

p.c. Sekogas koga ke kupam vozilo, posle toa go ukinuvaat kako model :D Taka bese so Lancerot, taka i sega so Arteonot.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3308
« Одговори #19 на: 19 Ноември 2025, 10:31:52 am »
Првата итерација со инфотејментот на ВАГ го имам користено во Octavia, Ateca, Arona, T-Roc, Taigo, T-Cross, Golf 8 и секаде проблемите беа идентични.
Во рандом интервали инфотејментот се гасеше, некогш иритираше многу затоа што те остава без навигација на места каде што требше да се исклучиш.
Не се поврзуваше со Apple CarPlay или конекцијата се губеше.
Интерфејсот беше иритирачки спор, и на моменти не примаше инпут од корисник.

Имаше некои надградби во текот на изминатите 1-2 години, ситуацијата сега е драстично подобра. Има гличови, ама е во рамките на „нормалното„ како и секој инфотејмент.
Во Фејслифтот на Октавија, Новиот Суперб и Голф 8.5 речиси и да нема багови, испеглано е се, и мислам дека сите возила од средина на 2024 па до денес, би требало да имаат солиден инфотејмент без никакви проблеми како на почетокот.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3992
« Одговори #20 на: 19 Ноември 2025, 12:31:03 pm »
Во пред-фејслифт како кај мене, да. Ама се навикнав. Во новиве (како ова) е значително подобар.

И кај мене е пред фејслифт и е шит, и се немам навикнато. Недај боже да треба човек да смени корисник, се багира и се блокира се за во наредни 15 минути :)
Исто така и паркинг системот е многу лошо интегриран и безвезално свири.
Со апдејти е средена работата доста но сеуште имам за него мислење дека е многу лош систем!
« Последно менување: 19 Ноември 2025, 12:40:23 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA