Автор Тема: Peugeot 208 MK1 "Airbag or seatbelt tensioning device fault"  (Прочитано 175 пати)

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
Peugeot 208 MK1 "Airbag or seatbelt tensioning device fault"
« на: 05 Октомври 2025, 12:27:25 pm »
Некој да сподели иксутво или да ми помогне со насока што да се превземе - каде да се отиде за проблемов? Се работи за Peugeot 208 (2012). Откако е кај мене, скоро година и пол, немам чепкано по инсталација, ја немам удрено. Одеднаш се појави.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6159
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Peugeot 208 MK1 "Airbag or seatbelt tensioning device fault"
« Одговори #1 на: 05 Октомври 2025, 12:37:06 pm »
Да се однесе на дијагностика и да се избрише грешката, а притоа да се видат грешките дали се постојани или привремени (историја), да се провери статусот на секој аирбаг поединечно (отпор) преку дијагностика и дали некој аирбаг има статус како отворен (deployed). Друго нема што да се прави.

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #2 на: 05 Октомври 2025, 13:31:31 pm »
Да се однесе на дијагностика и да се избрише грешката, а притоа да се видат грешките дали се постојани или привремени (историја), да се провери статусот на секој аирбаг поединечно (отпор) преку дијагностика и дали некој аирбаг има статус како отворен (deployed). Друго нема што да се прави.

Вели Airbag or seatbelt tensioning device fault, не може да е некој од каишите, т.е. копчите за заклучување на каишите?
Некој предлог за добар авто дијагностичар?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6826
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3 на: 06 Октомври 2025, 07:13:40 am »
Најверојатно има изгубено контакт со некое воздушно или затегач и затоа јавува грешка.
Копчето за присутност/заклученост на каишите не јавува грешка, таа грешка се гледа дирек на табла ако го закачиш каишот и уште свети ламбата.

Не знам кој можи да ти помогни, знам на братучеда истото му излегува од време на време ко ќе добие контакт се губеше мислам, дали го среде не знам.  ;D