Автор Тема: Кратко патешествие како ТОНИ АЛФА (3та мкд позади тинекс) ми го “среди” мито-то  (Прочитано 1229 пати)

Отсутен BratPsiho

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Епа ако било форумџиското тогаш дефинитивно не е увалена канта, се примеќаат дека се за менување и ќе биле менати со време сигурно. Како толку срања едно по друго не знам, вероватно постои можноста да си едноставно малер, или пак некој нешто не вратил како шо треба.

Види првиот случај е секако лош избор на “мајстор-монтер” у покушај. Хладњакот пошо е на лик нов, најверојатно е само пробан на друга кола па потоа монтиран на мојата. Незнам за друга причина како инаку би завршил зелен антифриз на колава, па така и сите други проблеми што следеа со него. А ова со држачиве јас секако не сум некој механичар и дијагностичар пошо ако бев можда и немаше да барам мајстори по Скопјево сега, па не приметив никакви симптоми на слаби држачи ни па мајстор ми спомнал дека треба да ги мењам, а нејќам ни да грешам душа дека тие ми ги чепкал ги олабавил или било што па да го поврзувам со случкава. У секој случај колата утре ќе ја носам у фиат дерби па се надевам без разлика на трошоците дека на крај ќе ја земам исправна, прв пат ќе одам кај дечките.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2196
Да си жив и здрав, метал се прави. Ако се среди, се среди. Ако не, ќе си купиш поубава.

Отсутен BratPsiho

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Јас мислам дека само Симо можи да ти ја среди, онака аматерски. Ти потврди некој дека ти се скршиле држачи на мотор(прв пат слушам) и дека полуосовината е скршена ( не вози колата) или така мислиш ти ?

Држачите се отидени 100 посто исто и полуосовината се гледа убаво дека е дислоцирана е сега дали е скршена дали е само изместена не сум сигурен а и не ми е толку битно колку што ми е да не се оштетиле некои ситни делови на долниот дел од моторот
Едит: уље имаше нешто ситно истечено, Симо мисли дека е полуосовината од мењач