Автор Тема: Купување возило преку транспортна компанија во Германија  (Прочитано 962 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Здраво дечки, да побарам мислење и од вас тука.
Дали некој има искуство со купување возило преку транспортна компанија во Германија?

Приказната е ваква:
Најдов возило огласено во Германија пред месец дена. Во меѓувреме продавачот заминува на работа во Хапаранда, Шведска на две години и возилото моментално се наоѓа таму. Продавачот ми нуди можност возилото да се транспортира во Германијаи да се купи преку транспорната компанија. Трошоците за транспорт на негова сметка, јас само да ја платам цената на возилото.

Компанијата за транспорт е оваа:
https://deeken-trans.de/

Условите за купување се прикажани тука:
https://deeken-trans.de/sofunktioniert_en.html

При проверка на компанијата, според тоа што најдов е активно регистрирана и легитимна фирма во Германија, а имаат и седиште во Хапаранда Шведска каде што е возилото.
Со продавачот контактираме преку маил и досега ми има дадено сите информации кои ги имам побарано дури и слики од лични документи негови со негови слики итн, но сепак имам сомнежи бидејки состојбата на возилото километри и цена е премногу добра за да биде вистинита….  :-X

Затоа барам ваше мислење пред да бидам понесен од желбата и да навлезам во некоја превара…

Фала ви, поздрав!

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1861
Здраво дечки, да побарам мислење и од вас тука.
Дали некој има искуство со купување возило преку транспортна компанија во Германија?

Приказната е ваква:
Најдов возило огласено во Германија пред месец дена. Во меѓувреме продавачот заминува на работа во Хапаранда, Шведска на две години и возилото моментално се наоѓа таму. Продавачот ми нуди можност возилото да се транспортира во Германијаи да се купи преку транспорната компанија. Трошоците за транспорт на негова сметка, јас само да ја платам цената на возилото.

Компанијата за транспорт е оваа:
https://deeken-trans.de/

Условите за купување се прикажани тука:
https://deeken-trans.de/sofunktioniert_en.html

При проверка на компанијата, според тоа што најдов е активно регистрирана и легитимна фирма во Германија, а имаат и седиште во Хапаранда Шведска каде што е возилото.
Со продавачот контактираме преку маил и досега ми има дадено сите информации кои ги имам побарано дури и слики од лични документи негови со негови слики итн, но сепак имам сомнежи бидејки состојбата на возилото километри и цена е премногу добра за да биде вистинита….  :-X

Затоа барам ваше мислење пред да бидам понесен од желбата и да навлезам во некоја превара…

Фала ви, поздрав!
Ми изгледа многу сомнително, јас не би ја играл таа игра. Ако нешто е сомнително ефтино, мора да има некаква причина. Истражи убаво пред било каков чекор.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1861
Еве еден кратка консултација со некој што мисли дека знае сѐ :)

Имав слично искуство со кола што ја продава во Германија, моментално во Франција итн... Шемата беше премногу слична. Провери го и домејнот од кој ти ги праќа мејловите.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Германец не се замара со тебе еден месец, а уште помалку да ти праќа лични документи и слично. Дај линк да ја видиме објавата

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1718
Зошто едноставно не го најдеш истото возило ама да не треба да се поминува целиот процес?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
 Има многу такви коли кои се од Германија ама демек моментално не се таму и се продаваат од друга земја. Заобиколи, неможиш ништо да му напрајш ако те заеби, иако имаш негови документи, пошто живејш во Македонија. Речи му нека ја пушти колата во Германија, па некој од  нас тука демек ќе оди лично да ја купи да видиш шо ќе речи.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Prevara, pazi!

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
Зошто едноставно не го најдеш истото возило ама да не треба да се поминува целиот процес?

Друга опција е да се оди таму и да се купи возилото директно од таму, ама Хапаранда е на крајот на светот шо би се рекло 😁

Има многу такви коли кои се од Германија ама демек моментално не се таму и се продаваат од друга земја. Заобиколи, неможиш ништо да му напрајш ако те заеби, иако имаш негови документи, пошто живејш во Македонија. Речи му нека ја пушти колата во Германија, па некој од  нас тука демек ќе оди лично да ја купи да видиш шо ќе речи.

Никаде во комуникацијата не е спомнато дека сум од Македонија. Целата комуникација се одвива на германски преку шурата кој е во Германија.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Ако е премногу добро да е вистинито, се знај одма на некоја превара мава.
За шо опел се работи и која е цената?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Класика превара од огласи во Германија.
Кога барав јас кола имаше еден ваков демек војник, па добил прекоманда исто вака далеку некаде. Морал да го продаде возилото одма и поефтино.
Кога побарав да го видам во живо и да ми прати адреса точна (имав другар шо живееше во близина каде што беше наведено) го снема.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Зар од толку коли си нашол баш таму некој си демек германец, изгори се или ке ти упали или ке отвориш очи на друг(и).Како да нема коли.Не чачкај мечка или ако имаш одвишок пари удри ризик па колко можеш ке се спасиш..мила душа

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Која софистицирана измама е оваа и притоа на документи ќе биде целосно легална. И "фирмата" за транспорт е дел од измамата која продава услуги кои може а и не мора да вклучува коли.

Во Германија можеш да продадеш кола на плац за 10 минути. Отвара Шваке/Дат укуцува податоци и ти вади цена. Сакаш/нејќеш е работата, а не еден несец жалопојки по емаил небаре ќе се клецате.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Otvarajte ubavo oci, mene duri i licni karti demek nivni mi imaat prakjano....

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Аstra la vista baby !
Ако е премногу добро да е вистинито, се знај одма на некоја превара мава.
За шо опел се работи и која е цената?

Opel Astra K 1.6 Turbo.
Се знај се шо е ефтино одма на превара мава…

Otvarajte ubavo oci, mene duri i licni karti demek nivni mi imaat prakjano....

Инаку да, ми испрати слика од лична карта и слика од него со личната карта во рака.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
Сеј си мирен, и види шурата нека ти најде нешто што ќе го види во живо не на слика..
New blood of old school